bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stačí sa len prevetrať

Vydavateľ: barecz & conrad books (barecz & conrad books)
Formát:Kniha
Počet strán:260
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.04.2024 03:57

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stačí sa len prevetrať

Ako žiť lepšie a dlhšie vďaka pobytu na čerstvom vzduchu

V knihe Stačí sa len prevetrať predstavuje švédsko-americká autorka Linda Akesonová McGurková kompletného sprievodcu severským konceptom friluftsliv. Vďaka nej spoznáte široké spektrum škandinávskych zvykov a praktík, ktoré vám pomôžu žiť lepšie a dlhšie vďaka pobytu na čerstvom vzduchu počas celého roka.

Friluftsliv, to nie je len čas strávený na čerstvom vzduchu, ale komplexný životný štýl, v ktorého centre je presvedčenie, že príroda je naším skutočným domovom a čas strávený v prírodnom a kultúrnom priestore nám prináša harmóniu a pocit jednoty s prírodou.

Povzbudzuje nás k tomu, aby sme si užívali čerstvý vzduch počas každodenného života a nemysleli na prírodu ako na destináciu, ku ktorej sa musíme prepraviť. Vyzýva nás, aby sme prírodu hľadali vo svojom najbližšom okolí, aj na miestach, kde by sme to čakali najmenej.

V knihe sa okrem praktických tipov a návodov ako si variť vonku, založiť oheň bez zápaliek a zapaľovača, či ako zostať aj v nepriaznivom počasí v suchu a teple, dozviete prečo je tak dôležité tráviť čas na čerstvom vzduchu. Pochopíte, že sa niekedy stačí len pravidelne prevetrať a dokážete ľahšie čeliť každodennému stresu, úzkosti, depresii i vyhoreniu.

Kniha Stačí sa len prevetrať je nezameniteľným sprievodcom životom na čerstvom vzduchu pre milovníkov vidieka i mestské duše, ktorý vás naučí spomaliť v modernom a uponáhľanom svete. Odhaľte s jej pomocou severské tajomstvá, ako sa uvoľniť, hlbšie prepojiť s prírodou okolo vás a žiť vďaka tomu lepšie a dlhšie.

O autorke:
Linda Akesonová McGurková je švédsko-americká novinárka a spisovateľka, ktorá je presvedčená o tom, že život vonku na čerstvom vzduchu je lepší. Jej prvý titul z roku 2017 sú memoáre o rodičovstve s názvom There’s No Such Thing as Bad Weather: A Scandinavian Mom’s Secrets for Raising Healthy, Resilient, and Confident Kids (from Friluftsliv to Hygge) [v preklade z anglického jazyka Neexistuje zlé počasie: Tajomstvo škandinávskej mamy o tom, ako vychovať zdravé, odolné a sebavedomé deti (od friluftsliv ku hygge)], ktorými si získala uznanie kritikov, ako aj pozornosť denníkov The Wall Street Journal a The New York Times. Kniha sa stala bestsellerom na Amazone a bola preložená do piatich jazykov. Kniha o koncepte friluftsliv je jej druhým titulom. Texty od Lindy Akesonovej McGurkovej o škandinávskej kultúre a o severskej tradícii friluftsliv sa dostali do mnohých národných a medzinárodných publikácií, ako napríklad Time, Parents, Green Child Magazine a ďalších. Často rozpráva o svojom nadšení pre život na čerstvom vzduchu v televíznych reláciách, podcastoch a na svojom vlastnom blogu s názvom Rain or Shine Mamma (v preklade z anglického jazyka Mama do každého počasia) sa snaží inšpirovať ľudí k tomu, aby každý deň strávili nejaký čas vonku bez ohľadu na to, aké je počasie. Vo voľnom čase Linda Akesonová McGurková rada sedáva vonku pri ohni alebo prespáva pod plachtou v borovicových lesoch na juhu Švédska, kde býva so svojou rodinou.

Preklad: Eva Adamcseková

Detaily o knihe

Názov: Stačí sa len prevetrať

Objednávací kód NA682292

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x