bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kritický stav

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kritický stav

Laurie Montgomeryová a Jack Stapleton, súdni lekári mesta New York, sa vracajú v ďalšom napínavom príbehu majstra lekárskych trilerov.

Doktorka Angela Dawsonová má zdanlivo všetko: vlastní rozprávkový apartmán v centre New Yorku a užíva si výhody, ktoré jej prináša život úspešnej podnikateľky. Zakladá a rozbieha spoločnosť Angels Healthcare, vlastní kontrolný balík akcií z troch špecializovaných kliník v New Yorku a plánuje výstavbu ďalších v Miami a Los Angeles. Má pred sebou ružovú budúcnosť a verí, že sa jej ambície naplnia.
Angelin starostlivo vybudovaný svet však začne rúcať stafylokoková infekcia, ktorá sa šíri vo všetkých troch klinikách. Nielenže zomierajú pacienti, no vzniká aj vážny finančný problém, ktorý ohrozuje existenciu jej spoločnosti. Angela okrem toho začína mať pochybnosti o investoroch a legálnych zdrojoch ich kapitálu. Po rokoch tvrdej driny jej hrozí, že zostane sama s prázdnymi rukami. Nevzdáva sa, pracuje dvadsaťštyri hodín denne, aby zachránila spoločnosť, ktorú vybudovala.
Obete pooperačných stafylokokových infekcií končia v Ústave súdneho lekárstva v New Yorku, kde ich obhliada doktorka Laurie Montgomeryová. V stávke je okrem profesionálneho aj jej osobný záujem - jej priateľa Jacka čaká operácia na Angelskej ortopedickej kliniku. Neverí, že jeho život môže byť v ohrození, preto sa Laurie rozhodne vyšetrovať úmrtia na vlastnú päsť. Otvára tým Pandorinu skrinku plnú intríg a hrozieb.

Detaily o knihe

Názov: Kritický stav

Originálny názov: Critical

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

kritický stav (Marianna Šmigová, 5.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Priznám sa, že túto knihu som čítala na dva krát. Prvý krát som prečítala iba zopár prvých strán, lebo akosi to nebolo ono. No potom som po knihe siahla opäť o niečo neskôr a bolo to naozaj príjemné čítanie, zauímavý dej.

Nielen román - dokonalý triler (Mária Baluchová, 4.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Robin Cook - autor, ktorého ani netreba predstavovať. Jeho knihy fanúšikovia takéhoto žánru milujú, a aj ostatní si prídu na svoje. Táto bola ďalšia z tzv. série so súdnou lekárkou Laurie Montgomery. Opäť sa bude snažiť vypátrať príčinu strašidelných úmrtí, čo sa jej aj podarí. Naozaj, veľmi dobrý strhujúci príbeh, ktorý poukazuje na rôzne nedostatky aj súkromných nemocníc. Otvára takto brány nielen do sveta lekárov, ale aj pacientov, ktorí nič netušiaci často nemajú na výber, pretože nevedia, čo sa deje za "oponou".

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Bolo pozoruhodné, že išlo o takmer symetrický okrúhly disk s vrúbkovaným okrajom. Prečo si myslela, že symetria je dôležitá? Pretože väčšina artefaktov, ktoré zatiaľ videla, symetrická nebola. Laurie hľadela na samotné teliesko. Vrúbkované okraje tvorili asi jednu pätinu. Stred objektu bol nepriehľadný, obsahoval len náznak modularity alebo škvrnitosti. V jednej chvíli ho videla, v nasledujúcej nie. Želala si, aby teliesko obsahovalo farbivo, pretože potom by zistila, či to, čo vidí, je reálne, alebo niečo, čo si len predstavuje. Usilovala sa udržať svoje vzrušenie pod kontrolou, vzala fixku a označila ňou sklíčko, keby sa jej náhodou mechanika mikroskopu pohla, aby objekt znova vedela nájsť. Urobila štyri body. Spokojná sama so sebou, prepla mikroskop na menšie rozlíšenie. Keď sa znova zahľadela do okulára, teliesko bolo výrazne menšie, no keďže neobsahovalo farbivo, viac-menej splývalo s chaotickým okolím.
Opäť prepla na väčšie rozlíšenie a presvedčila sa, že teliesko, nech už je to čokoľvek, zostalo v zornom poli. Vzápätí rýchlo vybehla za Jackom.
Keď sa Jack pozrel na objekt, zamrmlal: "Dofrasa, ako sa mohol maslový koláč mojej starej mamy dostať do pľúc Davida Jeffriesa?"

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x