bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Blízkosť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 15.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Blízkosť

Lil Brodieová na prahu smrti hodnotí svoj život. V spomienkach sa vracia do čias mladosti, keď sa zoznámila s Patrickom Brodiem, svojím manželom. Patrick bol vplyvnou postavou londýnskeho podsvetia a na niekoľko rokov urobil Lil šťastnou. Mali spolu štyri deti, slušný majetok a významné postavenie vo svete zločineckých gangov. Nebezpečný spôsob života a okruh ľudí, s ktorými sa Patrick stýkal, si však vybrali svoju daň – Patrick zomiera rukou vraha. Lil zostane sama s deťmi, bez práce. Jej nasledujúci život je preto plný dramatických zmien, synovia dospievajú a preberajú žezlo po otcovi. S podporou rodiny, ktorá pevne drží spolu, bojujú o niekdajšiu pozíciu v krutom a drsnom svete, kde sa nedá veriť nikomu.

Detaily o knihe

Názov: Blízkosť

Originálny názov: Close

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

recenzia (Majka Kuncová, 5.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
No k tejto knihe by som mohla strašne veľa rozprávať.Pri čítaní knihy som mala všetky pocity asi kt. existuju : radosť,šťastie,hnev,sklamanie,atd..Vžila som sa do postavy Lil Brodiovej.Každy si mysli, že žena mafiana sa ma ako v bavlnke,ale opak je pravdou.Keď Vám toho muža zabijú rovno pred Vami a vašími deťmi a vy už mate deti, musite urobiť všetko preto, aby ste ich uživili aj za cenu, že klesnete na uplne dno a budete robit to nasjtaršie remeslo...V tejto knihe som krasne videla ako sa zo synov stavaju mafiani,aby pokračovali v otcových kšeftoch a zrazu ani brat brata nepozná.Uvedomila som si, že fakt peniaze niesu všetko aj keď maju veľkú moc,ale život ma oveľa vačšiu cenu.Matka na smrteľnej posteli premyšľa nad všetkym, čo urobila.Po prečítaní knihy som si uvedomila, že Lil sa stalo veĺmi veľa zlého smrť manžela a smrť dcery, ale nikdy sa nevzdala a musela isť ďalej kvoli deťom!Veľmi silná žena!Nikdy nieje všetko take krasne a dokonale ako sa zdá navonok - na všetko sa treba pozrieť aj z druhej strany!Krásna kniha a mne dala dosť veľa!!Moja srdcovka!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Patrik bol plný entuziazmu. Keď sa osprchoval, zmyl zo seba krv aj pocity vzrušenia, ktoré v ňom tá noc vyvolala. To, že si tú krutosť tak vychutnal, v ňom vzbudilo pochybnosti o sebe samom. Pozoroval Dwyera, ako pomaly a bolestivo zomiera, a fascinovalo ho to. A kým ostatní čakali, sledoval ich neutíchajúcu hrôzu, cítil strach šíriaci sa z každého póru. Bol to pocit neohraničenej moci - vedomie, že mohol rozhodnúť, či niekto bude žiť, alebo zomrie, preňho predstavovalo najsilnejšie vytrženie. Ich hrôza a uvedomenie si, že nič nezmôžu, mu navodili príjemný pocit, pre ktorý predlžoval Dwyerovu agóniu, aby si mohol vychutnať údes ostatných, nasýtiť sa ním, nechať ho pôsobiť pre vlastné uspokojenie.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x