bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Penderwickovci

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 05.05.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Penderwickovci

Dobrodružný príbeh plný komických situácií rozpráva o osamelom chlapcovi a jednej trochu nezvyčajnej rodine. Jeffrey žije ako jedináčik v honosnom panskom sídle. Sestry Penderwickové sú štyri a každá je úplne iná. Najstaršia Rosalinda je zodpovedná a praktická, Skye tvrdohlavá a výbušná, Jane je zasnená malá spisovateľka a najmladšia hanblivá Batty sa ani nepohne bez svojich motýlích krídel.
Keď sa dievčatá spolu s otcom vyberú na letné prázdniny, čaká ich veľké prekvapenie. Namiesto útulnej polorozpadnutej chalúpky, do ktorej sa podľa svojich predstáv vydali, sa ocitnú v prepychovom panstve. Sestry nezaháľajú a ihneď začnú objavovať čaro rozľahlých parkov či podkrovie plné pokladov. Najúžasnejším prekvapením je však Jeffrey Tifton, syn majiteľky panstva, z ktorého sa čoskoro vykľuje dokonalý spoločník na každé dobrodružstvo...

Detaily o knihe

Názov: Penderwickovci

Originálny názov: The Penderwicks

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemne čítanie (Barbora Bujdošová, 17.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som ju dostalo, myslela som si, že je o niečom úplne inom a akonáhle som ju začala čítať, bola som trochu sklamaná. No musím povedať, že som sa do nej po čase začítala. Zamilovala som si jej príbeh. Kniha je o štyroch sestrách a ich letných prázdninách v jednom dome. Vlastne o ich dobrodružstvách v tomto honosnom dome, o ktorom si nepredstavovali, že v ňom strávia svoje prázdniny. Je plná zážitkov, šťastia, kamarátstva a obdivu. Po jej prečítaní som si uvedomila ako dobre vyzerá život. Netreba prežívať nič nezvyčajné. Stačí sa len pozerať s otvorenými očami a v žiadnom prípade ich nezatvárať. Byť priateľská a nebojácna. To bolo prioritou týchto štyroch sestier. Dala mi ju sestra a uhádla, že si ju zaľúbim.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Skye bola jediná, ktorá vytušila blížiace sa nebezpečenstvo. Inštinkt jej našepkal, aby otočila hlavu.
Zbadala topánky na vysokom opätku. Pár námornícky modrých topánok na vysokom opätku a trochu vyššie bielu plisovanú ľanovú sukňu. A to nebolo všetko. Vedľa tých topánok stál pár mužských kožených mokasín. A ani to nebolo všetko, lebo za topánkami na vysokom opätku a mokasínmi bolo ešte veľa párov topánok na vysokom opätku. Celá čata vysokých opätkov. Celá armáda.
"Jeffrey," prehovorila Skye ticho, no naliehavo.
Chlapec sa zabával štuchaním do Jane, a tak nedával pozor. "Čo vlastne znamená slovo parchantka?"
"Parchantka je..."
"Jeffrey," zopakovala Skye, bezmocne hľadiac na hordu približujúcich sa topánok. "Jane!" zasyčala na sestru.
"...odporná osoba. Nie je to skvelé slovo? Našla som ho v ockovom Oxfordskom slovníku, zasmiala sa Jane a dodala:. "Hovorím, ten frajer pani Tiftonovej, ten chlap Dexter je určite..."
Skye prikryla Jane ústa. "Dobrý deň, pani Tiftonová," pozdravila so zúfalo predstieranou odvahou. "Ako sa darí v súťaži?"

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x