bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







  • VÝPREDAJ

Biela Masajka

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.06.2024 02:52

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Biela Masajka

Corinne Hofmannová, úspešná švajčiarska podnikateľka, sa rozhodne stráviť so svojím snúbencom dovolenku v Keni. Hneď po prílete do Mombasu ju očarí nádherné exotické prostredie. Pri plavbe kompou cez rieku náhodou zahliadne urasteného masajského bojovníka Lketinga a fascinuje ju jeho krása i správanie. Je to láska na prvý pohľad a Corinne urobí všetko pre to, aby sa Lketingom znovu stretla. Do Švajčiarska odchádza s neochvejným presvedčením, že sa do Afriky a k svojmu milému Masajovi čoskoro vráti. V krátkom čase rozpredá všetok majetok, opúšťa doterajší spôsob života v civilizovanej spoločnosti a zaslepene sa vrhá do neznáma. V keňskom buši hlboko vo vnútrozemí vedie po boku negramotného masajského bojovníka život plný strastí, no napriek tomu sa spočiatku cíti šťastná. Navzdory boju s byrokraciou oslávi s Lketingom v jeho domorodej dedinke svadbu a stane sa z nej biela Masajka. Jej radosť je zavŕšená, keď sa jej narodí dcérka Napirai. Avšak každodenné živorenie v neuveriteľne primitívnych podmienkach prináša so sebou neustále problémy: smrteľne nebezpečné choroby a infekcie, biedu, hladovanie a neprekonateľné kultúrne rozdiely a predsudky.Corinne je žena do nepohody, statočne sa snaží všetko zvládnuť, dokonca sa znovu púšťa do obchodovania, ale po vyčerpávajúcich štyroch rokoch sa ocitne na konci svojich fyzických i duševných síl a bez finančných prostriedkov. Jej viera vo vlastné sily a veľká láska k Lketingovi sa mení v rozčarovanie a sen o čarovnej Afrike sa nenávratne rozplýva.

Detaily o knihe

Názov: Biela Masajka

Originálny názov: Die weisse Massai

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nuda verzus fascinácia (Slava, 6.9.2018) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha ma svojim aspektom dobrodružnosti príliš nezaujala, za čo môžu moje čitateľské preferencie: Po počiatočnom zdĺhavom zbližovaní hlavnej hrdinky s masajom je to viac-menej spleť hrdinkiných peripetií - predieranie sa africkou prírodou, boj s birokraciou, kaziacimi sa autami, chorobami, nebezpečnou faunou, jazykovými bariérami, také veci pre milovníkov cestopisov. Oveľa viac ma zaujala hrdinkina osobnosť, jej motivácia a jej vnútorný vývoj. Spočiatku som ju považovala za jednu primitívnu osobnosť, ktorá sa doslova nanútila do priazne masaja, neskôr som žasla nad jej charakterom, trpezlivosťou, vernosťou a citom pre zvládanie krízových situácií a z pohľadu ženy, ktorá tiež chodila s cudzincom, zaujala ma aj masajova trpezlivosť a snaha pochopiť Corinne. Veľmi ma zaujalo, ako sa Corinne dokázala vzdať všetkého konfortu, vrátane dobrého sexu, jedla a fyzického zdravia,a ako vôbec mohla Keňu považovať za svoju vlasť. No koniec ma vôbec neprekvapil

Biela Masajka (Daniel, 9.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Niekedy sa dá, možno až trocha nepredvídateľné správanie ženy, ktorej srdce zasiahla láska, len ťažko pochopiť. A ak ide o lásku, ktorej sa nedá odolať aj napriek tomu, že sa kvôli nej treba presťahovať z modernej európskej krajiny do podmienok takmer kočovného spôsobu života, do hlinenej chatrče kdesi v srdci Afriky - to je na pochopenie ešte zložitejšie. A možno práve tým je tento príbeh tak strhujúci a pútavý.

:) (Lenka, 2.12.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vsetky tri diely som doslova zhltla. Odporucam. Obdivovala a zaroven som nechapala hlavnu hrdinku, ktora sa rozhodla zit s domorodcom v divokej a zaostale africkej dedine. Kniha je podla skutocnej udalosti.

Príjemné čítanie (Monika Vinkláriková, 1.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma upútala od prvej strany, veľmi príjemneé a pohodové čítanie. Úplne ma vtiahla do svojho deja.

Lepšia ako film (Tatiana, 21.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
O tejto knihe musím povedať, že spočiatku na mňa nezapôsobila. Ale to len po prvých 20-tich stranách a potom a to už len a len bolo o výbornom a napínavom čítaní, ktoré trvalo ani nie dva dni. Musím povedať, že pozrela som si i film, ktorý ma v porovnaní s knihou veľmi sklamal. A túto knihu považujem za fantastické čítanie a zároveň nesie v sebe niečo, čo my - EURÓPANIA nevieme doceniť, no na to už musí prísť každý sám.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x