bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jak mi Jane Austenová zničila život

Vydavateľ: Ikar CZ (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jak mi Jane Austenová zničila život

Moderní milostný i detektivní příběh pro obdivovatelky Jane Austenové. Emma, mladá americká vědkyně se zaměřením na Jane Austenovou, přijíždí do Londýna za potrhlou starou paní, která prý vlastní stovky ztracených dopisů slavné Jane – pro badatelku úplný svatý grál! Jenže než si Emma dopisy vyslouží, musí složit řadu zkoušek, objevit zapomenutá tajemství, navštívit města, v nichž Jane žila a jen tak mimochodem najít lásku tam, kde už ji nečekala.

Detaily o knihe

Názov: Jak mi Jane Austenová zničila život

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pátranie po súkromnom živote Jane Austen (Michaela Dúcsová, 25.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som knihu vzala do ruky, popravde som nevedela, čo mám vlastne od nej čakať. Obálka ma zaujala na prvý pohľad a Jane Austenovú mám veľmi rada, tak som po knižke siahla. Musím povedať, že som bola veľmi príjemne prekvapená, aký ľahký a zároveň zaujímavý príbeh ma v nej čakal. Nebolo to také bežné oddychové čítanie pri ktorom už od začiatku viete ako skončí. Dej má dve línie. Prvá je tá, v ktorej Emma nechá celý svoj doterajší život v troskách po nevere muža, jeho afére na kuchynskom stole a rozbitej kariéry, mimochodom na ktorej mal tiež veľkú zásluhu jej manžel. Druhá je tak trochu detektívna. Emma ako obdivovateľka Jane Austenovej podniká dobrodružnopátraciu cestu po jej stratených listoch, pričom sa zapletie do osídel tajného spolku, ktorý ich skrýva. Musí splniť niekoľko dôležitých úloh a navštíviť niekoľko dôležitých miest pre Janin život. Je vidieť, že autorka veľmi dobre vie o čom píše a vie to veľmi zaujímavo podať. Navyše je veľkou obdivovateľkou Jane, čo z knihy cítiť. Všetky miesta v knihe sú veľmi živo opísané a musím povedať, že vždy keď dostala novú úlohu bola som vzrušená spolu s ňou, kam ju pátranie zavedie tentoraz. Páči sa mi ako sa autorka dejom pokúsila zaplátať veľkú medzeru v živote Jane Austenovej. Je prinajmenšom zvláštne, že sa o jej živote vie tak málo, napriek tomu, aká to bola veľká spisovateľka. Mala však smolu, že sa narodila v dobe, ktorá veľmi ženám na kariérnom poli vôbec nepriala. Bola som prekvapená, mnohými informáciami, ktoré som sa dozvedela, ako napríklad, že prvé vydanie niektorej z kníh nemalo jej meno ale len dve slová: Napísala žena. Veľmi ma zaujal aj fakt, ktorý rozoberá sama autorka, že podľa dochovaných informácií sa môže zdať, že Jane bola fádnom dámou svojej doby, ale že jej romány ukazujú pravý opak. Čo ak do nich naozaj zašifrovala svoj život, či prípadnú lásku? Myslím, že je to celkom možné, vzhľadom na to, že dejiny nám toho veľa o nej samotnej neponúkajú, čo v podstate znova súvisí s tým, v akej dobe a do akej rodiny sa narodila. Preto som rada, že sa mi táto kniha dostala do rúk a odhalila mi niektoré z tajomstiev veľkej spisovateľky a ponúkla vysvetlenie, ako mohol vyzerať jej súkromný život.

Vydarená kniha :) (Lenka, 28.2.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma milo prekvapila. Je pútavo písaná a spojenie s Jane Austen sa v tomto prípade vydarilo k mojej spokojnosti :) Originálny dej, podrobnosti o živote Austenovej o ktorých som nevedela a milá zápletka spravili svoje a zaradila sa medzi knihy, ktoré by som si ešte raz prečítala :) Na spríjemnenie dňa určite odporúčam a nielen fanúšikom Austenovej.

veľmi dobrá (Magdaléna Bernátová, 2.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma úplne dostala. Od istého času som ju už nepustila z rúk. Tajomno, pátranie po Jane Austenovej, traja nápadníci...Londýn, Bath, anglický vidiek...napätie i vzťahy, hľadanie príčin, ktoré hlavnú hrdinku doviedli tam, kde je ... Nemusíte ovládať knihy Jane Austenovej, aby ste knihu pochopili. To, čo treba, tam autorka napísala. Aj tak - filmy Rozum a cit a Pýcha a predsudok sme mnohí videli. Odporúčam aj pre tých, ale pre tie, kto hľadá v knihe aj niečo na zamyslenie.

rada by som si prečítala (Mirka Novysedláková, 2.8.2011) Odpovedať

0
Čítala som už celkom dosť románov inšpirovaných Jane Austenovou, niektoré boli otrasné, hlavne, tie čo úplne "skopčia" dej Pýchy a predsudku, lebo to už verný fanúšik J.A. dobre vie, ako sa bude dej vyvíjať. Podľa anotácie však toto vyzerá originálnejšie...:)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x