bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Marley a ja

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Marley a ja

Čo by to bola za rodina bez verného, dobre vychovaného psa? Labrador Marley má však k takému psiemu hrdinovi ďaleko. Keď si ho John s Jenny privedú domov, nestačia sa čudovať. Kde je ten mierny, inteligentný a prispôsobivý psík, ktorého sľubovali kynologické príručky? Už prvá jazda autom sa premení na malé dobrodružstvo a prekvapenia pokračujú: Kto rozťahal po byte celý kotúč toaletného papiera? Kam zmizli obrúsky, papierové vreckovky, účtenky, korkové zátky, svorky na papier a šachové figúrky? Prečo má stolička zrazu len tri nohy?
Marley kosí chvostom poháriky a zarámované fotografie, obhrýza nábytok, vyhrabáva kvetiny v záhrade, lezie do odpadkového koša, skáče na ľudí a obšmieta sa okolo stola, hrá sa na potápača v miske s vodou, škrtí sa na vôdzke, čuchá, funí, slintá a ocikáva kdečo a kdekoho. A navyše rastie ako z vody.
Napriek tomu na naňho John s Jenny nedajú dopustiť a s veľkou láskou i pochopením vykresľujú Marleyho veselé kúsky i dojemné chvíle jeho staroby. Život s "najhorším psom na svete" totiž nie je žiadna nuda.

Detaily o knihe

Názov: Marley a ja

Originálny názov: Marley and Me

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

dodatok :) (Simona Bagová, 7.5.2014) Odpovedať

chcela by som len dodať k predchádzájucemu komentáru, že sa ospravedlňujem za chyby, písala som to na telefóne, a z knižkky rozhodne nepribral môj "kozog", ale celkom obyčajný mozog... :)

Marley a ja, kniha, film a ja (Simona Bagová, 7.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Marley a ja rozprávana Johnom Groganom je jedna z kníh, ktorú keď si.prečítate, nikdy na ňu nezabudnete. Nečítala som ju raz ani dvakrát, stranky sú už pekne ošúchané a doškriabané od môjho miláčika, ktorý mi pri čítaní sedáva na kolenách :-) napriek tomu sa knižka zaraďuje k jedným z mojich najobľúbenejších, krásny príveh o tom, čoo znamená bezpodmienečná láska zo strany zvieraťa, ktorý nás prinúti pochopiť to, čo je hlavné - že zvieratá neľúbia zo zištných dôvodov, ale jednoducho preto, lebo SME. Knižka písaná pútavým štýlom ma okamžite vtiahla do deja, rozosmiala ma a prinútila ma prehodnotiť hodnoty. Jednoducho na mňa urobila dojem. Vykonala tak presne svoju prácu, ktorú mala - aj keď som ju zhltpa na jeden raz, pribral z nej jedine môj kozog. A ešte srdce, ktoré sa nedelí medzi stovky milovaných kníh, práve naopak, s každou novou knižkou rastie aj moje srdce a Marley a ja si v mojom srdci určiite našlo miesto :) P. S. Odporúčam veľmi aj film, Jennifer Aniston, Owrn Wilson a fdesiatky filmových Marleyov od šteniatkapo staručké psíka odviedli na plátne skvelú prácu (úplne porovnateľnú s knižkou :) )

Krásna (Dominika K., 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si nedávno požičala z knižnice, sčasti ma k tomu priviedlo to, že som si prečítala komentáre tu na buxe :) Hoci som ju ešte celkom nedočítala, pár strán mi chýba, musím sa o to podeliť :) Nikdy som psa nemala a po pravde, ani som ho nikdy nechcela, lebo z nich mám tak trochu strach, ale keď som čítala, čo všetko Marley stvára, chvíľami som túžila po tom, aby som to zažila aj ja :) A niekedy zase nie, keď spravil niečo extra devastujúce :) Je to zaujímavá kniha, kde autor všetky svoje životné zážitky opisuje vždy tak, že Marley má hlavnú úlohu. Napríklad vtedy, keď jeho manželka potratila a Marley ju utešoval... Nedalo mi nesmiať sa na niektorých situáciach, pri iných mi vyhŕkli slzy, takže rozhodne odporúčam, či ste milovníkom zvierat alebo nie :) Je to kniha s pekným príbehom a hlavne so psom s veľkým srdcom a neposednou povahou :)

