bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Spis Hitler

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 15.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Spis Hitler

Hutný, svižný, miestami priam sarkastický pohľad na zdanlivo odťažité témy zo života vodcu Tretej ríše Adolfa Hitlera z pera plodného britského historika Patricka Delaforcea prináša zaujímavú sondu do Führerovho prostredia od jeho detstva až po samovraždu, ktorú spáchal v bunkri pod budovou Ríšskeho kancelárstva. Delaforce sa snaží vykresliť osobnosť jedného z najbeštiálnejších diktátorov dejín ľudstva pomerne netradičným spôsobom, a to tak, že si všíma okruh Hitlerových najbližších priateľov, druhov, členov nacistickej strany či generálneho štábu, ich poznámky, opisy a hodnotenia Vodcu nemeckého národa, ďalej jeho intímne stránky: vzťah k ženám, milenkám, jedlu, nepriateľom, Židom a podobne. Kniha Spis Hitler má charakter akejsi policajnej správy o sledovanej osobe s cieľom vykresliť jej psychologický portrét, zmapovať prostredie, v ktorom sa pohybuje, a ľudí, s ktorými sa stýka, návyky, ambície, skutky a názorové postoje. Delaforce s nadhľadom a sústredene píše na malom priestore o veciach, na ktoré historici zvyknú občas "pozabudnúť", lebo ich zrejme nepovažujú za dôležité. Čitateľ však sám zistí, že dotvárajú profil tejto temnej postavy 20. storočia.

Detaily o knihe

Názov: Spis Hitler

Originálny názov: The Hitler File: the Essential Facts

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

zaujimava kniha (Jarmila Tokarova, 3.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha je vypovedou o zivote velkeho vodcu nemeckeho nbaroda, ktory snival sen o velkej risi. Ja som v lete bola aj v jeho Orlom hniezde, ktore dostal ako dar k jeho 50.-tke a vtedy som vlastne pochopila co dokaze demagogia.

Spis Hitler (Tomáš Grman, 13.2.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná.Prečítal som ju za dva večeri s nadšením.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Debata o fúzoch

Malé čierne fúzy, ktoré nosil Adolf Hitler aj Charlie Chaplin, museli byť v dvadsiatych rokoch minulého storočia najslávnejšie na celom svete. V Mníchove a v bavorskom nárečí sa tento druh fúzov nazýva Rotzbremse alebo "brzdič sopľov". Putzi Hanfstängel povedal Hitlerovi krátko po ich prvom stretnutí, že by si mal nechať narásť poriadne fúzy: "Pozrite sa na portréty od Holbeina a van Dycka, starí majstri nikdy nesnívali o takej škaredej móde." Hitler na to odvetil: "Nestarajte sa o moje fúzy. Ak teraz nie sú v móde, neskôr budú, lebo ich nosím ja." A tak sa aj stalo.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x