bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Království hříšných

Vydavateľ: King Cool (King Cool)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:370
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 03:00

Lepšia cena: 18,43 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 18,87 € (vrátane DPH)
Bežná cena:21,94 €
Ušetríte: 3,07 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 15,64 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Království hříšných

Dvě sestry. Jedna vražda.
Touha po pomstě, která rozpoutá peklo…

Emilia a její dvojče Vittoria byly celý život nerozlučné. Jako streghe – čarodějky tajně žijící mezi lidmi – vědí, jak nebezpečné je upoutat na sebe pozornost. Pracují ve vyhlášené rodinné sicilské restauraci a žijí víceméně v utajení.

Jenže jedné noci se Vittoria nevrátí domů. Nedlouho poté rozrušená Emilia objeví neuvěřitelně zohavené tělo svého milovaného dvojčete. Zničená Emilia přísahá, že za každou cenu najde sestřina vraha a pomstí se mu. I kdyby to znamenalo, že bude muset použít temnou magii, která je dávno zakázaná.

Potom se Emilia seznámí s Irou, jedním z Hříšných – pekelných princů, před kterým ji už od dětství varovali. Ira tvrdí, že je na Emiliině straně a byl pověřen svým vládcem, aby vyřešil sérii vražd na italském ostrově, ve které je Vittoria zatím poslední obětí.

Jenže když jde o Hříšné, nic není tak, jak se zdá…

Detaily o knihe

Názov: Království hříšných

Originálny názov: Kingdom of the Wicked

Objednávací kód NA645760

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

fajn (Paulína Franková, 14.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Trošku chaotické, ale originalita sa nedá uprieť. Neľutujem, že som si prečítala, aj keď hlavná postava bol na môj vkus až príliš rozpoltená. Ira to však svojou dokonalosťou vyvážil.

Pomerne originálny príbeh (Maťa, 10.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
V poslednej dobe som mala po dlhom čase chuť pustiť sa do fantasy a moja voľba bola jasná. Milujem spracovanie témy siedmich smrteľných hriechov a zároveň to vôbec nie je tak častá téma ako by mohla byť. Čiže ma naozaj zaujímala a už som len dúfala, že mi takéto zmena žánru sadne. Táto kniha je ako závislosť. Zďaleka nie je dokonalá, ale je brutálne čtivá. Prečítala som ju prakticky na jedno posedenie, pretože som sa od nej nevedela odlepiť. Pokiaľ som si od nej len na chvíľku odbehla, tak som sa k nej chcela hneď vrátiť. Hoci štýl autorky nie je nijako výnimočný, predsa si ma svojim písaním podmanila. Príbeh je veľmi dobrý, hriechy zaujímavo spracované, mágia bola fascinujúca, čarodejnice zaujímavé. Hoci sa príbeh odohráva v našom svete, world building je tiež zvládnutý. Celkovo ide o veľmi schopnú knihu s pomerne originálnymi prvkami. Čo však mohlo byť zvládnuté lepšie, boli podľa mňa hlavné postavy. Hlavne Wrath nebol podľa mňa napísaný veľmi dobre. Respektíve ja si predstavujem princa z Pekla a personifikovanú zlosť, ja neviem... zlostnejšieho a diabolskejšieho? Za mňa tá postava nie je konzistentná a mení osobnosť ako sa autorke hodí. Je tu citeľné také to klasické romantizovanie obvykle negatívnej postavy, ktoré je v YA literatúre dosť bežné. No ja by som si viac užila zápornejšiu postavu. Emilia zas mala byť badass, ale často to bolo nútené a neverila som jej to. A že osemnásťročné dievča manipulovalo nesmrteľnými vládcami pekla? Hahaha. Za mňa najlepšia a najzaujímavejšia postava umrela na začiatku knihy. Žiaľ. Knihu však určite odporúčam. Skvelo som si pri nej oddýchla a zabavila som sa. Nie je to výnimočné, ale rozhodne je to návykové. A plné talianskeho jedla, ktoré by ku knihe malo byť pribalené. Teším sa na pokračovanie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x