bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Osudný gén

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 17.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Osudný gén

Dvadsaťosemročný Sean McGillin prekypuje zdravím, kým si pri korčuľovaní v newyorskom Centrálnom parku nezlomí nohu. Necelých dvadsaťštyri hodín po operácii zomiera.
Tridsaťšesťročná Darlene Morganová, matka osemročného syna, sa podrobí operácii natrhnutého kolenného väzu. Do dvadsiatich štyroch hodín zomiera.
Newyorskí súdni lekári, doktorka Laurie Montgomeryová a doktor Jack Stapleton, čelia vzrastajúcej sérii záhadných úmrtí vo významnej nemocnici, pričom o život prichádzajú mladí, zdraví pacienti, ktorí sa úspešne podrobili jednoduchým operáciám.
Napriek odmietavému postoju nadriadených Laurie sa tvrdošijne venuje vyšetrovaniu. Hoci sa zdá, že nemožno zistiť, prečo a ako pacienti zomierajú, v Laurinej mysli skrsne podozrenie, že úmrtia spolu nielen súvisia, ale sú aj úmyselné. Nazdáva sa, že ide o prácu dômyselného sériového vraha s neznámym motívom.
Napätie sa prehlbuje tým väčšmi, že Laurie sa musí vyrovnať s dvojnásobným úderom osudu: na jednej strane sa trápi Jackovou nerozhodnosťou dať ich vzťahu definitívnu podobu, na druhej ju šokuje správa o genetickej dedičnej predispozícii. Situácia sa komplikuje, keď sa sama ocitá uprostred desivej nočnej mory ako možná obeť.

Detaily o knihe

Názov: Osudný gén

Originálny názov: Marker

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

"Už chápem, čo si mal na mysli," vyriekla Laurie, keď zbežne obzrela telo. "Naozaj je dokonale čistý." Na rozdiel od rozmliaždených tiel tínedžerov na mŕtvole bez hlavy nebola krv, dokonca ani na krku, ani na zápästiach, ktoré boli odrezané tak ukážkovo, že vyzerali ako ilustrácia v učebnici anatómie. Sal vytlačil vozík späť do chodby, zatiaľ čo Marvin zavesil röntgenovú snímku na negatoskop.
Obidve guľky vynikali na sivočiernom pozadí ako jasné biele škvrny. Jedna bola sploštená, druhá normálna. Laurie ukázala na deformovanú guľku uprostred tela. "Odhadujem, že guľka najskôr trafila chrbticu." Potom ukázala na poškodený stavec. "Povedala by som, že uviazla v pečeni. Druhá zostala v hrudnom koši a vôbec by ma neprekvapilo, keby sme zistili, že prenikla oblúkom aorty. Bol to smrteľný zásah."
"Zdá sa, že ide o deväťmilimetrový kaliber," podotkol Lou.
"Uvidíme," riekla Laurie.
Vrátila sa k telu a začala vonkajšiu obhliadku. Stála napravo od mŕtvoly, Marvin oproti nej. Požiadala technika, aby prevrátil telo k sebe. Chcela vyšetriť strelné rany a vyfotografovať ich. Len čo Marvin urobil, o čo ho požiadala, zbadala na krížoch mŕtvoly malú vytetovanú chobotnicu.
Prudko nasala do pľúc vzduch a dostala šok. Načiahla sa a chytila za okraj stola, aby nespadla. Oči upierala na tetovanie.
"Doktorka Montgomeryová, si v poriadku?" opýtal sa Marvin.
Laurie sa ani nepohla. Hoci sa najskôr zaknísala, teraz stála ako prikovaná.
"Laurie, čo sa robí?" zaujímal sa Lou, naklonil sa dopredu a usiloval sa jej pozrieť do tváre cez plastickú masku.
Laurie neprítomne pokrútila v tranze hlavou. Odstúpila od stola. "Potrebujem prestávku," vyhŕkla priškrteným hlasom. "Pitva bude musieť počkať." Prudko sa zvrtla na pätách a zamierila k dverám.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x