bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čajovna v Tokiu

Vydavateľ: Cosmopolis (Cosmopolis)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:328
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 17.04.2024 02:58

Lepšia cena: 18,43 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 18,87 € (vrátane DPH)
Bežná cena:21,94 €
Ušetríte: 3,07 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 14,14 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čajovna v Tokiu

Popadněte cestovní pas a vydejte se do země mrakodrapů, tradičních chrámů, čajových rituálů a rozkvetlých sakur. Užijte si romantiku s šálkem lahodného čaje a nechte se unášet příběhem, který si vás získá od první stránky.

Fiona je vášnivá fotografka, má cestovatelský blog a už dlouho se touží podívat do Japonska. Když vyhraje čtrnáctidenní cestu do Tokia, má pocit, že se jí splnil sen.

Jenže na místě s hrůzou zjistí, že jejím průvodcem je muž, který jí před deseti lety zlomil srdce – přitažlivý a úspěšný fotograf Gabe.

Čas strávený s Gabem je pro Fionu zpočátku za trest. Fotograf jí dává najevo, jak ho obtěžuje, že se jí musí věnovat. Tři generace místních žen ji ale přijmou mezi sebe a Fiona v jejich domě a rodinné čajovně nachází lásku a vřelost, která jí schází. Užívá si s nimi piknik pod sakurami, poznává pravý japonský čajový obřad. A právě díky nim se jí postupně vrací sebevědomí, které jí dávný incident pořádně pochroumal.

Mezitím k sobě s Gabem při toulkách Tokiem pomalu nacházejí cestu a začíná to mezi nimi znovu jiskřit…

Detaily o knihe

Názov: Čajovna v Tokiu

Objednávací kód NA638878

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Útek z reality (Kristína Danišová, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keďže som prvých päť kníh zo série romantické úteky ľúbila, nikoho neprekvapím, že aj Čajovňa v Tokiu sa mi páčila. Táto kniha mi pripomenula Kaviareň nielen tým, že vedľajšia hrdinka Fiona sa stala hlavnou postavou príbehu, ale aj prostredím, ktoré bolo dokonale opísané. Samotným čítaním som sa preniesla do japonskej metropoly s horúcimi hrnčekmi čaju, rozkvitnutými čerešňami a zabudnutou láskou. Kniha bola jednoducho krásna. A zatiaľ čo tu sedím a usmievam sa na jej ružový obal, tak viem, že nech tu napíšem čokoľvek, slovami sa nedokážem priblížiť tomu, ako veľmi bola dobrá. Napriek tomu sa o to s podobným eutuziazmom ako má človek, ktorý je prvý deň v novej práci, pokúsim. Od pestovania vlastnej zahrády, cez čajový obrad a zachytávanie emócií na fotografiách sa pozerám na vzťah dvoch ľudí, ktorí sa už raz stretli. Tradičné zvyky trojgeneračnej japonskej rodiny, ktoré s pokojom a rozvážnosťou dopĺňajú svojou múdrosťou wabi sabi, dobrým jedlom a zelenými čajmi, ma sprevádzali celým príbehom. Páčilo sa mi aj vystupovanie Fiony, ktorá prešla vývinom od tichej osoby, rovnako nenápadnej ako oblak na oblohe, až po človeka, ktorý sa nebojí povedať svoj názor a stáť si za ním. Hoci nakoniec Gabe urobil veľké gesto (a zo začiatku sa správal fakt príšerne), dvakrát Fionu nechal samu keď bola najviac zraniteľná, preto u mňa ako mužský hrdina #caplinoviek dostáva lopatou po hlave… Pre mňa to bol další cestovateľský zážitok s ľahkou romantikou, s novými a tradičnými japonskými pamiatkami, vnútorným pokojom japonskej rodiny a Mesiacom osvetlenou horou Fuji so siluetou človeka pod ňou.

Romantické uteky (Denisa Mahajová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve som dočítala túto úžasnú knihu a musím povedať, že z celej série sa mi páčila zatiaľ najviac. Veľmi sa mi páči ako vie Julie Caplin úžasné opísať prostredie v ktorom sa dej odohráva. Pri všetkých tých opisoch miest som vždy musela zobrať do ruky mobil a vygoogliť si ich aby som ich videla na vlastné oči. Dej je znovu zaujímavý pretkaný láskou a priateľstvom. Julie Caplin znovu nesklamala a už sa teším na ďalšiu knihu od nej.

Romantické uteky (Denisa Mahajová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve som dočítala túto úžasnú knihu a musím povedať, že z celej série sa mi páčila zatiaľ najviac. Veľmi sa mi páči ako vie Julie Chaplin úžasné opísať prostredie v ktorom sa dej odohráva. Pri všetkých tých opisoch miest som vždy musela zobrať do ruky mobil a vygoogliť si ich aby som ich videla na vlastné oči. Dej je znovu zaujímavý pretkaný láskou a priateľstvom. Julie Chaplin znovu nesklamala a už sa teším na ďalšiu knihu od nej.

