bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tretí hlas

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Séria:Tom Stilton a Olivia Rönningová (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tretí hlas

Marseille
V lesoparku za mestom nájdu rozštvrtenú ženu. Kedysi pracovala v cirkuse ako živý terč vrhača nožov. Jej smrť hlboko otrasie dobrým priateľom bývalého kriminálneho inšpektora Toma Stiltona. Spolu s ním odchádza do Francúzska, aby zistili, čo sa skrýva za touto brutálnou vraždou.

Štokholm
Pracovníka Colnej správy nájdu obeseného vo vlastnom dome. Polícia však rýchlo zistí, že ide o fingovanú samovraždu. Prípad dáva do súvislosti so zmiznutím zhabanej zásielky drog, čo sa nachádzala v colnom sklade.

Do vraždy úradníka Colnej správy je nečakane zatiahnutá Olivia Rönningová. Pustí sa do sledovania iných stôp než vyšetrovatelia. Motív vraždy ju privádza do kruhov, kde sa točia veľké peniaze získané z parazitovania na švédskom sociálnom systéme.

Keď Tom a Olivia pochopia, že záhadné vraždy spolu súvisia, spoja sily, aby ich vyriešili.

Zo švédskeho originálu Den Tredje Rösten (Norstedts, Stockholm 2013) preložila Mária Bratová.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dostupné verzie titulu

Tretí hlas Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Tretí hlas

Originálny názov: Den Tredje Rösten

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (4)

Hodnotenie čitateľov

Napodobeniny (Patrícia, 14.11.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Neviem prečo ale všetko mi pripomína knihy od Larsa Keplera, aj tie vraždy, vyšetrovatelia a tak ďalej..bohužiaľ, Lars Kepler je jednička a toto je nič

velke sklamanie (Danka, 25.1.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Kniha hodnotim ako priemer. Ak opomeniem celkom dobru, zaujimavu zapletku tak prilis plusov nenajdem. Postavami a ciastocne dejom nadvazovala na prvotinu Skocny priliv, vydanu pomerne davno, takze som mala problem zorientovat sa kto, co, s kym a preco. Dej sa odohaval vo Francuzsku a Svedsku sucasne, oproti Skocnemu prilivu tu chybal chlad, severskost, drsnost, skratka - pre mna sivy priemer v krimi. Nebyt autorov, nicim by som knihu nezaradila medzi severske krimi. U mna sklamanie no mozno vyvolane i tym, ze po perfektnej prvotine som cakala to iste, ak nie aj kusok viac :-/

Tretí hlas nekričí, ale šepká... (Michaela Töröková, 10.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Skočný príliv som doslova zhltla, Tretí hlas bol zaujímavý, ale už nie taký dychberúci. V podstate tomuto románu nemám ani čo vytknúť... a napriek tomu som sklamaná. Bolo to napínavé, dej bol priamočiary, vysvetlilo sa všetko nevysvetlené. A pár vecí si autori nechali aj na tretí diel. A keďže som si Abbasa zamilovala, tak plus jedna hviezdička naviac. Ale. Jednoducho mi prekážalo, ako sa postavy správajú. Buď si všetko vykecali, alebo si to nechali pre seba a správali sa ako trúbky a vykecali sa až potom... Mala som pocit, že detektívna práca išla trochu bokom, možno aj preto, že ani jedna z postáv, ktorá pátrala, nie je na 100% policajtom (expolicajt a bývalý bezdomovec, študentka umenia (momentálne) a pod.). Ale inštinkty im zostali a postupne prepojili dve rôzne vraždy. Zaujímalo by ma, ktorú časť knihy písa ten-ktorý z autorskej dvojice. :) Napriek tomu odporúčam, aj keď k tretiemu dielu budem pristupovať už menej nadšene (nech nie som sklamaná).

Trapenie (Zuzana, 5.1.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Napriek tomu, ze sa mi Skocny priliv nepacil, riskla som a isla som aj do druheho pocinu tejto manzelskej dvojice. Ach jaj, kiezby som to nerobila. Bohuzial, aj tato kniha ma sklamala. Zapletka sa mi pacila o kusok viac ako Skocny priliv, ale stale som mala pocit, ze je to napisane stylom: hodime nieco na papier a uvidime, co z toho bude. Naozaj, ako keby to pisali doslova dvaja ludia a navzajom si to po sebe neprecitali. Dejove linky sa prepletali, hoci na konci ako obvykle do seba zapadli, ale ani tato skutocnost to nezachranila. Opat je vsetko prilis povrchne, Olivia sa sprava ako male nedospele, jesitne dieta, ktore prave objavilo svet. V knihe vystupuje zbytocne vela postav, ani jedna pritom nie je prepracovana do hlbky tak, ako by som cakala. Kazdy vecer, ked som chytila knihu v posteli do ruky, po dvoch stranach som ju odlozila a dusovala sa, ze toto jednoducho nedocitam. Ale podarilo sa, asi po troch tyzdnoch :) Ak vyjde od manzelov tretia kniha, obavam sa, ze tretikrat s nimi uz do tej istej rieky nevkrocim.

Druhý pokus, tretí hlas (Monika, 29.9.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Prvej knihe v sérii, Skočnému prílivu, som dala bez problémov 90% hodnotenie aj bez protekcie. Táto kniha sa mi páčila síce o trošku menej, ale aj tak ma veľmi bavila. Znova sa stretávame so známymi postavami z prvého dielu, a páči sa mi, že autori opäť rozohrávajú aj vzťahy medzi nimi - nielen tie hlavné dejové línie, do ktorých sú všetci svojím spôsobom zapletení. Čo je trochu zvláštne, je správanie Olívie, ktorú som si v Skočnom prílive veľmi obľúbila. Trochu egoisticky riskuje a je tvrdohlavá, ale asi to patrí k tomu, aby bola postava živa a nie len umelo vytvorená. Som zvedavá, či to s tou policajnou kariérou nabudúce už fakt skúsi.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Dostala sa pred bránku.
Nikde nikoho. Pravdepodobne to bol tieň, pomyslela si a podišla ku vchodovým dverám. Sandriným kľúčom ich odomkla a opatrne vstúpila. Odrazu sa dvere za ňou s treskotom zabuchli.
V hale panovala hlboká tma.
Rovnako ako v celom dome.
A hrobové ticho.
Len pred hodinou tu visel obesený muž. Rovno tu pred tebou. Na lane. Olivia rýchlo zahnala predstavu a hmatkala po vypínači. Vtom sa v nej prebudili reflexy naučené v škole. Asi by predsa len mala... Bleskurýchlo vylovila rukavice a natiahla si ich. Už po pár sekundách si uvedomila, že ľudské ruky sú mimoriadne citlivé nástroje. Hmatkať v čiernočiernej tme po vypínači, keď ani netuší, kde by mohol byť, a k tomu v palčiakoch nie je hračka. No napokon ho našla. Svetlo v hale jej ukázalo cestu do obývačky, kde už vypínač našla bez problémov. V izbe sa rozsvietilo.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x