bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Skočný príliv

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Séria:Tom Stilton a Olivia Rönningová (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Skočný príliv

Na severnom pobreží ostrova Nordkoster v Hasslevikskom zálive je zvyčajne rozdiel vo výške hladiny vody medzi odlivom a prílivom päť až desať centimetrov, výnimku tvorí skočný odliv a skočný príliv. Nastávajú v okamihu, keď Slnko a Mesiac ležia v jednej línii so Zemou. Vtedy rozdiel vo výške hladiny dosahuje aj pol metra.
Ľudská hlava meria na výšku približne dvadsaťpäť centimetrov.

1987
V chladnom svite mesiaca v splne na morskej pláži ktosi spácha sadistickú vraždu. Obeťou je mladá tehotná žena. Páchatelia sú traja. Vražda má aj očitého svedka, náhodou sa ním stane deväťročný chlapec.
Vyšetrovateľ Tom Stilton napriek úsiliu nenachádza nijaký motív vraždy. Ani páchateľov. Ani identitu obete. Prípad zostane nevyriešený a putuje ad acta.

2011
Olivia Rönningová, študentka Policajnej akadémie, v seminárnej práci rieši nevyjasnený odložený prípad z pobrežia. V starých prameňoch hľadá nové súvislosti, prehodnocuje fakty, zisťuje, čo sa dá. No najťažšie pre ňu je nájsť muža, ktorý viedol vyšetrovanie. Tom Stilton akoby sa prepadol pod zem. Lenže Olivia nie je z tých, čo sa ľahko vzdávajú, a jej pátranie vedie k neuveriteľným záverom.

Zo švédskeho originálu Springfloden (Norstedts, Stockholm 2012) preložila Mária Bratová.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dostupné verzie titulu

Skočný príliv Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Skočný príliv

Originálny názov: Springfloden

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

obrovské sklamanie... (Veronika Gubová, 21.4.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Knihu som si objednala, pretože od Nesba som už prečítala skoro všetky a chcela som vyskúšať aj iných autorov zo severu. Avšak toto mi prišlo iba ako lacná napodobenina, ako keby sa autori silou mocou nútili do napísania správnej a dobrej krimi, avšak im to vôbec nevyšlo...Vťahovanie do deja bolo ťažkopádne, vláčne, nezaujímavé, do čítania som sa musela nútiť a vôbec som ju nečítala s radosťou, na akú som zvyknutá pri knihách, ktoré ma bavia...toto bolo u mňa najdlhšie čítanie knihy, aké si u mňa za posledné knihy pamätám, a to som knihomoľ ako vyšitý...takže knihu niekomu venujem a určite sa k nej ani autorom nikdy nevrátim...

Ďalšia skvelá severská krimi (Martin Simides, 16.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborne napísaná aj preložená, napínavá, a do konca neviete aký bude záver. Číta sa veľmi rýchlo - od začiatku do konca :) Jediný problém /môj/ sú tie severské mená. Môžem len odporúčať. Teším sa na ďalšiu knižku - Tretí hlas.

bolo mi pri nej smutno (Emily, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to skvelá kniha. Obľúbila som si mladú študentku aj "bývalého" policajta. Keď som knihu čítala, bolo mi pri nej veľmi ťažko na duši, pretože je podľa mňa veľmi smutná, taká melancholická. Ale čítala sa jedným dychom. Nedovolila som si, ju čítať mesiace. Takúto knihu musíte dať za 3 dni, aj keď sa staráte o domácnosť. Rýchlo sa mi dostala pod kožu. Teším sa na Tretí hlas, ktorý mám kúpený, ale popri tom množstve kníh, neviem, kedy sa k nemu dostanem.

mne sa páčila :-) (andy, 6.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Krimi čítam pravidelne, severské krimi čoraz pravidelnejšie, tak sa ku mne zákonite musela dostať aj kniha Skočný príliv. Čítala sa mi celkom dobre, cez krátke kapitoly plynul dej pomerne rýchlo, keďže som sa chcela spolu s hlavnou hrdinkou Olivou dostať čo najskôr na koreň veci, tak som čítala, čítala, ešte jednu kapitolu, ešte jednu, až bolo takmer ráno :) Zo začiatku trochu veľa postáv a akoby viac príbehov v jednom, tak som sa párkrát vrátila o pár stránok, aby som zistila, kto je kto, ale ako ubúdali strany, tak som to robila čoraz menej. Celkovo sa mi kniha páčila a kúpila som si aj Tretí hlas, na ktorú sa už teším.

