bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Knihy od autora Abraham Verghese

Abraham Verghese sa narodil v Addis Abebe, kde prežil prvých osemnásť rokov. Jeho rodičia patrili k niekoľkým stovkám indických učiteľov, ktorých do krajiny pozval cisár Haile Selassie v snahe pozdvihnúť tamojšie biedne školstvo.

Medicínu začal Verghese študovať ešte v rodisku, ale po páde cisárstva pokračoval v Madrase. Po ukončení štúdia odišiel do USA, kde spočiatku pracoval, podobne ako jeho románový hrdina Marion, v chudobných prímestských nemocniciach. Postupne sa vypracoval na uznávaného špecialistu na liečbu infekčných ochorení vrátane aids.

V súčasnosti žije v Kalifornii v meste Palo Alto a pôsobí ako profesor na Lekárskej fakulte Stanfordovej univerzity.

Jeho prvá kniha My Own country: A Doctor´s Story sa v roku 1994 dostala do finále súťaže National Book Critics Circle a časopis Time ju vyhlásil za najlepšiu knihu roka. Stala sa tiež námetom rovnomenného televízneho filmu. The Tennis Partner získala v New York Times ocenenie Pozoruhodná kniha. Román Rez do živého (Cutting for Stone) získal cenu American Booksellers Association za najlepšiu knihu v kategórii beletrie pre dospelých. Na prvej priečke rebríčka nezávislých kníhkupcov sa tento román udržal celý rok a hneď po vyjdení sa z neho predalo vyše milióna výtlačkov.

Neboli nájdené žiadne knihy od tohto autora odpovedajúce daným kritériám.

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD

Zasielanie noviniek zdarma na váš e-mail


x