bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mengeleho dievča - Skutočný príbeh Slovenky, ktorá prežila štyri koncentračné tábory

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mengeleho dievča - Skutočný príbeh Slovenky, ktorá prežila štyri koncentračné tábory

Každý večer, keď myslím na svojich drahých, ktorí už nežijú, si hovorím: Ako si to mohla prežiť? Sama neviem. Bolo to naozaj iba o šťastí a náhode.“
To sú slová Violy Fischerovej, ženy, ktorá prežila Mengeleho pokusy, štyri koncentračné tábory a nakoniec nacistom utiekla.

Tá hrozná doba stvorila množstvo príbehov. Príbehov o odvahe, statočnosti, láskavosti a obetovaní sa, ale aj o zlobe, podlosti a obludnom ponižovaní iných ľudských bytostí. Príbeh Violy Fischerovej je však výnimočný. Ona totiž okrem toho, že prežila peklo táborov smrti a našla v sebe silu na riskantný útek, dokázala ešte niečo. Vďaka nej chytili brutálnu dozorkyňu z Birkenau.
Po vojne sa náhodou stretla so svojou veľkou láskou. Mužom, o ktorom roky nevedela, či ešte žije. Ale nakoniec sa vydala za niekoho iného. Rytiera. Skutočného novodobého rytiera, ktorý získal toto vyznamenanie od francúzskeho prezidenta za statočnosť v boji na strane Spojencov.

Viola Fischerová po rokoch zverila svoje spomienky reportérke Veronike Homolovej Tóthovej. Táto kniha zaznamenáva jej osud i osudy iných ľudí, ktoré by nemali upadnúť do zabudnutia.

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Mengeleho dievča - Skutočný príbeh Slovenky, ktorá prežila štyri koncentračné tábory

Originálny názov: Mengeleho dievča

Objednávací kód NA202766

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Veľké množstvo gramatických chýb (Miroslava, 28.11.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu určite odporúčam, na jednej strane sa ľahko číta - myslím štýl písania, ale na druhej strane je to veľmi náročné čítanie z hľadiska emócií. Obsahovo za mňa veľmi kvalitná kniha. Čo ma však neskutočne vyrušovalo najmä v druhej polovici knihy, je obrovské množstvo gramatických chýb - zle použité resp. absencia zvratných zámen si a sa. Akoby kniha neprešla gramatickou úpravou, až ma to prekvapilo, ako to vydavateľstvo mohlo vydať. Takže by som si zvolila radšej českú verziu, ak by som vedela čo ma čaká.

Recenzia na Mengeleho dievča (Rebeka Mahútová, 7.10.2022) Odpovedať

Kniha s neuveriteľným príbehom,ktorý vás nenechá spávať. Naozaj silný príbeh, plný statočnosti, odvahy, láskavosti no i krutosti, zrade a ponižovaní. Skutočný príbeh Violy Fischerovej ktorá prežila peklo zvané koncentračný tábor. Naozaj veľká česť tejto silnej žene ktorá dnes už nie je medzi nami. Počas holokaustu vyvraždili takmer celú jej početnú rodinu a ona sama trpela v 4 táboroch. Dostala sa do rúk doktorovi Mengelemu a jeho ohavným pokusom na ľudoch. No i po tomto všetkom bola dosť silná nato aby sa jej podarilo ujsť s ďalšími ženami a zachránili si život. Rozhodne doporučujem si knihu prečítať a presvedčiť sa že táto doba nebola vôbec ružová.