velke sklamanie (Zuzana, 5.1.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Skocny priliv mi bol odporuceny, ako kniha, s ktorou smelo zacat, ak sa chcete pustit do zanru severske krimi. Tak pevne verim a dufam, ze to nebola predzvest toho, co ma caka :) Nepacil sa mi styl, akym je kniha pisana. Kratke usecne vety, kratke kapitoly, nehovoriac o tom, ze som mala pocit, ako by to bola kniha pisana pre mladez. Prilis jednoducha forma, niekedy az naivne dialogy a hlavne hlavne aj vedlajsie postavy sa spravaju absolutne absurdne. Olivia je mi nesympaticka a Stilton, nuz, to je kapitola sama o sebe. Je mozne, ze moje sklamanie prameni aj z toho, ze mam uz dost nacitanych inych kriminalok a celkovo knih a preto, bol pre mna doslova sok, co sa mi dostalo do ruk. Takuto povrchnu, nudnu a nicim nezaujimavu knihu som bohuzial uz davno necitala.

Výborne citanie (Ľuba, 6.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná klasická severská krimi. Dej je trochu prekombinovaný, občas som sa strácala v menách, ktoré sú pre nás ťažšie zapamatateľné, ale i napriek tomu som knihu nedokázala pustiť z rúk. Veľmi dobré vyvrcholenie a rozuzlenie deja je prekvapivé :)

Dobré čítanie (Magdaléna Bernátová, 21.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Švédske prostredie je akoby ideálne na knižné kriminálne romány. Netradičný "skočný príliv", dlhé tmavé i svetlé dni - podľa ročného obdobia, pre nás atraktívne miesta a mestá... Príbeh zavraždenej ženy, sériových vrážd bezdomovcov a ďalšie, ktoré neprezradím vopred. Postupne sa zoznamujeme s ďalšími a ďalšími postavami. Osobné príbehy dopĺňajú príbehy mesta, spoločnosti. Všetko sa to navzájom prepletá, zapletá a... samozrejme aj rozpletá. Prekvapenie na záver nechýba. Vrelo odporúčam, vhodná aj ako darček - nepomýlite sa.

Skočný príliv – výborná krimi ... (Ľuboš, 20.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som dostal ako darček a musím sa priznať, že ma milo prekvapila. Doteraz to bol hlavne Nesbo, Kepler a teraz sa mi dostala do rúk kniha od iných autorov. Môžem konštatovať, že severské krimi ma opäť nesklamalo, keďže detektívky sú moja krvná skupina, tie severské obzvlášť! Skočný príliv ma dostal od prvej strany, ako zvyčajne ... a pri čítaní ma zastihlo až ráno - ešteže bol víkend :)Bol som tak očarený, že sa už teraz neviem dočkať pokračovania. Vysoko hodnotím samotnú zápletku celého deja. Spočiatku som si síce musel zvykať na nezvyčajné názvy a mená, ktoré boli trošku komplikovanejšie, ale keď sa človek do toho dostane, je to v pohode :) Mne to vôbec neprekáža, keďže som fanúšik starej čínskej detektívky a celkovo sa mi páčilo to drsnejšie prostredie kraja. Skrátka autori sa pohrali s výberom zaujímavých postáv, opisom prostredia a neočakávaným dejom.To sa im skutočne podarilo.Pripravte sa nato, že záver vás určite prekvapí a zároveň vás čaká nečakané rozuzlenie. Teda, možno už o niečo skôr začnete niečo tušiť, ale knihe to vôbec neuberá body. Jednoducho povedané-autori vedia písať a už teraz sa teším na niečo zaujímavé od tejto dvojice. Dúfam, že sa od nich dočkáme i ďalších kníh. Naozaj sa to čítalo vynikajúco, postavy boli skvelé (každý si tam nájde tú svoju obľúbenú aj menej obľúbenú - u mňa Jackie), zápletka bola výborná ... skrátka príjemná knižka s napätím a rôznymi zvratmi! SUPER a ODPORÚČAM!!!!!!

