bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dlouhá země

Vydavateľ: Talpress (TALPRESS, spol. s r.o.)
Séria:Dlouhá Země (1.diel)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,26 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dlouhá země

Obvykle, když neměl co na práci, naslouchal Tichu. Tady bylo Ticho velmi slabé. Téměř se ztrácelo ve zvucích obyčejného světa. Chápali vůbec lidé v téhle naleštěné budově, jak jsou hluční? Řev klimatizace a počítačových větráků, slyšitelné, ale nesrozumitelné mumlání mnoha hlasů... tohle byla kancelář TransZemského Institutu, což byla paže Černé Společnosti. Anonymní kanceláři, která byla samý sádrokarton a chrom, dominovalo obrovské logo firmy, šachový kůň. Tohle nebyl Jošuův svět. Nic z toho nebylo z jeho světa. Kdybychom šli skutečně ke kořenům věci, on vlastně ani žádný svět neměl, měl je všechny. Celou Dlouhou Zemi.

Detaily o knihe

Názov: Dlouhá země

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Myšlienky o vkročení do inej Zemi mal Terry Pratchett už dávnejšie v niektorom diely Zeměplochy... (Michaela Töröková, 10.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
...ale až v spolupráci so S. Baxterom ju rozvinul do románu. Alebo natiahol. Zoberte si to z ktorejkoľvek strany chcete. Každpádne, príbeh je tu v úzadí. Dlouhá Země mi pripadala len ako úvod k tomu, čo ešte len príde, proste také intro v podobe knihy. Kde bolo, tam bolo, jeden vedec raz vyvinul spôsob, ako sa dostať do paralelného sveta len pomocou zemiaku. A keby len do jedného. Kráčať sa dá skoro do nekonečna... Kniha mi však pripadala žalostne zdĺhavá (ja viem, má ma to navnadiť na pokračovanie, ale pravdou je, že to bola nuda a niektorým postavám a ich pohnútkam som vôbec neporozumela. Boli len ako nevýrazná kulisa, plochí a keď ich oprší, tak po nich nič nezostane. Novodobí cestovatelia, budovatelia a priekopníci, zbohatlíci a špekulanti, tajomné rasy a svety, ktorú sú podobné našej Zemi a zároveň tak odlišné. A ľudia... toľko ľudí a toľko Zemí, že sa zrazu vyrieši problém s preľudnenosťou. Hovorím si: Wau! to znie skvele, lebo téma je to geniálna. Len mi chýbal typický ľahký ironický Pratchetov humor... A čo sa týka deja, veľa prezradiť nemôžem, len to, že problémy na seba nenechajú dlho čakať - existujú aj takí, ktorí vkročiť nemôžu a sú nespokojní. Plus sa vyskytne niečo, čo je tak pritiahnuté za vlasy, že mám chuť kričať! Asi by mi bolo ľúto, keby som sa nedozvedela koniec, takže som dočítala, aj keď v podstate sa nudila, lebo sa nudil aj hlavný hrdina. A keď sa nenudil, tak sa to dalo. Stále lepšie ako čítať telefónny zoznam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x