bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vínna pivnica

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 17.05.2024 02:58

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vínna pivnica

Anno Domini 1874. Josep sa po rokoch strávených na úteku vracia z francúzskeho Languedocu do rodného Katalánska. Po správe o otcovej smrti sa pešo vyberie cez Pyreneje, aby na konci tŕnistej cesty našiel v rodnej dedine Santa Eulália spustnutý dom a vinohrad, ktorý obrábalo niekoľko generácií jeho predkov. Tu sa začne odvíjať pomerne jednoduchý, no udalosťami nesmierne nabitý osud hrdinu, ktorý na pozadí búrlivých udalostí španielskej občianskej vojny hľadá prosté ľudské šťastie a naplnenie svojich predstáv a túžob. Retrospektívny príbeh starej lásky i postupné objavovanie nového citu, farbisté postavičky zaľudňujúce blízke i vzdialenejšie okolie, démonický prenasledovateľ, to všetko dodáva epickému rozprávaniu Noaha Gordona šťavu a napätie. Obrábanie a zveľaďovanie vinice sa i tu stáva symbolom opodstatnenosti ľudského snaženia a viery v zmysel života.

Detaily o knihe

Názov: Vínna pivnica

Originálny názov: The Bodega

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vinna pivnica... (Nika .J., 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
ako každá autorova kniha, aj táto poskytuje príjmené čítanie, bez zbytočných zápletiek. Mate pocit, že v tej vinici ste spolu s hrdinami knihy. To sa mi na tomto autorovi najviac páči a vždy sa vraciam k čítaniu jeho kníh. Teraz oprašuje Šamana -:)

Takéto knihy milujem (Roman Hrnek, 30.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som šťastný ak narazím na knihu ako táto - má atmosféru, myšlienku, je zo života, pútavá. Josepa som si obľúbil už po pár stranách a sledoval som jeho návrat z Francúzska do Španielska, ako odkúpi od brata ich rodný dom aj s vinicou, ako začína pestovať hrozno...a všetko na pozadí občianskej vojny. Netreba žiadne veľké prekvapenia, šoky, zvraty. Príbeh plynie, sem tam sa čosi významné udeje, no aj tak vás Gordon vtiahne - tým ako píše a čo píše. Dokáže bežné situácie podať zaujímavo, inpširatívne, prežívate s Josepom jeho snahu vypestovat dobré hrozno; cítite ako jeho brata opantala manželka a priam ho využíva; zapáči sa vám sused, starec z Kuby, múdry dobrák... Áno, niekedy si chcem prečítať dobrú detektívku alebo poriadne scifi, ale občas sa nechám oblažiť takýmto románom zo života. Ako sa ľudia predierali v ťažkých časoch, ako si napriek všetkému zachovávali morálku; ako si pomáhali aj keď mali sami málo. Takéto knihy naozaj milujem a vedia ma vždy nabiť energiou, láskavosťou. Odporúčam prečítať, ak máte chuť na dobrú, kvalitnú knižku.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Odrazu mu prišlo ľúto, že jeho otec nepoznal tohto chlapca a jeho matku. Že sa nedožil toho, čo vzniklo z alvarezovského vinohradu.
Že Marcel Alvarez nikdy neochutná z jeho vína.
No vedel, že stojí na otcových pleciach a na pleciach všetkých tých, čo boli pred ním. Tí ľudia pracovali po tisíc generácií ešte na poliach v Galícii ako nevoľníci, neskôr ako nádenníci obrábali španielsku pôdu.
Odrazu si svojich predkov predstavil ako pyramídu, každé pokolenie ho dvíhalo vyššie a vyššie, až prestal počuť bubny a píšťaly. Ľudská veža skladajúca sa z tisíc poschodí.
"A Francesc je náš vrchol, enxaneta," povedal, vzal dieťa a vysadil si ho na plecia.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x