bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mass Effect Andromeda 3 - Anihilace

Vydavateľ: Fantom Print (Nakladatelství FANTOM Print)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 03:01

Lepšia cena: 13,81 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,14 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,44 €
Ušetríte: 2,30 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,26 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mass Effect Andromeda 3 - Anihilace

Kvarianská archa Keelah Si’yah se plaví do galaxie v Andromedě a na její palubě se nachází dvacet tisíc kolonistů rozličných druhů včetně drellů, elkorů nebo batarianů. Třicet let před tím, než mají dorazit do cíle, odhalí rutinní prohlídka mrtvé drelly, ležící ve svých kryopodech, a smrtící patogen na palubě. Nákaza se brzy začíná šířit napříč druhy a začne být rychle jasné, že nejde o žádnou nehodu. Je to vražda a její pachatel je stále na palubě.
Lodní systémy jeden po druhém selhávají a mezi kolonisty se šíří panika, neboť virus způsobuje otoky mozku vedoucí k šílenství, halucinacím a strašlivým výbuchům násilí. Pokud se posádce nepodaří lodní technologie opět uvést do chodu a najít lék, Keelah Si’yah do Nexu nikdy nedorazí.

Detaily o knihe

Názov: Mass Effect Andromeda 3 - Anihilace

Objednávací kód NA636373

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Názor čitateľa (Štefan Filaga, 11.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Univerzum Mass effectu je veľmi rozsiahla sieť kníh, komiksov, Art bookov, PC hier + animovaný film. Fanúšikovská základňa tohto univerza je mohutná, čomu svedčí aj veľké množstvo poviedok, tzv. FanFiction. Som rád, že aj ja sa môžem považovať za fanúšika Mass Effectu a preto mi neunikla v poradí tretia kniha (opäť napísaná iným autorom, teda autorkou) zo série Andromeda s názvom – Anihilace – na ktorú som sa veľmi tešil a dal som jej prednosť pred inými knihami. A ako by povedal Elkor Yorrik : Smutným tónom oznamujem : veľmi som sa sklamal. Kniha sa od začiatku čítala veľmi pomaly, nezáživne a čo sa týka akčných scén – nuž, ak by som bol jednoprstý, tak presne toľko ich tam bolo. Veľmi často, kým sa jednotlivé postavy (ktoré však boli charizmatické a zaujímavé) dostali k jadru veci, som už ani nevnímal o čom tá postava začala rozprávať. Kým sa jednoducho vykoktala, vyrozprávala zo seba všetky vedľajšie zbytočné informácie, tak som stratil niť. Celú knihu som očakával akčnejší ráz, no neprichádzal. Nemusel to byť ani tak boj, ale situácia, pri ktorej by som od strachu či šoku zalapal po dychu. Chápem že sa autorka nemohla príliš odchýliť od scenára z hry Mass Effect : Andromeda, kde sa v podstate dostávame aj na Archu vytvorenú Kvarianmi, ale prečo o tom napísať takto nezáživnú knihu? Prečo nie len radšej 60 stranovú poviedku alebo mini-román? Miesto toho som vyše 280 strán čakal na niečo zaujímavé, no to neprichádzalo a ani neprišlo. Vážne som z tejto knihy sklamaný, azda ešte viac ako z prvej knihy tejto série, pretože tam sa to akciou, zvratmi či prekvapivými momentmi veru nešetrilo. Tu stálo 6 osôb počas prvej polky knihy v jednej miestnosti a medzi sebou komunikovali (na hrôzostrašneeeee). Taktiež aj preklad (za ktorý som ale vďačný) bol v určitých miestach nelogický a gramaticky dosť nesprávny, ale aj tak veľká česť že sú knihy Mass effectu preložené. Jediným pozitívom tejto knihy boli snáď len postavy (dostali sme možnosť spoznať aj osobnosti rás akými sú Batariani, Kvariani, Elkorovia, Drellovia, Volusovia či Hanarov), ktoré sú veľmi zaujímavé aj v PC hrách a zaslúžia si oveľa väčšiu pozornosť, pretože ich životy, história a kultúra je rozmanitá a bohatá. Ďalšou ako takou útechou bol koniec, kedy sme skutočne zistili kto za všetkým stál a prečo vôbec sa stalo to, čo sa stalo. Som teda veľmi sklamaný, knihu som mnoho krát odložil a niekoľko dní na ňu nemal chuť. Keďže sa ale blížia Vianoce a ja nečítam inú knihu, kým nedočítam rozčítanú, tak som sa rozhodol ju dočítať, no veľmi často som sa prichytil, ako už len prebieham očami po riadkoch a čakám na koniec. Hodnotím ju slabými 2,5 bodmi, no keďže mám túto sériu rád a mám na ňu veľmi milé spomienky, tak ju zaokrúhľujem hore na plné 3 hviezdičky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x