Top (Daniela G., 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma chytila za srdce ,skutočný príbeh Violy ,ktorá musela prežiť nekonečné utrpenie počas druhej svetovej vojny.Ale jej odvaha ,viera a sila pomohla prežiť nie jeden ,ale štyri koncentračné tábory .Kniha opisuje čo sa dialo v táboroch ,aké zverstvá doktor Mengele vykonával na ľuďoch (aj malých deťoch ) .Veľmi silný príbeh ,myslím ,že každý by si mal túto knihu prečítať a zobrať si ponaučenie ,aby už žiaden človek nemusel prejsť toľkou krutosťou .

hodnotenie (Andrea, 9.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Silný príbeh z obdobia druhej svetovej vojny vyrozprávaný ženou, ktorá si prešla viacerými koncentračnými tábormi a prežila nepredstaviteľné pokusy Anjela smrti. Kniha je veľmi silná, drsná, ja by som ju zaradila medzi povinné čítanie. Odporúčam.

Veľmi emotívny príbeh (Alena Chovanečková, 6.4.2022) Odpovedať

Túto knihu neodporúčam pre čitateľov,ktorí neznášajú násilie a nemajú radi horory. Sú tam opísané zverstvá a krutosť na nevinných ľuďoch a deťoch,ktoré si nevieme ani predstaviť.Veľmi emotívne čítanie,nepríjemné, a pomyslenie že sa toto všetko stalo v skutočnosti je hrozné.Druhýkrát by som po tejto knihe nesiahla, veľmi pôsobí na psychiku čitateľa.

Povinné čítanie pre každého (Diana, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu by si mal prečítať každý človek. Nie je to príjemné čítanie a po prečítaní knihy nebudete mať dobrý pocit, ale možno to donúti viacerých hlbšie sa zamyslieť nad svojím životom. Nikdy v živote by sa takéto niečo nemalo opakovať.

Keška (Mária Ošková, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala jedným dychom (za 2 dni), tento skutočný príbeh je len pre silné povahy. Verím, že každému sa v očiach objavia slzy. Bola som aj v koncentračnom tábore v Osvienčime (v múzeu), takže som živo mala pred očmai celý príbeh, ktorý je veľmi dojímavý, krutý a smutný. Na druhej strane si človek viac váži život a jeho hodnoty

Mengelovo dievča (Sarah, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knisku vrelo odporúčam dojímavý príbeh ešte dojomavejšim osudom doby holokaustu ktorý by si mal prečit každy mladý človek

Mengeleho dievča (Andrea, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa veľmi dobre číta. Dojemný príbeh je podaný citlivo. Názov je trochu zavádzajúci, pretože Mengele sa tam spomína tak okrajovo.

Mengeleho devce (Silvie, 17.1.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krome povinne cetby je to moje prvni kniha o druhe svetove, strasne se mi libilo ze neslo jen o valecnou tematiku ale je to konkretni zivotni pribeh jedne zeny, ktera popisuje zivot pred valkou, behem ni a take po ni. Nevim co by ctenari 100 let od valky jeste chteli, asi ze se vynori jeste nekdo novy a prijde s nejakou uzasnou novou hruzou co se tam dela a vyrazi vsem dech. I kdyz to je kniha podobna tem vsem ostatnim a nazev je trosku propagandisticky tak si neumim predstavit ze bych tam byla nucena byt byť jen jednu natoz nekolik let.

Mengeleho dievča (Jana, 5.2.2019) Odpovedať

som sklamaný(á)
Ja som sklamaná. Ale nie knihou, ale tým, čo sa kedysi dialo - fuj, si neviem predsaviť seba na mieste tých ľudí. Ale pravdou je, že nie iba Židia umierali v koncentrákoch a nie iba Rusi boli tí dobrí (tzv. osloboditelia znásilňovali ženy). Myslím si, že v každom národe sa nájdu aj rozumní ľudia, aj riadni debili. Najhoršie je, keď celé masy dokáže niekto sfanatizovať a že niketo nenávidí až k smrti celý národ, len preto, že o tom rozhodlo zopár dementných politikov.

