bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zlatá reťaz

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zlatá reťaz

Krútime si reťaz. A my reťaz nekrútime, krútime sa sami, ako mladí páni!
Málo nás, málo nás, poď ty, dievča, medzi nás!
Málo nás, málo nás, poď ty, chlapec, medzi nás!

Zostavila Elena Slobodová

Zlatá reťaz

To najlepšie zo Zlatého fondu slovenskej literatúry. Rozprávky, povrávky, príslovia, porekadlá, pranostiky, hádanky, veršovanky, vyčítanky, hry, koledy a spievanky pre najmenších i väčších. Knižka obsahuje prekrásne originálne ilustrácie Kataríny Ilkovičovej.

Je to knižka, s ktorou budú vaše deti rásť.

Detaily o knihe

Názov: Zlatá reťaz

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Osloví každá generáciu:-) (Tatiana Majerová, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná kniha. Pútávé spracovanie nielen po literárnej stránke, ale nasklamú ani ilustrácie. V knihe si svoje miesto nájdu všetky deti. Sú tám krásne porekadlá, riekanky, rýmovačky. Všetko bohatstvo našej slovenskej kultúry. Dieťa s touto knihou môže rásť. Osloví ročné dieťa i dieťa o mnoho staršie. I pre rodičov to bude jednoduchšie, keďže mnohé ukážky sú krátke, ľahko zapamätateľné a detským ušiam milé.

Uzasna kniha (Jana Špakova, 27.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak tuto knihu som kupila nasmu malemu "knihomolikovi" :) Dcerka ma sice iba 15 mesiacov, ale uz teraz ma veeelmi rada rozne riekanky, povedacky.... rymovacky, vsetko vnima. Aj mne osobne sa tato kniha velmi paci, som rada, ze su v nej zozbierane pranostiky, zvyky, rozpravky.....A v neposlednom rade kniha obsahuje nádherne ilustracie. Verim, ze bude sprevadzat cele detstvo nasej dcerky :) NAozaj - uzasna, uchvatna, krasna kniha :D

Skvelé každodennosti (Ľuba, 7.4.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostala do daru pre deti do školy. Mám prvákov, no pracujem s ňou denne aj vo vyšších ročníkoch a v materskej škôlke, ktoá k našej škole patrí. Sú v nej skryté pre mňa neskutočné poklady- podklady ku každodenným hrám s deťmi.Okrem toho, že majú v sebe dávnovekú ľudovú múdrosť, sú rytmické / takže ich vytlieskavame, dupeme, ťukáme, štrkoceme, písame, hopsáme attď- skvelá zábava/,podporujú každodenné pozorovania /pranostiky, sledovanmie kalendáru a počasia /, precvičujú myslenie / aj mne, niektoré hádanky mi teda rozhýbali závity/, učia deti vnímať rytmus slov a slovné hry, dobre sa bavíme pri "lúčnych hrách" a ako bonus- krátkosť útvarov "povrávky, príslovia, porekadlá, pranostiky, hádanky, veršovanky, vyčítanky" napomáha rozvoju čitateľských zručností deťí- baví ich to a učí rozumieť textu. Priznávam, že mám slabosť pre folklór / naše korene/, ale táto kniha už je súčasťou niekoľkých domácností detí s ktorými pracujem- vypýtali si ju k rôznym sviatkom. A vybrať si takýto darček spomedzi všetkých možností pre deti- tak to už je veľké ohodnotenie. Presne ako to, že je našou každodennou spoločníčkou.

Zlatá reťaz (Andrea Bugátová, 14.2.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Máme ju doma. Výborné čítanie pre malé, aj veľké deti, všetci si tam nájdu niečo, aj dospelý, vrátia sa do detských čias

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x