bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Leviatan se probouzí - Expanze 1

Vydavateľ: Triton (Nakladatelství Triton)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:58

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Leviatan se probouzí - Expanze 1

Vítejte v budoucnosti.
Lidstvo osídlilo sluneční soustavu, ale ke hvězdám stále nedosáhne. Rádo ale sahá po násilí a křehká rovnováha mezi pozemskou vládou, revolucionáři z vnějších planet a paranoidními korporacemi se může kdykoliv změnit ve válečné peklo.
Jim Holden těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to stáli, spadne jim do klína tajemství, pro které je kdosi ochoten zabíjet – nemilosrdně a v nepředstavitelném měřítku.
Detektiv Miller hledá mezi miliardami dalších lidí jednu jedinou dívku, která má to štěstí, že její rodiče jsou dost bohatí na to, aby si to mohli dovolit. Když ho stopa zavede k Jimovi Holdenovi a Scopuli, začínají zdánlivě nesouvisející dílky skládanky zapadat do sebe.
Venku v Pásu vládnou odlišná pravidla a jedna malá loď může změnit vesmír.

Detaily o knihe

Názov: Leviatan se probouzí - Expanze 1

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Názor čitateľa (Štefan Filaga, 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Leviathan se probouzí je skvelý Sci-fi počin napísaný dvojicou autorov prezentujúcich sa pod pseudonymom James S.A. Corey. Knihu som si kúpil čisto zo zvedavosti, nakoľko som dostal chuť si prečítať literatúru z vesmírneho prostredia (zatiaľ som na podobný štýl čítal len sériu Mass Effect) a na mňa vyskočila práve táto kniha. Zaujala ma ihneď názvom, obálkou ale i anotáciou. A začnem zhurta - kniha mi sadla úplne vo všetkom – postavami, prostredím, detektívno-hororovo-fantasy-scifi príbehom a celkovým spracovaním. Musím pochváliť bravúrne vytvorené a spracované postavy – od hlavných postáv Holdena či Millera, až po vedľajšie postavy akými boli Naomi, Amos, Alex, Fred či Havelock – ktoré sa vždy tak skvelo dopĺňali. Konverzácie medzi postavami neboli nikdy fádne, monotónne či nudné, práve naopak – sršal z nich humor, sarkazmus a zaujímavosť. Každá jedna postava mi utkvela v pamäti a v tej pamäti určite aj dlho ostane. Prostredie, v ktorom sa príbeh odohrával mi umožnil predstaviť si slnečnú sústavu plnú ľudí – pozemšťanov, marťanov či ľudí z pásu – všetci z rovnakého základu, no pritom úplne odlišní. Všetky tieto super vlastnosti knihy ale pre mňa predčila jedna jediná a tou bola – akčnosť knihy. V nej sa vždy niečo dialo – či už v tom hlavnom kontexte našich dvoch postáv, ktoré museli čeliť rôznym výstrahám na rôznych miestach, až po tie jednotlivé udalosti v pozadí, ktoré vznikli práve na základe rozhodnutí našich hlavných postáv a ich následkov po celej slnečnej sústave. Ku koncu sa síce jeden z našich hlavných hrdinov „zasekne“ v určitom polemizovaní nad svojou existenciou, no nebolo to na viac ako pár strán, takže sa to dalo predýchať (neznášam knihy kde sa dej vlečie a polovicu tvoria len akési úvahy hlavnej postavy). Na knihe sa mi páčilo aj to, že keď som si už myslel, že sa stane jedna vec a tým to skončí, tak do toho vstúpila druhá vec, tá to len skomplikovala a následne vstúpila tretia vec a tak dále a tak dále. Autori mi teda nedali ani na jednej strane si vydýchnuť a povedať – toto bola jazda, lebo tá neskončila ani na poslednej strane knihy. Vždy mi predhadzovali niečo nové, zaujímavé a ešte viac šokujúcejšie ktoré musím dočítať a preto som rád, že koniec knihy zostal ako tak otvorený. V knihe, resp. v preklade som však našiel niekoľko preklepov ktoré ma dokázali pobaviť – keď Freda premenovali na Freka. Alebo keď kancelária Freda bola veľkolepá, impozantná ale pri tom mala 2,5 metra štvorcového :D (a možno išlo len o sarkazmus). Kniha sa mi teda veľmi páčila, hodnotím ju plným počtom.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x