bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Únos, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Únos, 2. vydanie

Loď oceánografickej spoločnosti Benthic Marine náhodou natrafí na zaujímavú podhorskú horu. Pri pokuse prevŕtať sa do jej magmovej komory nastanú komplikácie. Prezident spoločnosti Perry sa rozhodne, že zistí príčiny ťažkostí z hĺbkovej ponorky v čase, keď majú dvaja potápači – Richard a Michael – vymeniť zlomený vrták. V ponorke je aj pilot Ronald a odborníčka na oceánografiu Suzanne.
Len čo sa dostanú ku dnu, vtiahne ich neznáma sila do hlbín hory. Ľudia na povrchu si myslia, že posádka ponorky aj potápači zahynuli, oni sa však ocitnú v neznámom prostredí, kde prechádzajú zložitým dekontaminačným procesom. Po jeho skončení sa ocitnú v podzemnom svete – Interterre – plnom mierumilovných ľudí s nádhernými postavami. Ako neskôr vyjde najavo, je to civilizácia, ktorá sa vyvinula dávno pred dinosaurami, pre očakávanú katastrofu na zemskom povrchu sa však stiahla do podzemia. Jej príslušníci žijú večne, pretože poznajú technológiu odstránenia duše z tela a jej prenos na nové, čerstvo (aj keď umelo) narodené dieťa. Zo všetkého najviac sa boja násilia, ktoré symbolizuje kultúra ľudí na povrchu, a skupinu uniesli preto, aby im Suzanne vysvetlila dôvod čoraz častejších vrtov.
Unesení ľudia majú možnosť získať všetky výhody vyspelejšej civilizácie s jediným obmedzením – nikdy sa nesmú vrátiť domov. Všetci spoločne, hoci z rôznych dôvodov, sa však rozhodnú, že z tohto podzemného raja utečú.

Detaily o knihe

Názov: Únos, 2. vydanie

Originálny názov: Abduction

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

ÚNOS- Robin Cook (Veronika Kumorová, 11.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám prečítané skoro všetky knihy od neho ale táto je trochu iná,má futuristický dej, prečítala som ju na jeden šup, veľmi zaujímavá, napínavý dej a s napätím som čakala na koniec ako sa skončí osud tých hlavných piatich protagonistov a koniec ma nadchol, absolútne ma nenapadlo že by sa to takto mohlo skončiť.Má úžasnú fantáziu a čitateľ sa nebude nudiť a nebude môcť knihu odložiť. Veľmi odporúčam

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Po pár sekundách Mura znova získala rovnováhu a vytrhla sa mi z objatia. Roztrasenou rukou siahla Sartovi na líce. Bolo tvrdé ako drevo a studené ako ľad. „Ach, nie!“ nariekala. Sklonila hlavu do dlaní a zachvela sa, akoby sa cez izbu prehnal poryv ľadového vetra. Keď sa ju Michael pokúsil znova objať, odstrčila ho, aby videl na mŕtveho Sarta. Bol naňho hrozný pohľad, no aj tak od neho nedokázala odtrhnúť zrak.
Michael sa rýchlo zohol a začal ukladať popadané nádoby, aby tú hroznú scénu znova zakryl. Musíš sa upokojiť, povedal nervózne.
Čo sa stalo s jeho dušou? Spýtala sa naliehavo. Do tváre sa jej vrátila krv a začínala ju mať úplne purpurovú. Šok a des sa v nej rýchlo menili na hnev.
„Bola to nehoda,“ spadol a rozbil si hlavu.“ Znova sa k nej natiahol, ona však ustúpila, aby na ňu nedočiahol.
„Ale čo jeho duša?“ zopakovala, hoci už sama intuitívne poznala hroznú pravdu o Sartovom konci.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x