bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stretnutie v Barsaloi

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 14.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stretnutie v Barsaloi

Už štrnásť rokov uplynulo odvtedy, ako Corinne s poldruharočnou dcérkou Napirai utiekla z Kene späť do Švajčiarska. V rodnej vlasti získala odpovedajúce postavenie, ale na svoj druhý domov, v ktorom prežila strastiplné, no napriek tomu čarovné štyri roky, nemôže zabudnúť. A nakoniec sa rozhodne Keňu znova navštíviť.
Po dodatočnom zlegalizovaní rozvodu i na úradoch v Nairobi sa jej otvára cesta do minulosti. Teší sa predovšetkým na stretnutie s rodinou, i keď sa trochu obáva reakcií Lketingu. Svoj príchod oznámi bývalému švagrovi Jamesovi, s ktorým po celý čas udržiava písomný styk, a ten ju uistí, že jej africká rodina ju s radosťou očakáva.
Po prílete do Kene Corinne navštevuje známe miesta. Sprevádza ju nakladateľ jej dvoch kníh a fotograf, ktorý má celú akciu zdokumentovať. Obyvatelia Barsaloia jej pripravia oslavu na privítanie a postupne sa stretáva s niekdajšími priateľmi, s otcom misionárom, ktorý jej v ťažkých časoch často pomáhal, no predovšetkým s bývalou svokrou, Lketingom a Jamesom. Nostalgicky spomína na svoj život v Keni a s potešením zisťuje, ako sa neľahké podmienky na africkej dedine pomaly menia k lepšiemu.

Detaily o knihe

Názov: Stretnutie v Barsaloi

Originálny názov: Wiedersehen in Barsaloi

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Otázka (bux.sk, 25.8.2016) Odpovedať

Dobrý deň, žiaľ kniha je vypredaná a vydavateľstvo v najbližšej dobe neplánuje dotlač. Radi by sme Vám však odporučili iné knihy od tejto autorky, ktoré sú rovnako výborné.

Otázka (Ľudmila Sláviková, 25.8.2016) Odpovedať

Dobrý deň, zaujímalo by ma kedy bude kniha Stretnutie v Barsaloi opäť dostupná. Ďakujem

Uz sa tesim (Miroslava Slovikova, 12.5.2012) Odpovedať

Este som ju necitala ale uz sa velmi tesim, ako stretnutie prebiehalo a ako sa spraval Lketinga k dcere a vsetko. Tesim sa.

Otázka (Nikola Kašparová, 4.2.2012) Odpovedať

Zaujímalo by ma kedy bude kniha Stretnutie v Barsaloi a Návrat z Afriky opäť dostupná. Ďakujem

odpoveď (Katarína Ončáková, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, keďže len nedávno vyšli všetky 3 časti v jednej knihe, pravdepodobne tak skoro to nebude. Ak máte o ne skutočne záujem, napíšte nám na webmaster@ikar.sk. Zákaznícky servis sa vám bude snažiť vyjsť v ústrety.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vyzerá omnoho lepšie ako pred šiestimi rokmi. Vtedy sa s ním Albert stretol v Maralale, aby mu odovzdal knihu. Fotografie z tohto stretnutia mnou dosť otriasli. Naproti tomu mu dnes v tvári objavím veľa z jeho niekdajšej krásy. Ešte stále má nádherný profil. Črty tváre má jemné a pery pekné a plné, nos nie je priveľký. Keď sa smeje, zablysnú sa mu biele zuby s medzerou. Lícne kosti má výraznejšie ako kedysi a líca sa preto zdajú byť trochu vpadnuté. Do vysokého čela sa mu medzičasom vrylo niekoľko malých vrások, no krátke kučeravé vlasy má ešte takmer čierne. Vo veľkých, podľa samburskej tradície zväčšených dierkach ušníc mu visia malé striebristé kruhy.
Ako sa vzájomne doberáme, chytí ma za pravú ruku so strieborným náramkom, zdvihne ju a trochu začudovane sa opýta: "What is this? Prečo nenosíš náramok, čo som ti dal k našej svadbe? Aký je toto náramok a čo znamená?" Zaskočene odpoviem, trochu v rozpakoch, ale so smiechom: "Sám si povedal, že som pribrala. Musela som náš náramok dať preč, lebo mi bol priúzky."

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x