bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Strážci majáku

Vydavateľ: Jota (Nakladatelství JOTA, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 2,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 2,74 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,36 €
Ušetríte: 13,62 € (zľava 83%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,24 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Strážci majáku

Moře si tajemství nechává pro sebe…

Román inspirovaný skutečnými událostmi.

Cornwall, 1972. Z odlehlého majáku kilometry od pobřeží zmizeli tři jeho strážci. Vstupní dveře zůstaly zamčené zevnitř. Hodiny se zastavily. V záznamech o počasí hlavní strážce popisuje velkou bouři, nebe však bylo celý týden jasné. Co se s těmito muži na odlehlé věži v moři stalo? Rozbouřené moře šeptá jejich jména, příliv topí duchy. Je jejich tajemství vůbec možné někdy vylovit z vln?

I o dvacet let později ženy, které po strážcích zůstaly, bojují s tím, jak žít dál. Helen, Jenny a Michelle měla tragédie spojit, místo toho je rozdělila. Když k nim přijede spisovatel, který se záhadu snaží objasnit, přináší jim i možnost vyprávět jejich verzi příběhu. Pravda ale může začít vycházet na povrch, jen když se pozůstalé postaví svému nejtemnějšímu strachu…

Strážci majáku jsou napínavý román s příchutí slaného vzduchu cornwallského pobřeží a také nezapomenutelný příběh o smutku a lásce, který se zamýšlí nad tím, jak strach stírá hranici mezi realitou a představivostí.

Detaily o knihe

Názov: Strážci majáku

Originálny názov: The Lamplighters

Objednávací kód NA634090

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vyborna na chladne vecery, v lete to nebude "ono" (Danka85, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Davno som tu nic nepisala a mam pocit, ze uz som zabudla, ako sa pisu recenzie,nejak to zo mna nejde. Nevadi. Skratka. Toto je kniha, aku som necitala uz davno. Pribeh je zvlastny, tajomny a postupne zistite ze riadne zamotany, s necakanymi prekvapeniami. Parada. V tomto smere mi absolutne ulahodil. Co ma ale potesilo este viac je prostredie. More, majak trciaci z mora, bez kuska pevniny okolo. Muzi, ktori na nom zasvacuju signalne svetlo tu musia stravit zavreti 2 mesiace. Bez moznosti nachvilu "vypadnut" ked ich zerie ponorkova choroba. Ich pohyb spociva vo vystupe na vezu ked im zacne sluzba, v zostupe ked skonci. Vyvetrat sa mozu iba na drevenom prstenci upevnenom okolo majaku 9 metrov nad morom. Mesiace tam travia bez kontaktu s rodinami,priatelmi. Psycho. Mne by preplo. Okolo len voda, voda a voda. Zima. Burky. Vietor. Fuj. Zvlastni to musia byt muzi, ktori sa na tuto pracu daju, vsak? Ved aj boli... Kazdy si do majaku vnasal svoje tajomstva, ktore nakoniec explodovali. Ale inak, ako si vsetci myslia.. Velmi sa mi tento pribeh pacil, ma v sebe snad vsetko, co na knihach tak velmi milujem. Nevadilo mi absolutne nic, ked som prisla k zaveru, bolo mi az luto. Inspiraciou boli skutocne udalosti a prave som zistila, ze je natoceny i film, takze po dlhom case zrejme sadnem k telke..

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x