často som sa smiala, no na konci aj plakala. (Michaela ♥, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako prvé Vás zaujme krásne roztomilé šteniatko s veľkou červenou mašľou na obálke. Milučký, poslušný labrador ... ale zdanie klame. Ako bolo písané v deji, Marley sa naozaj vymyká aj nenormálnemu správaniu. Ide o autorove zážitky, ktoré jednoducho spísal a vydal v tejto knihe. Dej je podávaní prostredníctvom autora, a zároveň hlavnej postavy, teda Johna Grogana. Je to klasický životný príbeh, aký zažívajú mnohí z nás - život so psom, v dobrom aj zlo. Koľko majiteľov pros si užilo s ich maznáčikom úsmevné aj pochmúrne situácie. Nech už psík vyvedie čokoľvek, nedokážete sa na neho hnevať dlho. Pes nemá svedomie v pravom slova zmysle, ako ho poznáme u ľudí. Možno niečo vyparatí raz za čas, ale neustále nám prináša radosť, spoločnosť a lásku. Táto kniha je písaná ako klasický rozhovor, rozprávanie sa s priateľmi či opisovanie svojich zážitkov. Autor využíva hovorovú reč a občas i expresívne, citovo zafarbené slová. Príbeh Vás pohltí a na niekoľko príjemných večerov máte o zábavu postarané. Kniha je prešpikovaná vtipnými scénkami, dosť často som sa smiala, no na konci aj plakala. Knižku odporúčam každému, nielen milovníkom zvierat, pretože táto kniha dokáže za srdce chytiť mnoho ľudí, rovnako ako zvieratá.

:D (Martina, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tá odvaha kúpiť si psa po tom čo sa snažíte postarať o rastlinu a aj tá vám zvädne. :D Perfektná kniha. Páčilo sa mi na na všetko od momentu keď si rodina vybrala Marlyeho a Marley vybral rodinu, cez zjedené retiazky a drobné predmety a následný prieskum psích hovienok až po zdemolovanú garáž alebo Marlyeho útek z auta. A keď padla veta: ,,Musíme sa ho zbaviť!" mala som chuť nejakým zázrakom vtrhnúť do deja a prinútiť ich nechať si ho. :D Našťastie ostal. A pri kapitolách kde už bol starý a kde aj zomrel som si poriadne poplakala. Ale záver kde si našli nového Marlyeho stál naozaj za to. :D Kniha je 100x lepšia ako film.

Marley a ja (Dominika, 3.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
úžasná kniha, ktorá ponúka naozaj vtipné momenty strávené s najlepší spoločníkom "psom" :) ale ponúka aj smutné časti, kedy si uvedomíme že nič netrvá večne. Kniha pre všetky vekové kategórie, zatial najlepšia kniha zo života :)

Skvely spoločník (Katarína Martinová, 19.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha mi bola skvelým spoločníkom, skoro tak dobrým, ako býva človeku pes=) Nosievala som ju aj do školy a čítavala pomedzi prednášky. Ja osobne mám psy veľmi rada, takže kniha mi veľmi sedela do nôty, ale myslím si, že sa bude dobre čítať každému, kto má rád pohodové príbehy=)

Marley a aj (Ing.Slavka KOPTAKOVA, 25.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som dostala ako darček a myslela som si,že je to kniha pre deti. Začítala som sa do nej a bola som prekvapená,ako ma zaujala,hoci hlavným hrdinom bol pes.Prečítal si ju aj moj manžel a nebol z nej sklamaný. Doporučila by som každému ,aby si ju prečítal

Svelé čítanie (Lucia Lencsesova, 12.11.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvých pár strán možno pre niekoho nudnejších, ale potom neodporúčam nikomu, kto má problém necvrknuť pri smiechu. Perfektné, zábavné čítanie. Má veľa do seba a za všetkým je zasa pes :-)

Marley a ja (Veronika, 15.10.2009) Odpovedať

0
Vrelo odporúčam! Super kniha

Marley a ja (Monika Drgová, 10.10.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasný príbeh o dojímavom priateľstve medzi človekom a jeho štvornohom spoločníkovi...Plný smiechu ale aj emócií...Na konci som si aj poplakala...Vrelo odporúčam...:)

Marley a ja (Michaela, 9.2.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
...odporúčam majiteľom štvornohých nezbedníkov, pekná kniha o priateľstve medzi človekom a psíkom :-)
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Na predných dverách sme mali v úrovni očí oválne okienko široké desať a dlhé dvadsať centimetrov. Marley bol spoločenský tvor, a vždy keď niekto zazvonil, bleskurýchlo vyrazil cez celý dom, v hale šmykom zabočil, uháňal po drevených dlážkach, až koberčeky lietali na všetky strany, a nezastavil sa, kým s hlasným zadunením nenarazil do dverí. Potom sa postavil na zadné, divo štekal a veľkou hlavou zabral celé okienko, keď sa pozeral do tváre človeka na druhej strane. Pre Marleyho, ktorý sám seba považoval za miestnu uvítaciu komisiu, to bola radostná predohra. Zato obchodní cestujúci, ktorí chodili od dverí k dverám, poštári a každý, kto ho nepoznal, mali pocit, akoby z knihy Stephena Kinga práve vyskočil Cujo, a jediné, čo ich chránilo pred nemilosrdným zmrzačením, boli drevené dvere. Nejeden neznámy, ktorý po zazvonení uvidel štekajúceho Marleyho, čo najrýchlejšie zaspätkoval doprostred príjazdovej cesty a tam čakal, kým niekto z nás neotvorí dvere.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x