bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Valerie - dedička plantáží 1.diel

Vydavateľ: NOXI (NOXI, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Valerie - dedička plantáží 1.diel

Valéria Fulhamová vyrastá šťastne e bezstarostne v bohatej anglickej rodine. Keď má 18 rokov, jej život sa náhle zmení vďaka záhadnému listu z Ameriky. Teraz musia výjsť s pravdou von aj jej rodičia a priznať sa, že sú iba jej náhradními rodičmi. Valériin skutočný otec sa volá Henry Duvall a žije v Amerike. Nedávno ťažko ochorel a pred smrťou by chcel svoju dcéru vidieť a odkázať jej svoj majetok Cotton Fields, usadlosť a rozľahlé bavlníkové plantáže. Valéria sa dozvedá, že jej matka bola čierna otrokyňa, do ktorej sa mladý Duvall vášnivo zamiloval, a aby dcérku ochránil pred krutým osudom nemanželského dieťata, dal ju na výchovu priateľom do Anglicka. Po smrti svojej milenky bol donútený sa oženiť, ale v manželstve nikdy nebol šťastný..
Valéria sa vydává za otcom na dobrodružnú plavbu do Ameriky. Netuší, že se má stať obeťou zákerného plánu Duvallovej rodiny, ktorá poverila surového lovca otrokov, aby votrelkyňu odstránil. Valéria sa na lodi zamiluje do šarmantného kapitána Matthewa Mevilla, ale svojmu osudu neunikne. Najatému vrahovi sa podarí dievčinu uniesť a predať ju do otroctva…

Detaily o knihe

Názov: Valerie - dedička plantáží 1.diel

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Valerie (Ingrid Šimoniková, 15.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som celu ságu - 6 dielov a mám ju doma nechávam si ju ako jednu z mála pretože je fantastická od prvej až po poslednu knižku neskôr si ju určite prečítam znova super oddychove čítanie na dovolenku.

oddychové (Mišela, 15.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Ságu Valerie som si zabalila po dlhom zvažovaní ako čítanie do nemocnice..a spravila som dobre.čítanie pre nenáročného čitateľa,ktoré však nieje nudné, podnieti zvedavosť a bez akéhokoľvek zaťažovania odpúta pozornosť. Príbeh rozpráva o krásnej Valerie ,nemanželskej dcéra bohatého majiteľa bavlníkovej farmy a jeho čiernej otrokyne v období otrokárstva.Valerie vyrastá v rodine pestúnov v Anglicku , no na otcove želanie sa vydáva na dobrodružnú cestu do Ameriky.Vtedy začína jej dlhý, mnohými nástrahami a nebezpečenstvami opradený boj o dedičstvo, na ktoré má podľa zničeného závetu výhradné právo.Po jej boku stojí mladý kapitán, no vsak aj ich láska má veľmi vysokú cenu ...príjemné čítanie najmä pre ženy, ktoré majú radi dobrodružstvo s nádychom romantiky.

Ashley Carrington - Valerie (Dominika Paulišinová, 16.1.2012) Odpovedať

priemerná kniha
tak tuto sagu mam doma...ale nejako som od nej cakala viac.....prve styri dielu su napinave stale sa tam deje nieco nove...ale postupne sa tam stale opakuje to iste Valeri lubi kapitana ale nemozu byt spolu, chcu byt spolu, zamiesa do toho pravnik a ten nechce aby boli spolu....neviem....poslednu cast som ani nedocitala..lebo ma to prestalo bavit....keby ze som autor :).....tak by som tu sagu skresala na 4 casti a trosku to nahustila a nerozpisovala stale dookola tie iste temy...ale inac ma ta kniha zaujimavu utrednu temu...mulatka na cele plantaze ked cernosi su este otrokmi....este som sa s takou temou nestretla....takze toto hodnotim kladne :)....ale samozrejme ju odporucam ako nenarocne citanie...ved co sa nepaci mne moze sa pacit niekomu inemu :)

Ashley Carrington - Valerie (Soósová Monika, 5.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto šesťdielna románová sága je ako stvorená pre všetkých milovníkov romantiky a dobrodružstva. Kľúčovou postavou je hlavná hrdinka príbehu Valerie, ktorá aj keď nikdy nepoznala svojho otca, splnila mu jeho poslednú vôľu a prijala dedičstvo, ktoré jej zanechal - bavlníkovú plantáž, majetok, o ktorý má záujem aj otcova nová rodina. A tu sa už začína spor, ktorý po mnohých zauzleniach vyústi až do boja o holé prežitie. Obdivuhodná je povaha mladej Valerie, ktorá húževnato ide za svojím cieľom a napriek strastiam a nástrahám, ktoré jej život permanentne pripravuje sa nevzdáva, a pre dosiahnutie svojho cieľa je ochotná obetovať aj lásku, ktorá ju postretne v podobe kapitána lode, ktorý sa obáva o jej život a dáva jej na výber - on a jeho láska k nej alebo plantáž. Ktorá z týchto dvoch napokon zvíťazí a či Valerie nakoniec nájde svoje šťastie a v akej podobe, sa môžete dozvedieť v poslednom dieli tohto šesťdielneho titulu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x