bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledná konkubína

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 14.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledná konkubína

Hoci Sači vyrastala v horskej dedine, vždy bola iná ako jej rovesníci. Jedného dňa si jedenásťročné dievčatko s nezvyčajne bledou pleťou a jemnými črtami všimne princezná z cisárskej rodiny a vezme ho so sebou do ženského paláca v meste Edo. Palác plný intríg a súperenia obýva tritisíc žien a iba jeden muž môže vidieť ich tvár - šogun. Sači mu vyberú za konkubínu.
Sačin život v paláci však naruší občianska vojna a príchod Angličanov, ktorí chcú rozšíriť svoju koloniálnu ríšu. Sači ako dvojníčka princeznej uteká z paláca, aby odpútala nepriateľov. Cestou stretne muža, ktorý v nej prebudí "zakázané" pocity. Ako sa však možno zaľúbiť v spoločnosti, ktorej jazyk nepozná slovo láska?
Dobrodružno-romantický román, napísaný na základe skutočných udalostí, je veľkolepou kronikou Japonska 19. storočia, kedy sa toto východné impérium s nemennými spoločenskými pravidlami muselo zo dňa na deň zmeniť na modernú krajinu. Je to príbeh krajiny počas revolúcie, ako aj ženy, ktorá vďaka tejto revolte našla samu seba.

Detaily o knihe

Názov: Posledná konkubína

Originálny názov: The Last Concubine

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

pre maniakov histórie... (Andy, 3.3.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Posledná konkubína je kniha pre niekoho, kto miluje históriu. Čítala som ju strašne dlho, na moje pomery (1 kniha za 2-3 dni, tu som sa za týždeň nedostala ani do polovice). Dôvodom boli opisy. Jednoducho úvod je z môjho pohľadu zdĺhavý, plný opisov a ďalších opisov, opisuje sa tu snáď všetko, každá "smietka". Ak čakáte romantiku á la Gejša, asi príde sklamanie ako v mojom prípade. Čo ma ešte sklamalo, na konci som sa dozvedela, že Sači i jej príbeh sú vymyslené, skutočné sú historické udalosti, boje...z čoho vyplýva to, čo som písala na začiatku - ak milujete históriu, zaujíma vás japonská kultúra, zvyky a to všetko z pohľadu ženy, táto kniha je pre vás ako stvorená.

Príjemné čítanie o Japonsku predminulého storočia (andrea, 25.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ako je už v predošlom komentári spomenuté, nie tak úplne romantické čítanie, ako práve to historické čítanie. Ocení každá duša ktorej je história milá a v knihe uvíta príbeh vložený do historických faktov. Napriek tomu sa kniha číta veľmi príjemne, mne spríjemnila niekoľko hodinovú cestu vlakom a rada sa k nej čas od času vrátim. Rozhodne ju odporúčam.

určite ÁNO (Danka, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som čítala už dávnejšie.Recenzie a ohlasy na ňu sú častokrát negatívne,ja ju hodnotím ako jednu z najlepších kníh aké som kedy čítala.Možno je to spôsobené i tým,že rada čítam historické, či príbehy z iných kultúr.Písaná je ťažším štýlom,vyvažujú to však zaujímavé skutočné historické fakty o Japonsku, o jeho tajomnej a zložitej kultúre. Hlavnou postavou je dievčina Sači,ktorá rozpráva svoj životný príbeh v ženskom paláci,v prostredí tvrdého nepriateľstva,konkurencie a závisti.Autorka naozaj skvelo opisuje pocity zaľúbenosti až po prežívanie zakázanej lásky,spolu so zmenami tradičného Japonska na modernú krajinu.Kúsok romantiky,kúsok histórie,kúsok tajomna = výnimočný príbeh.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ako sa možno zaľúbiť v spoločnosti,
ktorej jazyk ani nepozná slovo láska?

Aj nad touto otázkou rozmýšľa Sači, posledná konkubína, v dobrodružno-romantickom príbehu odohrávajúcom sa v Japonsku 19. storočia. Je to rozprávanie o šogunovi, princeznej a troch tisíckach žien v ženskom paláci - všetci kedysi žili - a o občianskej vojne, ktorá navždy zmenila ich spôsob života.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x