Silná kniha... (Peťa, 26.4.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je písaná pútavo a keď človek číta o tých hrôzach, ani sa mu veriť nechce, že to niekto v sebe našiel toľko sily, aby to prežil... Ak niekoho zaujíma téma koncentračných táborov a druhej sv. vojny, knihu odporúčam. Jediné čo ma občas iritovalo, boli chyby v knihe (zmeny písmen v slovách, chýbajúce zámená atď.). Myslím, že predtým než ikar vypustí knihu von, mal by viac času venovať korektúre. Ale tento problém som si všimla už pri viacerých knihách z ikaru...

Chyby (Štefan, 4.2.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veru, chyby su aj taktické, napríklad namiesto 13.3.1939 (stretnutie Tisa s Hitlerom) napisali rok.1938..

TOP (Viki, 21.3.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to jedna z mála kníh, ktoré človek musí dlhšie predýchať a zanechá v ňom stopu na veľmi dlho. kniha bola pútavá, niekedy priam neuveriteľná... mala by byť povinným čítaním v školách. klobúk dolu nad pútavým príbehom a popasovaním sa s osudom.

Mengeleho dievča (Marek, 11.3.2018) Odpovedať

neoslovila ma
Presne tak, všetko už je a bolo opísané v iných a srdce trhajuc kníh. Táto kniha je len priemer a pravdu povediac čakal som viac. A to že nadpis je Mengeleho dievca som čakal pri čítaní opisovanie akých zverstiev sa dopustil Mengele, ale v podstate je to tu napísané asi tak na dvoch stranách a ani to nie. Takže kniha by mala niesť iný názov naozaj sklamanie. Ale čo už.

Mengeleho dievca (Ladislav, 8.3.2018) Odpovedať

Tak knižka ani neviem ako mám začať. Tak takúto blbosť som už dávno nečítal. Najprv autorka asi polovicu knihy opisuje mesto Lučenec, potom sa už ako tak konečne dostaneme aj k podstate veci o čom by vlastne mala byť kniha a zase sa tu opisujú stále dookola už aj tak známe udalosti z iných kníh. A nebudem tu ani opisovať koľko je v tejto knihe preklepov. Proste všetko som už čítal v iných knihách preto ma táto nijako neoslovila. Škoda veľká škoda strateného času čítaním tejto knihy a nehovoriac škoda peňazí.

Mengeleho dievča (siza, 26.7.2017) Odpovedať

Včera poobede si k nej sadla moja dcéra a večer prišla uplakaná - nevedela som ju utíšiť... Už dávno nebola taká rozrušená. Mala ju prečítanú za pol dňa a veľmi ju to zasiahlo. Som na tú knihu naozaj zvedavá...

Mengeleho dievča (Janka, 29.6.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá kniha. Zanechala vo mne hlboký dojem. Prečítala som ju za týždeň, slzám som sa neubránila.Veľmi dobre sa čítala

Neuvěřitelné (Monika, 4.6.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
jak dokážeme být my lidi brutální. Ani popsat nedokážu co jsem cítila , když jsem ten příběh četla. Od začátku do konce byl dej tak zajímavý, že se od knihy nedalo odejít a pokuď mi bude pamět sloužit budu na Juditku, Karolinku, Kornelii , Alexe , Ester i Violku nosit ve svém srdci... věřím, že my nikdy žadnou vojnu nezažijeme a budeme si vážit to, v jak šťastné době žijeme.

Mengeleho dievča (Erika Horváthová, 7.5.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nepamätám sa kedy som naposledy čítala takúto dobrú knižku. Klobúk dole pred spisovateľkou Veronikou Homolovou Tóthovou a hrdinkou tejto knižky pani Violi Sternovej Fischerovej. Pri čítaní som niekoľko krát plakala a akoby prežívala s ňou to utrpenie ktorým si prešla. Obdivujem jej odvahu. Ja by som nedokázala byť tak silná.

Veľmi silná kniha (jana, 18.3.2017) Odpovedať

Emócie mnou lomcujú ešte stále. Poplakala som si poriadne. Prečítané za dva dni. Veľmi smutné naozaj.

