bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Brooklynské frašky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.05.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Brooklynské frašky

Čo má robiť šesťdesiatročný bývalý poisťovací agent, ktorý sa vyliečil z rakoviny, opustila ho manželka i chuť do života? Nathan Glass to vyrieši svojsky. Odsťahuje sa do Brooklynu, na miesto svojho detstva, kde sa rozhodne pospisovať všetky možné hlúposti, trápnosti a prešľapy, ktorých svedkom sa chtiac-nechtiac stal. Kým pracuje na svojich zápiskoch, vynárajú sa pred ním nové tváre a ich osudy: synovec, ktorý mal byť vedcom, no skončil ako taxikár; deväťročná neter, ktorá z akýchsi neznámych dôvodov nie je ochotná prehovoriť; majiteľ antikvariátu s podozrivou minulosťou; a samozrejme ženy, či už v úlohe pomocníčok alebo obetí a spasiteliek. Skrátka, zraniteľní ľudia vo svete plnom nástrah a neistôt.
Rozprávač Brooklynských frašiek hovorí o veľkých otázkach života i smrti s ľahkosťou, bez tónu trpkosti. Pramienky malých príbehov sa nakoniec spoja do neuveriteľného, no presvedčivého toku podfarbeného brilantnými úvahami, ale aj zábavnými anekdotami napríklad o Kafkovi či Wittgensteinovi. Brooklynské frašky je napínavý román, prekypujúci humornými i dojímavými okamihmi, ktorý poteší nielen znalcov Austerových kníh, ale získa aj nových čitateľov pre tohto jedinečného autora.

Detaily o knihe

Názov: Brooklynské frašky

Originálny názov: Brooklyn Follies

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

autor, o ktorom budeme počuť (Gabriela, 2.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ak máme niečo prečítať z povinnosti, častokrát sa nám do toho nechce, a ani si neuvedomujeme, že možeme urobiť chybu, ak knihu neprečítame. Niečo podobné sa mi skoro stalo s touto knihou, no nakoniec som rada, že som po nej siahla a prečítala si príbeh osamelého muža, ktorý sa vracia do Brooklynu, miesta svojho detsva, aby tam našiel tiché miesto kde zomrie.Je to príbeh o prežití alebo prežívaní?, rozhodnite sa sami, ja odporúčam prečítať :)

nový svieži autor (Soňa Polakovičová, 8.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvele čitateľné, kniha, ktorá sa len veľmi ťažko odkladá pred spaním:) Pútavý príbeh starnúceho Nathana, jeho synovca a neterinej dcéry, zdanlivo banálny, no ukrývajúci aj hlboké myšlienky. Už dávno ma žiadna kniha nepotešila tak ako táto. Nájdete v nej množstvo intertextuality (odkazy na iné knihy, keďže postavy v knihe literatúra veľmi zaujíma),vnútorný svet hlavnej postavy bilancujúcej svoj život i hodnotiacej životy iných, pekné myšlienky a v nezanedbateľnej miere i príjemný láskavý humor. Je to prvá kniha, ktorú som od autora čítala a som ňou nadšená, momentálne už čítam Knihu ilúzií a taktiež ju veľmi odporúčam.

Brooklynske frasky (Silvia Halszová, 2.3.2010) Odpovedať

0
Moje prve citanie od tohto autora a bolo to naozaj prijemne citanie.

Auster nesklame (Zuzana Špendelová, 19.2.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalší skvelý počin autora, ktorý si každou ďalšou knihou u mňa upevňuje post najlepšieho súčasného amerického autora (i keď len veľmi tesne pred J.Irvingom). Románu ani teraz nechýba napätie, a pod zdanlivou ľahkosťou sa i teraz skrýva hlbšia analýza rodinných vzťahov, generačných problémov i spoločenských predsudkov. Autor nenásilne preplieta minulosť s prítomnosťou, aby ich nakoniec spojil v prekvapivom - hoci úplne uveriteľnom - rozuzlení. Pre mňa nefalšovaný čitateľský zážitok.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Na prvý pohľad sme nemali takmer nič spoločné. Mali sme úplne iný pôvod (mestská katolíčka, predmestský Žid) a naše záujmy sa takmer vo všetkom rozchádzali. Joyce nemala trpezlivosť na knihy a vôbec nečítala, zatiaľ čo ja som sa vyhýbal telesnej činnosti a nehybnosť som považoval za základ dobrého života. Pre Joyce bolo cvičenie viac než len povinnosťou, bolo to potešenie a cez víkendy najradšej vstávala v nedeľu o šiestej a išla sa bicyklovať do Prospect Parku. Ešte pracovala a ja som bol na dôchodku. Bola optimistka a ja som bol cynik. Bola kedysi šťastne vydatá a moje manželstvo - ale o tom už stačilo. Takmer vôbec nesledovala správy a ja som každý deň pozorne čítal noviny. V detstve fandila Dodgers a ja som bol fanúšikom Giants. Mala rada ryby a cestoviny a ja mäso a zemiaky. A predsa - čo môže byť na ľudskom živote záhadnejšie ako toto predsa? - sme spolu vychádzali ako starí kamoši.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x