bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievča z minulosti

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievča z minulosti

V knihe sa prelínajú dva úplne odlišné a pritom vzájomne
prepojené príbehy prostredníctvom Izabeliných nezvyčajných snov.
Sen, v ktorom má Izabela možnosť sledovať osud dvornej dámy
kráľovnej Alžbety v šestnástom storočí v paláci Hampton Court,
začne ovplyvňovať nielen jej život, ale aj životy jej
najbližších. Netuší, prečo sa jej prisnil, no dievča, ktoré je
mŕtve štyristo rokov, jej chce niečo odkázať a o čosi ju
požiadať...
viaz., 400 s. 135x200

Detaily o knihe

Názov: Dievča z minulosti

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dievča z minulosti (Sára, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná kniha. Knihu som si zakúpila pretože som prečítala jej Džínsové denníky,a viem že autorka má naozaj talent, a samozrejme pretože ma zaujal nadpis. Potom čo som si prečítala, že kniha je o dievčati, ktorej sa snívajú sny o dvornej dáme kráľovnej Alžbety zo 16. storočia,ktorá jej chce niečo odkázať, tak som neváhala. Obal ma síce nejako nezaujal, ale obsah bol geniálny. Zuzka vie neuveriteľne písať. Zaujali ma najmä tie sny, na ne som sa najviac tešila. Kniha je akoby 2 romány ( historický a súčasný) spletený do jedného. Výsledok je skvelý, a najmä koniec keď zistí, že ten odkaz z minulosti bol aby bola šťastná, kedže v minulosti bola prekliata, a toho svojho princa nakoniec nájde i v tomto svete. ,o))) Odporúčam každému, kto má rád ľúbostné príbehy s troškou histórie!

Dievča z minulosti (Gabriela Vráblová, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslím, že toto je najlepšia kniha Zuzky Šulajovej. Málo autoriek pre dievčatá dokáže prísť s novým nápadom, písať pútavo a nie frázovito. Spojenie s historickýmmi udalosťami bolo výborným oživením. Chvíľku máte pocit, že neviete, ktorý príbeh čítate, či ten súčasný alebo ten z minulosti. Naozaj neľutujem, že som siahla po tejto knihe, dokonca som o nej rozprávala na maturite. :)

Typická Zuzka (Simona Bagová, 19.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítam? Neprečítam? Prečítam, aj tak slnko dlho svieti... Spočiatku ma hrubý štyrsitostranový zväzok veľmi nelákal, obal ma neočaril a dokonca aj počas čítania som sa čudovala, komu napadlo dať na obálku knihy fotku s rozoznateľnými pixelmi. Ale kniha sa nesúdi podľa obalu a preto ma aj táto kniha od Zuzky zaujala. Číta sa ľahko a naozaj zaujímavá začína byť v momente, kedy sa hlavná predstaviteľka prenáša do snov minulosti, o ktorej nevie, čia je... Na posledných stránkach sa však všetko dozvieme. Jediné, čo na tejto knihe neodporúčam, je prečítať ju celú za deň ako ja, pretože sa vám bude snívať o stredoveku a ráno sa budete mať chvíľu problém zorientovať, či ste vo vlastnej posteli alebo v mäkkej posteli krásneho a statného Reesa... Dávam jej osem hviezdičiek (jednu som si neodpustila strhnúť za ten obal ;) ) Inak ju jednoducho odporúčam. Má všetko, čo má ľahký letný dievčesnký román mať - nechýbajú intrigy, zrada kamarátky a opäť raz nechýba ani happy end, ktorý nebol pre všetkých happy. Dobro víťazí nad zlom a kto očakáva, že sa dá Izabela dokopy s Jakubom, tak si myslí... Veď on sa to už dočíta. :)

zo začiatku nezaujímavá (Laura Adamkovičová, 14.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Prvá tretina knihy ma naozaj nezaujala. Bola dosť nudná, žiadne zaujímavé situácie sa v nej nediali. Potom však úplne nabrala na obrátkach a ja som nemohla prestať čítať. Zaujímalo ma najmä ako budú pokračovať sny. Tie boli prioritou môjho čítania. Ich dôsledky na konci, boli takisto zaujímavé a pútavé, takisto nepredvídateľné. Autorka si zvolila dosť pútavé obdobie v minulosti na písanie tejto knihy. Super!

Minulý život (roxy, 6.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to také pohodové čitánie. Aj keď musím sa priznať niekedy bolo ťažké odtrhnúť sa od nej. Keďže sa jej o tom minulom živote sníva tak som vždy bola nesmierne zvedavá, že čo sa bude v jej minulom živote odohrávať a pri tom ma zaujímal aj jej terajší život. Nezávidím autorke pretože s touto knihou sa musela riadne popasovať. Sú to vlastne dva príbehy, pričom ten z minulosti sa deje oveľa rýchlejšie aj e nesmierne zaujímavý. A ten koniec. Zrazu stretne cudzieho muža a zistí, ž on jej jej predurčený preotže v minulom živote bola prekliata alebo niečo také. Aj keď mi kus bolo lúto jej sestry - dvojčaťa, ktorá zistila, že sa vlastne narodila iba preto aby ju nahradila, keďže v minulosti sa mala vidať za princa, ktorý ju chcel len kvôli tomu ako vyzerala, keďže ju nepoznal. Je to na zamyslenie aurčite na prečítanie

Dosť hrubá kniha (Niki Kántorová, 21.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak dosť hrubá kniha no tematika je zaujímavá. Je to vlastne o minulom živote a nikdy som sa veľmi nezamyslila o minulom živote no keď som ju prečítala.. No túžila som aj ja ísť k dákej hypnotizérke zistiť čo som bola. :D
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x