Mengeleho dievča (Miška, 27.2.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z mojich najoblubenejsich knich. Zanechala vo mne hlboky dojem. Moj muž, ktorý má druhú svetovú vojnu celú preštudovanú mal tuto knihu prečítanú za 1 deň a ja za týždeň. Vrelo odporúčam prečítať. Ja som ju odporučila ďalším 5 kamarátkam.

Mengeleho dievča (martina, 26.2.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobré čítanie,krásne opísané mesto Lučenec v minulosti,slzám sa neubránite,ale odporúčam,veľmi ťažko sa čítali opisy z koncentračných táborov,ale kniha je veľmi dobrá.

neskutočne silná žena (Blažkovičová Zuzana, 2.2.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mala som ju prečítanú za dva dni. Je to príbeh plný bolesti, útrap, zúfalstva ale aj nádeje. Obdivujem ľudí,ktorý dokázali prežiť to strašné peklo.Museli byť strašne silný.Slzám som sa samozrejme neubránila.

Tuctový,ale zároveň výnimočný príbeh (Lenka Medveďová, 2.1.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha mapuje pocity mladého dievčaťa pred a počas 2.sv.vojny,zachytáva otrasné zážitky. Ľúto mi bolo a zároveň som bola nahnevaná,že sa jej sny a sny jej blízkych rozpadli vďaka beštiám vtedajšej doby a nakoniec prišla o všetko,čo milovala. Krásny príbeh a určite sa oplatí prečítať a vytvoriť si úsudok na tú dobu

Silná kniha (Anna, 31.12.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Smutné...veľmi smutné

Odpovedať (Ľudmila Debrecká, 19.12.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento príbeh chytí ľudí za srdce mali by ho povinne čítať mladý ľudia aby vedeli aké hrôzy sa diali.Ľudí ktorý to prežili obdivujem.Navštívila som Osvienčin ešte zo školy v roku 1968 a bola som z toho otrasená.Neželám si aby sa to niekedy zopakovalo.

Hrôza (Michal, 15.12.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi silná kniha. Niekedy sa mi tisli slzy do očí, čo museli tí ľudia prežívať. Žiaľ, pri strane 237 som ju musel okamžite zavrieť, nedokázal som to čítať a zároveň si to predstavovať. Obdivujem ľudí ktorý prežili koncentračné tábory a dokázali žiť s tými všetkými spomienkami a majú tú silu o tom rozprávať. Pre nás ako ľudstvo by to malo byť veľké ponaučenie a varovanie aby sa nič podobné už nezopakovalo.

Neuveritele (Lenka, 24.11.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neuveritelne, nedokazala som tuto knihu citat bez toho, aby mi netieklili slzy. Obdivujem tuto zenu.
Všetky komentáre (29)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Karolínka.“
„Mamička? Mamička!“ rozplakala sa.
„Neplačkaj, moja, no tak, neplačkaj, už som tu.“ Hladkala som ju po tváričke.
„Ty si neodišla? Nenechala si nás tu?“
„Nie, miláčik, samozrejme, že nie, ale nechceli ma za vami pustiť. Prepáč mi to, láska moja, keby som vedela, že vám niekto takto ubližuje, bola by som sa k vám prebojovala. Ale oni mi hovorili, že sa máte dobre.“
„Nemala si im veriť, mami. Oni klamú a sú zlí a robia mi hroznú bolesť.“
Bola taká ubolená, taká zľaknutá, taká zlomená. Zo zdravých detí dokázala tá beštia urobiť za dva týždne... trosku a obludu zároveň. To sa nedá opísať!
„Ale teraz už nedovolíš, aby mi ublížili, však nie?“ opýtala sa ma Karolínka.
Čo som jej na to mala povedať? Ako som jej to mala sľúbiť, keď som to nevedela dodržať!

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x