skvelé (Martina Korbuľáková, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skočný príliv je chvíľa, keď sú Slnko a Mesiac v jednej línii so Zemou a hladina mora sa vtedy zdvihne aj o pol metra - normálne je to pár centimetrov - a v piesku je zahrabaná žena, ktorej trčí len hlava. Prvotriedny severský triler ma vtiahol do deja od prvých strán a šokoval nečakaným záverom.Z príbehu doslova cítiť mrazivé napätie, autori dokážu precízne vybudovať ťaživú severskú atmosféru, prekvapivé zápletky a ešte prekvapivejšie rozuzlenie.

Úžasné severské krimi! (Tatiana Majerová, 13.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantastický príbeh, ktorý čitateľa hneď na začiatku vtiahne do deja. Počas čítania sa vyvíja viacero príbehov, i keď sa zdá, že človek sa na začiatku stráca v deji a postavách po prečítaní prvých 50 strán už celú knihu iba „hltá“. Zaujímavé príbehy v jednom: zavraždenie tehotnej ženy, príbeh bezdomovcov, policajné praktiky... Do poslednej strany má čitateľ všelijaké predstavy o vrahovi, lež ani jedna sa mne nepotvrdila Úžasná kniha, ktorú sa oplatí mať v domácej knižnici. Vrelo odporúčam.

Zatial naj Severske krimi, ake som citala ! (Tatiana Filoušová, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha sa mi pacila od prvej po poslednu stranku, dynamicky dej, vyborne prerozpravane fakty, precitala som ju jednym dychom ! :)

3 v 1 (Monika Hudecová, 25.1.2014) Odpovedať

priemerná kniha
V podstate by to mohla byť skvelá séria kníh. Mala som pocit, že čítam viac krimi v skrátenej verzii. Príbeh o útokoch na bezdomovcov, o luxusných prostitútkach a ich vysokopostavených zákazníkoch a o vražde mladej ženy. Boli by to 3 skvelé krimi s nečakaným rozuzlením a super postavami, ktoré by som hodnotila 3 krát 5 hviezdičkami. Takto to bolo preplácané a zároveň slabo prepracované.

Výborná (Janka, 10.12.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Severské krimi opäť nesklamalo. Výborná kniha aj keď ten záver bol trošičku pritiahnutý za vlasy. V postavách sa dalo dobre orientovať, kniha sa celkovo dobre čítala. Zhltnete ju za pár dní :)
Všetky komentáre (13)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V tom okamihu ho zbadala.
Muža.
Vynoril sa z okraja lesa na druhej strane a mal... čo to vlastne má? Tašku na kolieskach? Olivia si čupla a skryla sa za skalný výčnelok. Pozorovala, ako muž ťahá tašku, vykročil na piesčitú pláž a postupuje k moru. Pomaly, čoraz hlbšie a hlbšie do mora. Odrazu sa zastavil. Znehybnel, iba čo zdvihol hlavu a civel na mesiac... Potom ju sklonil, opäť zdvihol. Vietor mu nadúval bundu a strapatil vlasy. Vtom si čupol, sklonil hlavu, akoby sa modlil, po chvíli sa vzpriamil. Olivia si k ústam pritískala zaťaté päste. Čo tu robí ten človek? A práve teraz? Za odlivu, pri splne mesiaca a tak ďaleko od pobrežia?
Kto je to?
Blázon?
Nevedela určiť, ako dlho tam stál. Mohlo to trvať tri minúty, ale aj pätnásť. Netušila. Zrazu sa prudko obrátil a pomaly sa pohol. Vracal sa k taške. Potom sa ešte raz obrátil a dlho hľadel na more.
Po chvíli sa stratil v tieni na okraji lesnej húštiny.
Olivia sa ani nepohla. Vyčkávala, kým si nebola istá, že muž musí byť dostatočne ďaleko.
Pravda, ak sa neskrýva v lese.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x