bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rieka duší

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 14.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rieka duší

Môže láska prekonať hranice času?
Spisovateľku Maud, autorku úspešných románov, ťaží hrozivé tajomstvo. V hlave ju prenasleduje čudný hlas ako z onoho sveta. Bojí sa, aby nepodľahla šialenstvu.
Skvelý neurológ Vincent pracuje vo veľkej parížskej nemocnici. Nemôže zabudnúť na tvár neznámej, ktorú zazrel iba na chvíľu.
Na druhom konci Paríža vážený muž z bohatej rodiny s nezvyčajnou krutosťou vraždí ryšavé prostitútky.
Tieto tri osudy sa musia nevyhnutne stretnúť. Na začiatku všetkého bola vášnivá dráma, čo sa odohrala veľmi dávno v stredovekom hrade…
Ak chcú Maud a Vincent odvrátiť minulosť, musia prekonať svoj strach, nočné mory, bojovať proti prízrakom. A ak chcú prežiť, musia získať dôveru a lásku bytosti, ktorá im bola osudom predurčená za hranicami času.

Detaily o knihe

Názov: Rieka duší

Originálny názov: La Riviere Des Ames

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Sklamanie (Michaela Dúcsová, 22.1.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Tak ja musím povedať, že táto kniha bola pre mňa veľkým sklamaním. Mrzí ma to o to viac, že má všetko, čo vyžadujem od svojej obľúbenej literatúry. Odohráva sa v súčasnosti, ale aj v minulosti, je tam stredoveký hrad, sú tam záhady, reinkarnácia, láska, svet medzi nebom a zemou a odohráva sa v Paríži. Napriek tomu... Keď som začala čítať, zdalo sa mi to nudné, ale nehodnotím knihu po pár stranách a tak som čítala ďalej. Hlavná postava Maud mi prišla nemastná neslaná. A to je spisovateľka. Vincent takisto. Vôbec som medzi nimi až do konca necítila žiadne puto, ani iskrenie, tobôž nie tú lásku, čo preklenula storočia. Stredoveká zápletka bola zvláštna. Nejaký čierny jazdec, dáma s ryšavými vlasmi, jej dcéra a iné ženy. Ale kto s kým, čo a prečo, to mi nejak unikalo. Na môj vkus tam bolo taktiež málo emócií. Keď čítam knihu, sú tam postavy, čo mi nejako prirastú k srdcu, sú mi sympatické, alebo ma štvú, alebo sa mi veľmi páčia, či ma ohúria... V tomto príbehu sa nič také nedialo. Ani vrah, čo rozbíjal prostitútkam lebky ma nijako neohromil. Možno mi nesadol štýl písania, možno to, že tomu chýbali emócie. Neverila som Maud a Vincentovi ich lásku a vyslovene mi vadili ku koncu gýčové vety o láske, ktoré sú vítané a očakávané v červenej knižnici, ale nie v takomto príbehu. Viem si predstaviť, že keby bola kniha trochu viac rozvinutá a nemala takýto príliš rýchly dej, bola by pre mňa omnoho zaujímavejšou.

prekvapenie (eva, 27.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
a milé. Výborná oddychovka, ktorá určite nesklame. História prepletená so súčastnosťou je tak dobre premyslená, že na rozdiel od mnohých kníh s podobnou zápletkou absolútne ničím neruší, naopak dodáva jej tú správnu šťavu, ktorá vás ku knihe pripúta.Zase sa mi raz potvrdilo... čím menšia reklama tým lepšia kniha.

zaujímavé (Patrícia Penzešová, 19.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
pre mňa osobne to bol dej zaujímavý, ale zároveň náročný, taká malá detektívka, ale odporúčam

niečo medzi dvomi brehmi (Anetka, 5.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi pútavé dielko, kde sa spájajú zdanlivo nespojiteľné osudy troch ľudí. Príbeh sa odohráva tak trošku za hranicami času, ale je to písané tak, že vás to nevyrušuje a nepozeráte sa na to, ako na niečo uletené. Zaujímavo sa rozvíjajúci dej umocňuje hľadanie lásky u hlavných hrdinov a spojenie ich osudov s dávnou tragédiou na stredovekom hrade zase umocňuje napätie. A či sa im podarí pri hľadaní lásky prekonať hranice času a zbaviť sa prízrakov, to si prečítajte sami, odporúčam.

príjemné čítanie (radula, 25.3.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
veľmi príjemné čítanie....dej bol pútavý a nezaspávala som pri ňom....

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vincent chvíľu váhal medzi túžbou zovrieť ju, donútiť ju prijať to nevyhnutné, čo ich spájalo, a medzi podriadením sa jej vrtochom, želaniam, mlčaniu. Bol vzrušený. Túžbou tela, ktorú uterák nebude môcť dlho skrývať. Krehkosťou tej ženy, ešte zosilnenou nepokojom, čo nosil odvtedy, ako ho opustila v kaviarni. Bola chorá? Chcel sa k nej vrhnúť, no ovládol sa. Sľúbil si, že nebude znásilňovať osud. Dvakrát to urobil. Dvakrát zažil odmietnutie. Tretie nebude riskovať. Domov sa vrátil šokovaný jej trápením, plný nezodpovedaných otázok, ktoré smerovali k jedinej istote. Victoria Gallagherová si želala, aby ju zachránil. Súviselo to s hradom vo V., alebo priamo s jeho povolaním? Nevedel si predstaviť, že by ju stratil, tak ako stratil matku. Bol zmätený a rozrušený ako nikdy predtým. A rovnako zaľúbený.
Náhlil sa do spálne, navliekol si džínsy a košeľu, a pritom načúval, pripravený bežať aj celú noc, aby ju dostihol. Keďže tentoraz prišla k nemu, nenechá ju odísť.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x