bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Klub putovných džínsov - Prvé lásky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Klub putovných džínsov - Prvé lásky

Tínedžerky Carmen, Bridget, Tibby a Lena sú priateľky od narodenia. Spoznali sa vďaka svojim mamám, ktoré spolu chodili na tehotenský aerobik a čakali deti v tom istom mesiaci. Dievčatá sa priatelia ešte aj teraz, keď sa ich mamy už veľmi nestretávajú. Na konci školského roka sa však aj ony musia načas rozlúčiť. Lena ide na prázdniny do Grécka, Bridget do futbalového tábora v Mexiku, Carmen do Južnej Karolíny za otcom, len Tibby zostáva doma a chystá sa brigádovať v obchode. Pred odchodom sa všetky stretnú u Carmen a Tibby jej v šatníku objaví džínsy, ktoré kúpila v second-hande. Pôvodne ich chcela vyhodiť, ale ostatným dievčatám sa páčia, a tak si ich vyskúšajú a neveria vlastným očiam. Aj keď majú rozličné postavy, džínsy dokonale sedia všetkým štyrom. Tak sa rozhodnú stretnúť večer v telocvični, kam chodievali ich mamy, a založia Klub putovných džínsov, ktorý má vlastné stanovy a prísne pravidlá. Dohodnú sa, že si zázračné džínsy budú posielať a potom na ne napíšu svoje prázdninové zážitky. Tie sú naozaj bohaté. Niektoré spoznajú lásku, iné sklamanie, ale to už si prečítajte v tejto zábavnej knihe.

Detaily o knihe

Názov: Klub putovných džínsov - Prvé lásky

Originálny názov: Sisterhood of travelling pants

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

:) (Martina, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z naj kníh,aké som čítala.Odporúčam ju každému dievčaťu,ktoré majú radi dievčenské romány.Obálka je síce obyčajná,ale sú na nej "Putovné džínsy",ktoré sú v knižke dosť dôležité.Veľmi sa mi páči tento nápad,to,že autorka vymyslela tieto džínsy,ktoré dievčatá-Lenu,Bee,Carmen a Tibby vždy spájali,aj ked nemohli byť spolu.Taktiež im prinášali šťastie...zážitky,ktoré v nich mali boli tie naj.. Ich priateľstvo bolo fakt vzácne a krásne,myslím,že každý si také praje.Každá je síce iná,niekedy sa aj nezhodnú.. Je to super napísané,dej je krásny,zaujímavý..dievčatá zažívajú ťažkosti,radosti,pekné spoločné chvíle,nové známosti,noví chlapci.. Bola by som veľmi rada,keby bolo takých kníh oveľa viac,pretože sú super,veľmi dobre sa čítajú,oddýchla som si pri nej a zabavila som sa :)Ešte že sú dalšie časti!! :)

Dievčatá :) (Veronika Dedíková, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá symbolizuje aké silné a dôležité je priateľstvo v živote. Táto kniha je o 4 dievčatách, Carmen, Tibby, Lene a Bridget, ktoré sú kamarátky od detstva. Teraz sa však majú oddeliť. Lena odchádza na leto do Grécka ku svojim starým rodičom, Bridget ide do futbalového táboru, Carmen do Južnej Karolíny za otcom, len Tibby zostane doma brigádovať. Pred odchodom ešte u Carmen nájdu džínsy, ktoré si kúpila v second-hande a chcela ich vyhodiť. Dievčatám sa však páčia a keď si ich vyskúšajú neveria vlastným očiam. Všetkým totiž pasujú. Kým sa ešte oficiálne rozlúčia založia v starej telocvični Klub putovných džínsov s určitými pravidlami a dohodnú sa, že si rifle budú posielať. Po lete na ne zaznamenajú všetky svoje spomienky medzi ktoré rozhodne patria nové lásky a rôzne dobrodružstvá. Táto kniha je prvou knihou zo série o týchto č dievčatách. Ďalšie knihy prinesú nové zvraty, sklamania a slzy. Myslím si, že táto kniha je vhodná pre všetky dievčatá. Vrelo odporúčam :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

My, členky klubu, sa zaväzujeme dodržiavať tieto pravidlá putovných džínsov:
1. Nikdy nesmieš džínsy prať.
2. Nikdy nesmieš džínsy vyhŕňať. Je to nemoderné. Nikdy to nebude moderné.
3. Nikdy nesmieš povedať slovo "tučná", kým máš na sebe džínsy. Ani si nepomyslieť na slovo "tučná", kým máš na sebe džínsy.
4. Nikdy nesmieš dovoliť chalanovi, aby ti vyzliekol džínsy. Ale môžeš si ich v jeho prítomnosti vyzliecť sama.
5. Kým máš na sebe džínsy, nesmieš si špárať v nose. Môžeš sa však nenápadne poškrabať v nosnej dierke.
6. Pri našom stretnutí musíš dodržať správny postup dokumentovania času stráveného v džínsoch:
- na ľavú nohu džínsov napíš najvzrušujúcejšie miesto, ktoré si v nich navštívila
- na pravú nohu džínsov napíš najdôležitejšiu vec, ktorá sa ti v nich stala. (Napríklad: "Mala som problémy s mojím bratancom z druhého kolena Ivanom.")
7. Musíš počas leta písať svojim sestrám, nech sa budeš bez nich akokoľvek dobre baviť.
8. Musíš postúpiť džínsy svojim sestrám podľa dohodnutých pravidiel klubu. Ak to nedodržíš, čaká ťa po návrate poriadna bitka.
9. Nikdy nesmieš mať v džínsoch zastrčenú košeľu a opasok. Pozri pravidlo č. 2.
10. Pamätaj: džínsy = láska. Miluj svoje džínsy. Miluj seba.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x