bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Odkaz templárskych rytierov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 04.05.2024 02:52

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Odkaz templárskych rytierov

Cotton Malone, bývalý špičkový agent amerického ministerstva spravodlivosti, sa rozhodol pre radikálny krok vo svojom živote. Presťahuje sa do Kodane, kde trávi pokojné dni ako majiteľ antikvariátu. Nečakaný telefonát bývalej nadriadenej Stephanie Nellovej však prebudí jeho inštinkty a znova ho vráti do osídel tajomného sveta.
Keď Stephanie prichádza za Cottonom na dohodnutú schôdzku, na rušnom námestí Kodane ju prepadne neznámy muž a ukradne jej kabelku. Páchateľ prenasledovaný Cottonom je zahnaný do úzkych a nečakane spácha samovraždu. Ukáže sa, že údajný zlodej chcel získať denník Stephaninho manžela Larsa, odborníka na stredoveké dejiny, v ktorom zaznamenal dôležité informácie o stratenom templárskom poklade.
Stephanie Nellová má odrazu v rukách dôležité stopy smerujúce k neobjasneným záhadám a chce vyriešiť hádanku, ktorá stáročia trápi učencov i dobrodruhov. Je rozhodnutá nájsť poklad aj so vzácnymi vedomosťami, ktoré sa odovzdávali len najvyšším zástupcom rádu. Do cesty sa jej však pletie tajomný fanatik, ktorý sa v túžbe po obnove slávy templárskeho rádu, neštíti ani vraždy.

Detaily o knihe

Názov: Odkaz templárskych rytierov

Originálny názov: The Templar Legacy

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skutočnosť alebo fikcia ? (Flexi, 11.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Téma o Templároch a ich bájnom poklade patrí medzi moje obľúbené. Preto som siahol aj po tejto knižke Stevea Berryho a vôbec som neoľutoval. Autorovi sa podarilo veľmi šikovne spojiť historické fakty s fikciou, z čoho namixoval vynikajúci dej, ktorý Vás premiestni v čase a priestore, na miesta, kde sa práve príbeh odohráva. Je pravda, že príbeh má aj slabšie miesta, ale povedzme si pravdu. Stáva sa to aj Danovi Brownovi. Škoda len, že filmový scenár z neho zatiaľ nikto nespracoval. Myslím, že by mal úspech.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Z mužových očí sa vytratila panika a odrazu v nich zavládol pokoj. Prudko sotil ženu k Malonovi, ktorý ju stihol zachytiť skôr, ako stratila rovnováhu. Červený sa prekrižoval a s kabelkou v ruke skočil ponad zábradlie, vykríknuc jediné slovo - "beauseant" -, a kým jeho telo padalo na ulicu, podrezal si nožom krk.
Keď policajti vošli cez portál na terasu, žena zavzlykala.
Malone ju pustil a pribehol k zábradliu.
Tridsať metrov pod ním ležal Červený rozpleštený na dlažobných kockách.
Malone sa otočil, pozrel na oblohu a po stožiari vypínajúcom sa nad observatóriom pozrel na dánsky Dannebrog - biely kríž v červenom poli - ochabnutý v bezvetrí.
Na čo ten muž hľadel? A prečo skočil?
Znova sa zahľadel nadol, kde zazrel Stephanie, ako si lakťami razí cestu cez narastajúci zástup. Jej kožená kabelka ležala niekoľko krokov od mŕtveho muža. Videl, ako ju schmatla a opäť sa stratila v dave. Sledoval, ako sa pretláča pomedzi ľudí a cupitá preč po jednej z ulíc, ktoré viedli od Okrúhlej veže do rušného Strogetu. Ani sa neobzrela.
Pokrútil hlavou nad jej náhlivým útekom a zamrmlal si popod nos: "Čo to má, dočerta, znamenať?"

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x