bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kniha Hitler

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.06.2024 02:52

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kniha Hitler

Táto kniha mala spočiatku len jedného čitateľa: Jozefa V. Stalina - a potom na vyše päť desaťročí zmizla v ruských archívoch. Sovietsky diktátor vôbec neveril správam o samovražde Adolfa Hitlera. Preto všetko stavil na to, aby sa zmocnil ešte žijúcich dôverníkov z okolia nacistického vodcu a ich prostredníctvom sa dostal na stopu pravde.
Zajatím Otta Günscheho a Heinza Lingeho sa sovietskej tajnej službe tento kúsok podaril. Nik totiž nebol v takom veľkom časovom rozpätí vodcovi nacistického režimu tak blízko ako títo dvaja muži. Zažili Hitlera z najväčšej blízkosti, poznali jeho denný program, jeho stravovacie návyky, nálady, chorľavenia. Pobočníci poznali svojho zamestnávateľa ako oficiálneho šéfa vlády, počuli, ako sa vyjadroval o návštevníkoch, generalite a starých spolubojovníkoch. A posledné mesiace i týždne boli po Hitlerovom boku, pozorovali, ako z berlínskeho "führerovho bunkra" vedie tretiu ríšu do katastrofy. Günsche a Linge zažili Adolfa Hitlera aj ako hlavného veliteľa wehrmachtu - vo víťazstvách i porážke. Günsche sa navyše zúčastňoval na poradách o situácii, z ktorých sa v dôsledku vojnových zmätkov nezachovali nijaké zápisnice.
Tak v rokoch 1948-49 vzniklo spomienkové dielo dvoch dobových svedkov, ktoré patrí k najpôsobivejším historickým zdrojom, aké máme o tretej ríši. Vďaka časovej blízkosti k udalostiam sa text vyznačuje vysokým stupňom autentickosti, ktorý potvrdili i výskumy uplynulých desaťročí. Spomienky Günscheho a Lingeho poskytujú nanajvýš pozoruhodné pohľady do denného fungovania führerovského štátu. Dejiny tretej ríše, pravdaže, netreba písať nanovo, no nespočetné detaily, s ktorými sa čitateľ zoznámi v Knihe Hitler, majú priam historickú cenu.

Detaily o knihe

Názov: Kniha Hitler

Originálny názov: Das Buch Hitler

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Približne šesťdesiat rokov po skončení vojny bol v ruských archívoch objavený dokument najvyššej historickej brizancie: Kniha Hitler. Zostavená výlučne pre Jozefa V. Stalina obsahuje osobné spomienky Otta Günscheho a Heinza Lingeho, ktoré písali v sovietskom zajatí pod dozorom NKVD. Obaja sa pohybovali v tesnej blízkosti Adolfa Hitlera. Ich hutné opisy neobsahujú len mnohé doteraz neznáme detaily z Hitlerovej politiky a z vedenia vojny, ale tiež sprostredkúvajú neprikrášlený obraz toho, k čomu v Hitlerovom okolí naozaj dochádzalo. Tým sa Kniha Hitler bezpochyby zaraďuje k najpôsobivejším zdrojom o tretej ríši, aké máme.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x