bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ready Player One - Hra sa začína

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ready Player One - Hra sa začína

DANIEL FISCHER číta z knihy READY PLAYER ONE:

V roku 2044 je svet veľmi nehostinné miesto. Minula sa ropa, klíma je zničená, rozšíril sa hladomor, chudoba a choroby.
Stredoškolák Wade Watts, tak ako väčšina ľudstva, uniká pred bezútešnou realitou do virtuálnej utópie zvanej OASIS, kde môže byť, kým len chce. Existujú tu tisíce planét, na ktorých sa dá žiť, hrať, ale aj zamilovať. A rovnako ako ostatní, aj Wade je posadnutý hľadaním zlatého vajca, špeciálneho bonusu, ukrytého v tejto alternatívnej realite. Tvorca OASIS-u James Halliday totiž zomrel bez potomkov a svoje rozprávkové bohatstvo spolu s OASIS-om sa rozhodol darovať človeku, ktorý rozlúšti hádanky a splní úlohy roztrúsené v jeho výtvore.
Milióny ľudí sa celé roky márne pokúšajú rozpliesť hustú sieť odkazov na popkultúru z konca dvadsiateho storočia. Až kým Wade jedného dňa nenatrafí na kľúč k rozlúšteniu prvej hádanky. Odrazu stojí proti tisíckam súperov v zúfalých pretekoch o uchmatnutie hlavnej ceny. Nejde tu však len o lákavú výhru, ale najmä o desivý dosah pretekov na skutočný svet, ktorý sa od základov zmení.

Z anglického originálu Ready Player One
(Crown Publishers, an imprint of the Crown Publishing Group, a division of Random House, Inc., New York 2011) preložil Michal Jedinák.

 

Dostupné verzie titulu

Ready Player One - Hra sa začína Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Ready Player One - Hra sa začína

Originálny názov: Ready Player One

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (5)

Hodnotenie čitateľov

Pre geekov (Monika, 13.7.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslím, že neexistuje človek, ktorý by občas nepremýšľal o budúcnosti. Od sveta akosi automaticky očakávame, že bude rovnaký ako teraz, so všetkým, na čo sme zvyknutí. Lenže čo keď bude všetko úplne inak? Existuje veľa kníh, ktoré sa pokúšajú predvídať, kam môže civilizácia dospieť. Ready Player One sa nesnaží prísť s niečím kompletne novým. Budúcnosť v nej nie je nedosiahnuteľné sci-fi. Opisuje svet budúcnosti ako miesto, kde bude nedostatok prírodných zdrojov a ľudia sa budú snažiť pred bezútešným životom ujsť do virtuálnej reality. (A to nie je vôbec nereálne.) Veľmi oceňujem komplet vymyslený svet virtuálnej reality aj s jeho zákutiami, systémom a pravidlami. Zo začiatku trošku viac opisov, aby ste sa zorientovali, ale potom to už išlo svižne. Ku knihe mám jedinú výhradu – aby ste si ju 100% užili, potrebujete mať aké-také znalosti popkultúry 80. rokov. Ja som dieťa 90., teda pre mňa mnohé filmy, seriály, hudba a počítačové hry boli úplnou neznámou. Ale nebojte sa, aj bez toho sa dá kniha perfektne užiť – ak máte k týmto veciam aspoň nejaký vzťah. Už teraz sa teším na film a horím nedočkavosťou, aby niekto vytvoril naozajstný OASIS. Dúfam len, že svet vtedy nebude také bezútešné miesto ako v knihe.

Stojí za prečítanie (Neliss, 1.7.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
2044 - to vôbec nie je ďaleká budúcnosť, však? A nie je ani taká nereálna, ako v tomto žánri býva zvykom. Ready Player One čitateľom predostiera desivú víziu toho, ako by to jedného dňa skutočne mohlo vyzerať. V knihe sú trefne zachytené aktuálne problémy posunuté na ďalší level (nerovnosť medzi pohlaviami, rozdiely medzi chudobnými a bohatými, prehnaná ochota ľudstva nahradiť realitu tou virtuálnou). Ernest Cline nám ponúka dostatok príležitostí na zamyslenie, špecifickú atmosféru a fascinujúci nápad. Príbeh bol veľmi dobre napísaný a samotný dej bol pútavý a napínavý od začiatku až do konca. Navyše sa autor naozaj nebojí šokovať. Na svoje si prídu i milovníci odkazov na popkultúru - poväčšine sa týkali 80-tych rokov. Ready Player One je jednoducho dobrý príbeh s výborným námetom určený prakticky ktorejkoľvek vekovej skupine. Je pravdepodobné, že z neho nepadnete celkom na zadok, no za prečítanie stojí.

top kniha (Martina Š., 26.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Život vo videohre je naozaj zaujímavým námetom na knihu. A tento autor to poňal naozaj skvelo. V začiatku bolo síce trochu veľa opisu (dôležitého pre dej no aj tak sa človek nejako trošku nudil) no keď sa po piatich rokoch hľadania zlatého vajca na výsledkovej listine objavili prvé mená, dej vzal úplne nový spád a tu už bolo nemožné knihu pustiť z rúk. Autor naozaj využil všetko čo sa využiť dalo, tému vyčerpal na maximum a dej bol naozaj pútavý. Osobne oceňujem, že sa všetko neodohrávalo len v hre ale aj v reálnom živote. Za mňa jednoducho top kniha posledného polroka a dokonca sa aj výnimočne teším na filmovú adaptáciu, ktorú bude režírovať Steven Spielberg. Myslím si že o tomto príbehu budeme ešte naozaj veľa počuť. :)

Skvelá kniha (Roman Cháb., 13.5.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítam práve českú verziu, som v ČR. Rád si kúpim aj slovenskú, len čo vyjde a budem doma. Je to vymakané. Mám pocit, akoby som hral nejakú skutočnú hru, len trochu inú. A pritom nie som nejaký extra hráč. Teší ma, že sa spomína „spomienka“ na Návrat do Budúcnosti a iné filmy mojeho mládí. Teším sa na čítanie v slovenčine. Len zachovajte rovnako super príbeh.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Pred svojou smrťou,“ prehovorí Anorak oveľa hlbším hlasom, „som vytvoril vlastné zlaté vajce a ukryl som ho vo svojej najpopulárnejšej videohre – OASIS-e. Prvý človek, ktorý ho nájde, zdedí celý môj majetok.“
Ďalšia dramatická prestávka.
„Bonus je veľmi dobre schovaný. Nenechal som ho iba tak ležať niekde pod skalou. Dalo by sa povedať, že je zamknutý v trezore, ktorý je pochovaný v tajnej miestnosti ukrytej uprostred bludiska umiestneného niekde,“ zdvihne ruku a prstom si poklope po pravom spánku, „tu.“
Ale žiadny strach. V hre som roztrúsil niekoľko stôp, aby som vám uľahčil hľadanie. A tu je prvá.“ Anorak urobí široké gesto pravou rukou a vykúzli tri kľúče, ktoré sa pomaly otáčajú vo vzduchu pred ním. Zdá sa, že prvý je vyrobený z medi, druhý z nefritu a tretí z priezračného krištáľu. Kým sa krútia, Anorak recituje verše a každý riadok sa na chvíľu zobrazí v dolnej časti obrazovky v podobe planúceho titulku:

Tri kľúče ukryté otvoria tri tajné brány,
kde každý pútnik bude tvrdo testovaný.
A kto sa, statočný, tej skúšky nenaľaká,
iste sa dočká konca, kde už cena čaká.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x