bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Láska z Manhattanu aneb jak vyrobit gent

Vydavateľ: Metafora (Metafora, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 03:02

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,36 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Láska z Manhattanu aneb jak vyrobit gent

Violet Townsendová vždy vycházela lidem vstříc a snažila se jim zavděčit. Vyrostla na manhattanské Upper East Side v bohaté rodině, kde měla vždy ty správné věci, nosila to správné oblečení a nikdy nevybočovala z řady. Pro lidi kolem sebe by udělala cokoliv, obzvláště pro svou milovanou přítelkyni Edith.

A proto, když ji právě ona požádá, aby si vzala pod křídla jejího nenadále objeveného vnuka, který se musí během pár měsíců naučit veškeré finesy života newyorské smetánky, Violet souhlasí. Její cíl? Připravit Kaina Stonea na to, že převezme rodinný podnik. Kain ale není zrovna nadšený a poslušný student…

Pochází z New Orleans, svět korporátu se mu příčí a opravdu nepociťuje touhu stát se manekýnem z New Yorku. Alespoň tedy zpočátku – dokud s Violet někde mezi nesnesitelnými večírky a mučením ve formě zkoušení nových obleků nenajdou společnou řeč.
Upjatá Violet navíc postupně zjišťuje, že Kain není jediný, kdo se učí nové věci. A jak k sobě nacházejí cestu, pochopí, že slepé následování společenských pravidel nemusí vždycky vést ke štěstí.

Detaily o knihe

Názov: Láska z Manhattanu aneb jak vyrobit gent

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Milé prekvapenie (Kristína Rydlová, 31.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Lauren Layne - Láska z Manhattanu Od autorky som už pár kníh čítala, takže som si nemohla nechať ujsť ani jej novinku. Musím sa priznať, že jej predchádzajúce knihy boli síce fajn, ale nejak extra ma nenadchli, no Láska z Manhattanu ma milo prekvapila. Ide o romantický príbeh typu "od lásky k nenávisti", ktorý som si užívala od začiatku do konca. Priznávam, že z Violet som mala zo začiatku trochu zmiešané pocity. Nebola zlá, práve naopak, no niekedy sa správala povýšenecky (sama o sebe povedala, že je snobka) a to ma na nej štvalo. V detstve prišla o rodičov, počas výšky o starú mamu a obe straty ju dosť poznačili. V spoločnosti sa vždy správa tak, ako si to vyžaduje etiketa a situácia, no vo vnútri sa cíti prázdna. Vôbec si nie je istá, čo od svojho života očakáva, ako si predstavuje svoju budúcnosť, čo by chcela robiť a podobne. Aj vo vzťahoch s mužmi si drží určitý odstup. Bola z nej cítiť osamelosť a túžba po rodine, niekedy mi jej bolo ľúto. Kain najskôr pôsobil ako hulvát (a miestami ma pekne štval), ale postupne sa ukázalo, že sa v ňom skrýva oveľa viac. Človek by sa nemal súdiť podľa vzhľadu, čo sa potvrdilo aj v tomto prípade. Páčilo sa mi na ňom, že hoci zdedil veľký majetok, nezmenilo ho to, neutrácal peniaze na hlúposti a podobne. Celkovo mal taký triezvy pohľad na svet. Aj o pozíciu vo firme poctivo bojoval, chcel dokázať, že na to skutočne má. Romantická linka ma veľmi bavila. Violet a Kain najskôr nedokázali nájsť spoločnú reč, neustále po sebe štekali, robili si naschvály... no čím viac sa spoznávali, tým viac zisťovali, že majú vlastne veľa spoločného. Ich vzťah sa budoval pomaly a postupne, čo som si užívala. Na začiatku síce dostala Violet za úlohu, aby sa jej podarilo zmeniť Kaina na gentlemana, muža, ktorý bude schopný dôstojne reprezentovať rodinnú firmu, no nakoniec sa ukázalo, že to vlastne on viac zmenil ju, respektíve, primäl ju zmeniť pohľad na určité veci, uvedomiť si, po čom vlastne túži, viac si užívať život a byť sama sebou. Celý príbeh bol taký milý, rozkošný, vtipný... za seba môžem povedať, že som spokojná. Zatiaľ sa mi páčil najviac zo všetkých kníh, ktoré som od autorky doteraz prečítala.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x