bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zlaté pobrežie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.05.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zlaté pobrežie

Vitajte na bájnom Zlatom pobreží, na kúsku územia na severnom brehu Long Islandu, kde kedysi sídlila najväčšia koncentrácia peňazí a moci v Amerike. V mohutnej explózii sa tu zrážajú osudy dvoch mužov: Johna Suttera, právnika z Wall Street, ktorý sa zubami-nechtami drží upadajúceho aristokratického dedičstva, a Franka Bellarosu, šéfa mafie, ktorý ako novodobý barbarský náčelník uchváti kus apatického a nepripraveného Zlatého pobrežia. Mafiánsky don strháva do svojho násilného sveta Johna Suttera aj jeho kráľovsky krásnu manželku Susan. Príbeh Zlatého pobrežia, rozprávaný zo Suterrovho ironického, humorného pohľadu, je plný sexuálneho napätia a vášne. Zlaté pobrežie je slávny príbeh o priateľstve, zvádzaní, láske a zrade.

Preklad Marek Leško

Detaily o knihe

Názov: Zlaté pobrežie

Originálny názov: The Gold Coast

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

určite odporúčam (Martina Putoráková, 27.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najznámejšou knihou s mafiánskou tematikou je samozrejme pre každého krstný otec, ktorý je zároveň aj jednou s mojich najobľúbenejších kníh, a preto, keď som sa náhodou dostala k zlatému pobrežiu, neváhala som a pustila sa do mafiánskeho čítania :) Musím priznať, že Nelson DeMille, má osobitný štýl písania, okorenený svojským humorom, ktorý perfektne zapadol do celého deja. Niektoré pasáže sa mi zdali trošku nadsadené, hlavne tie opisy sexuálnych radovánok Johna a jeho ženy Susan, ale človek si musí uvedomiť, že je to len kniha a nie opis skutočnosti:) Na začiatku sa autor širšie venuje opisu prostredia a jednotlivých postáv, ale potom sa dej poriadne rozbehne. Kniha ma bavila hneď od prvej strany a odporúčam ju vlastne pre každého, kto má rád vtipné knihy zasadené do vážneho deja.

Zlaté pobrežie (Mária K, 30.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je napísaná veľmi dobre a páči sa mi. Je jedna z tých, ktorú si určite prečítam znova (s odstupom času samozrejme). Autor ma potešil, že za rozprávača si vybral jednu z hlavných postáv a to práve Johna Suttera. Lebo John pridal do príbehu poriadnu dávku svojského humoru a irónie, čím oživil a okorenil celý dej. Aj keď sám pochádza z bohatej rodiny a do ďalšej (tiež zazobanej a hlavne aristokratickej) sa priženil, vie si udržať určitý nadhľad v tomto svete a rozhodne sa nespráva ako snob, čím si získal moje sympatie. Na spôsob života a správanie obyvateľov Zlatého pobrežia má svoj vlastný názor, ktorý čitateľom podsúva s iróniou, sarkazmom a humorom, ktorými ma bavil od začiatku až do konca. Tiež ma zaujal spôsob, akým sa podarilo Frankovi Bellarosovi k sebe postupne pripútať Johna, ktorý sa najprv zdráhal (keďže dovtedy žil a pracoval čestne), ale nakoniec aj tak padol do prostredia mafie. Pritom to spravil nenútenou a nenásilnou formou. Tu som si uvedomila, ako ľahko sa človek môže odkloniť na zlú cestu a riskuje pritom, že príde o dobré meno, česť, rodinu, priateľov a známych, postavenie v spoločnosti a aj o majetok. V každej časti knihy sa udiali situácie, ktoré ma nútili, aby som čítala ďalej. Najlepšia pasáž (zároveň naj zábavnejšia): Prvé stretnutie Johna s Annou Bellarosovou v záhrade Alhambry, keď po prehýrenej noci na ňu vrčal ako besný pes.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Bellarosa sa hádam na minútu odmlčal, akoby nad niečím hlboko premýšľal, a potom vyhlásil: „Okej. Teraz musíš urobiť veľké rozhodnutie, pretože ma tu len naťahuješ a nie a nie s tým prestať. Takže vstaň, otoč sa a vyjdi z dverí. Zober ženu, choďte odtiaľto a máte odo mňa navždy pokoj. Alebo sa so mnou napi.“
Takže jediné, čo som musel spraviť, je vstať a odísť. Ale prečo som stále sedel? Na chvíľu som sa na Franka Bellarosu zahľadel. Čo také som zistil počas posledných pár hodín? Nuž, zistil som, že Bellarosa nie je len bystrý, ale aj zložitejšia osobnosť, než by som si vedel predstaviť. A Susan musím uznať, že jej prvý dojem bol správny – Bellarosa bol naozaj zaujímavý. Možno to bol Susanin darček pre mňa – výzva. Zdvihol som pohár. „Z čoho sa to robí?“
„Z hrozna. Ako brandy, veď som ti vravel.“
Štrngli sme si a napili sa.
Bellarosa sa postavil. „Poďme nájsť ženy.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x