bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zápisky o škandále

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 15.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zápisky o škandále

Názov i prvé stránky knihy naznačujú, že ústredným motívom bude pikantný škandálik, ktorý rozdúchala miestna tlač po odhalení nedovoleného sexuálneho vzťahu štyridsaťročnej učiteľky Sheby Hartovej so žiakom strednej školy v severnom Londýne.
Samozvanou kronikárkou Shebinho príbehu je osamelá stará dievka, učiteľka dejepisu v preddôchodkovom veku, Barbara Covettová. Sheba, atraktívna, láskavá a aristokraticky bezstarostná vzbudí senzáciu, len čo sa na škole St George's zjaví ako nová učiteľka keramiky. Mnohí túžia získať si jej náklonnosť. Barbara sa stáva jej dôvernou priateľkou a domnieva sa, že sa jej naplnila životná túžba: že konečne našla blízkeho človeka a spriaznenú dušu. No keď zistí, že Sheba sa tajne stretáva s pätnásťročným Stevenom Connollym, zmocní sa jej sklamanie, ktoré prerastie v hnev...

Detaily o knihe

Názov: Zápisky o škandále

Originálny názov: Notes on a Scandal

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Fajn knižka.. (Claudia Skrabakova, 28.8.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Knižka sa mi páčila, ale čo sa týka deja, veľa sa tam toho neudeje, takže akčnejší čitateľ by bol určite sklamaný.. ja som bola veľmi zvedavá na záver, inak by som to pravdepodobne ani nedočítala do konca :P knižku som dostala ako darček.

čítala som (Miroslava Zelovičová, 4.8.2009) Odpovedať

priemerná kniha
Čítala som túto knihu...zápletka bola zaujímavá, ale niekde v polovici som sa začala nudiť. Myslím, že štýl akým je napísaná je podľa môjho vkusu nudný. Negraduje, skôr naopak..časom prestáva zaujímať. Ale to môj názor:))

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Celý život som bola osobou, ktorej sa ľudia zverujú so svojimi tajnosťami. A celý život mi táto rola lichotila - bola som vďačná za vzrušené napätie, ktoré sa človeka zmocní, keď počúva niečo, čo je určené výhradne jeho ušiam. No v posledných rokoch sa príjemné šteklenie začalo meniť na unavenú nevôľu. Prečo, pýtam sa v duchu tých, ktorí si zo mňa urobili bútľavú vŕbu, prečo to rozprávate práve mne? Odpoveď, pravdaže, poznám. Vravia mi to preto, lebo ma pokladajú za neškodnú. Sheba, Bangs a im podobní mi odhaľujú svoje tajomstvá rovnako bezstarostne, akoby ich rozprávali nejakému kastrátovi alebo kňazovi - lebo si myslia, že stojím úplne mimo a som taká vzdialená behu veľkého sveta, že pre nich nepredstavujem hrozbu. Medzi počtom tajomstiev, ktoré sa ku mne dostávajú, a tými, ktoré ostatní predpokladajú u mňa, je nepriama úmera. A toto je pravý dôvod, prečo ma z ich spovedí chytá depresia. To, že sa mi ľudia zverujú so svojimi tajnosťami, nie je - a nikdy nebol - znak, že ma pokladajú za seberovnú alebo dôležitú osobu. Práve naopak: je to potvrdenie mojej bezvýznamnosti. Som pre nich nula.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x