bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Oblázek na obloze

Vydavateľ: Triton (Nakladatelství Triton)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 12.06.2024 02:59

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Oblázek na obloze

Joseph Schwartz se řízením osudu ocitne na Zemi tisíce let v budoucnosti. Země se stala naprosto bezvýznamnou planetou a navíc je po prehistorických nukleárních válkách radioaktivní. Nyní plánuje poslední zoufalý pokus o návrat ke slávě, a to za každou cenu. Pozemský plán na dobytí Galaxie má ale odpůrce…

Píše se rok 827 galaktické éry. Trantor vládne svému Galaktickému impériu, které bude trvat přes 12 000 let.

Oblázek na obloze je prvním – chronologicky ovšem posledním – příběhem, na jehož pozadí se tvoří dějiny Říše, jejíž soumrak je popisován v Nadaci.

Detaily o knihe

Názov: Oblázek na obloze

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pútavý príbeh, zaujímavý svet a realistické postavy. (Stano R., 29.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Isaac Asimov je jeden z najobľúbenejších autorov žánru sci-fi. Publikoval desiatky rozmanitých kníh, avšak jeho diela spája väčšinou jedna myšlienka, a to varovný hlas adresovaný dnešnému ľudstvu. Román Oblázek na obloze tomu nie je výnimkou. Román vypovedá príbeh o krajčírovi Jozefovi Schwartzovi, staršom pánovi po šesťdesiatke, ktorý si pokojne kráča chicagskym parkom, keď sa jediným krokom presunie do sveta posunutom o niekoľko tisícročí. Miesto očakávaného pokojného dôchodku zažije svoje najväčšie dobrodružstvo. Zhodou náhod sa zapletie do konfliktu medzi príslušníkmi galaxie a obyvateľmi rádioaktívnej Zeme, pozemšťanmi, ktorí chystajú sprisahanie. Nedobrovoľne absolvuje experiment na synapsifikátore, vďaka ktorému získa schopnosti o akých sa mu nikdy ani nesnívala. Či mu pomôžu v tomto zvláštnom svete, alebo nie, vám neprezradím, nebudem tu predsa šíriť spoilery. Všetko sa dozviete až po prečítaní tohto diela, ktoré vám odporúčam. Prvé strany románu sú rozvláčne. Autor postupne predstavuje jednotlivé postavy a prostredie, v ktorom sa román odohráva. Dejová stránka príbehu tak zachádza do úzadia. Ak sa však prelúskate týmito pasážami, príbeh naberie tie správne obrátky. Románu nechýbajú úsmevné časti, napätie a aj láska, ktorá je síce trochu uponáhľaná, ale mne osobne to vôbec nevadilo. Príbeh sa čoraz viacej zamotáva, hlavný hrdinovia sa dostávajú do väčšieho nebezpečenstva a dej tak správne graduje. Oblázek na obloze je napísaný naozaj pútavo a do poslednej strany netušíte, ako sa príbeh skončí. Asimov sa dokonale zahráva s čitateľom.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x