Chcem ísť do Tokia hneď teraz (Veronika, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri čítaní príbehu z Japonského prostredia som mala celú dobu chuť na čaj, ramen, a sushi. Do toho si zapáliť príjemnú vôňu do aromalampy a nechať sa unášať do prostredia, v ktorom sú čajové rituály formou terapie a obklopujú vás čerešňové sakury. Presne tento pocit sa podaril autorke dosiahnuť vďaka jej opisom, príjemnej téme a výborným postavám, ktoré boli v príbehu. Priznám sa, doteraz som Japonsko vnímala skôr negatívne, vzhľadom na históriu, preto som sa pýtala samej seba, čím ma autorka dokáže prekvapiť, no že dokáže byť Japonsko aj také krásne mi ukázala až Julie v tejto knihe. Kľud, rozvaha a neuveriteľná dobrota ľudí zo stránok knihy až kričala, a aj keď viem, že krajinu nemôžem súdiť iba na základe jedného romantického príbehu, moje predstavy o nej sa napravili. Postavy boli výborné. V poslednej knihe Pláž v Chorvátsku mi väčšina vedľajších postáv nesadla a liezli mi na nervy, no tu som mala rada všetky, Fiona a Gabe, a dokonca aj vedľajšie postavy som si zamilovala. Samotný štýl autorky predstavovať nemusím, ak vám nesadla Kodaň, Brooklyn, Paríž, Island, či Chorvátsko, nesadne vám s veľkou pravdepodobnosťou ani tento príbeh, ale ak ste rovnako ako ja prepadli čaru tejto romantiky, prepadnete aj tomuto príbehu. Autorke sa podarilo opäť v príbehu predstaviť najznámejšie znaky, ktoré danú krajinu charakterizujú veľmi nenútene, a tak, že do príbehu perfektne zapadli - veľké križovatky, karaoke, bláznivé príchute sladkostí (pri predstave wasabi Kit-Kat ma naplo), ale aj sakury, veľká slušnosť a úcta, v podobe poďakovania a poklonenia sa, ticho v rýchlovlakoch. O gastro zážitku snáď ani nemusím hovoriť. Tiež sa mi páčilo, ako autorka dokázala prepojiť tradíciu a kultúru s mladou generáciou. Nemusíte ani hádať, či vám knihu odporučím, samozrejme, že áno. Pre mňa je Julie Caplin zárukou skutočného úniku od reality a táto kniha to opäť dokázala. Veľmi sa mi páčila, a aj keď určite má drobné chyby, tie s radosťou prehliadnem. Knihe dávam 4.5⭐️/5

Čítajte so šálkou čaju (Alena Mendelová, 3.10.2022) Odpovedať

Po Kaviarni v Kodani podľa mňa najlepšia časť romantických útekov. Oceňujem, že hlavní hrdinovia neskočili hneď do vzťahu, ale predchádzal tomu charakterový vývoj. Ako vo všetkých knihách tejto série absolútne úžasne vykreslené prostredie a nemusela som prečitať ani polovicu knihy, aby som sa vžila do deja tak veľmi, že som si pred každým čítaním uvarila šálku čaju.

Chcem ísť do Japonska ! (Zuzana Hermanová, 2.10.2022) Odpovedať

Po prečítaní Čajovne v Tokiu som sa definitívne rozhodla pridať na svoj zoznam miest, ktoré by som rada v živote navštívila Japonsko. Aj v minulosti, keď som čítala knihy, ktoré sa odohrávajú v tejto krajine, som si vravela, že určite je to krajina, ktorá má čo ponúknuť. Teraz si vravím: “Rozhodne!” Keby som mohla, idem hneď. V knihe sa stretávame s Fionou, ktorá vyhrala plne hradený pobyt v Japonsku, ktorý bol organizovaný v spolupráci s Fakultou umenia Polytechnickej univerzity v Tokiu, kde navyše môže vystaviť svoje fotografie z cesty po Japonsku v Londýne. Čo je ešte lepšie, jej mentorom bude jeden z najlepších fotografov na svete, Jutaka Araki. Avšak, osud to skomplikoval trochu inak. Namiesto Arakiho jej mentorom bude Gabe Burnett. Muž, ktorý jej pred pár rokmi spôsobil veľké komplikácie. Musím povedať, že síce nemám prečítané všetky knihy od Julie Caplin (zatiaľ Hotelík na Islande), táto sa asi zaradí medzi jej topky. Opisy prostredia, scenérie, zvykov, kultúry, čajové obrady, nezvyčajné príchute Kit-Katov, množstvo druhov miestneho jedla a všetko čaro, ktoré krajina ponúka dokázala autorka vložiť do každej jednej strany, až vo mne vytvorila silnú túžbu byť raz toho súčasťou. Okrem toho, príbeh je naozaj veľmi čtivý a zaujímavý. Nechcela som, aby skončil. Dokonalé odreagovanie, keď vašu myseľ zamestnávajú nepríjemne myšlienky. Okrem toho, poukazuje na to, aké to je keď si pripustíme neprajné reči iných a sami seba vidíme nepeknom svetle. Keď nás prenasleduje minulosť. Poviem vám, som nadšená! Dostala som maximálny zážitok, aký som mohla dostať. Možno to je tým, že prostredie mi veľmi sadlo, zároveň som bádala mierne podobnosti medzi mnou a Fionou a taktiež som veľká milovníčka čaju. Túžba, radosť, úsmev … všetko dostanete, keď sa začítate.

Čajovna v Tokiu (Mária Kájelová, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V knihe sa vďaka spisovateľke ocitnete v rušnom Tokiu, kde by ste sa radi zúčastnili čajového obradu, navštívili rôzne krásne miesta. Kniha je skvelá. Má pútavý dej. Číta sa veľmi dobre.

Čajovna v Tokiu (Mária Kájelová, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V knihe sa vďačný spisovateľke ocitnete v rušnom Tokiu, kde by ste sa radi zúčastnili čajového obradu, navštívili Tokio a rôzne krásne miesta. Kniha je skvelá. Má pútavý dej. Číta sa veľmi dobre.

Príjemná oddychovka (Miriam Olšiaková, 2.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Mám rada príbehy od Caplinovej. Opisy miest, v ktorých sa príbehy odohrávajú, povzbudzujú chuť ich čo najskôr navštíviť. Ich atraktivitu povzbudzujú aj vzťahy hlavných protagonistov. Kto si chce oddýchnuť, pri jej knihách tento zámysel určite dosiahne a na svoje si prídu aj cestovatelia.
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x