bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Syn

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:456
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Syn

Sonny je navonok poslušný väzeň. Odsúdili ho v osemnátich rokoch za dve brutálne vraždy, ktoré nespáchal. V modernej väznici, z ktorej sa údajne nedá ujsť, slúži ostatným väzňom ako spovedník a dáva im rozhrešenie.
Hlavný inšpektor Šimon Kéfas je policajt zo starej školy. Sonnyho otec bol jeho kolega, kým nespáchal samovraždu. V liste na rozlúčku sa priznal k rozsiahlej korupcii. Sonny ho dovtedy vnímal ako dokonalého človeka, pre Šimona bol blízky priateľ. Ten list však obrátil ich svety naruby.
Všetko sa zmení, keď jedna z väzenských spovedí odkryje ďalšie otcovo tajomstvo. Sonny utečie z väzenia a honba za pravdou a spravodlivosťou sa začína.

Z nórskeho originálu Sonnen (H. Aschehoug & Co., Oslo, 2014) preložil Jozef Zelizňák.

Dostupné verzie titulu

Syn Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Syn

Originálny názov: Sonnen

Objednávací kód NA202313

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (5)

Hodnotenie čitateľov

Sonny nie Harry (Nela Vargová, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jo Nesbo je pre mňa kráľom severskej krimi a.... ide to aj bez Harryho :) Nesbov Syn (kniha, nie potomok) je celkom samostatnou knihou. Výborne vykreslená postava Syna a jeho spôsobu myslenia, zaujímavo prepojené osudy. Napätie sa stupňuje a vťahuje vás do deja. Napriek tomu, že hlavná postava Sonny je feťák a vrah, fandíte mu, držíte palce a súhlasíte s jeho konaním až do konca príbehu! Takže nebojte sa vykročiť z tieňa H.H., určite nebudete sklamaní.

skvelá kniha :) (Martina Š., 26.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Syn je kniha, ktorá je konečne mimo série s Harrym (nie žeby bol Harry zlý, ale ak chcete niekomu odporučiť knihu od tohto skvelého autora a dotyčný sa nechce zlákať na celú sériu tak toto spolu s Headhunters je jednoznačne dobrá voľba). A musím povedať, že ani touto knihou Jo Nesbo nič nepokazil. Napínavá do poslednej strany, miestami človek až musí zadržať dych aby mu neutiekol vždy napínavý dej a aj tak stále nejako nestíha za autorom a jeho myšlienkami, takže odhaliť kto je ten “zlý“ je znovu neuveriteľne ťažké. No aj tak sa kniha v pohode dá prečítať za 1-2 dni. Vlastne ona sa musí lebo neviem či niekto vydrží dlhšie bez toho aby vedel ako to skončí. Skvelá kniha a spolu z Headhunters moja obľúbená.

Son (Timmy, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najprv som prečítala všetkých 10 Holeoviek a bála som sa či sa mi Syn bude páčiť keď tam nie je Harry, ale Sonny ako hlavný hrdina sa mi veľmi zapáčil a vyše 400-stranovú knihu som prečítala za deň lebo ma fakt zaujala.

severske krimi (Miluska, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prva kniha od neho a musim povedat, ze nesklamala, aj ked clovek vie od zaciatku ako to skonci, vobec to nevadi. Skvelo napisane a hlavne hodne putave.

SYN - pútavý a jedinečný! (Stanislav, 4.5.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Syn bola zatiaľ moja druhá kniha od Jo Nesba, ktorá len potvrdila kvalitu tohto autora a presvedčila ma siahnuť aj po iných jeho kúskoch. Zo začiatku bolo pre mňa trochu obťažné orientovať sa v deji a zaradiť si postavy, ale postupne začalo všetko do seba zapadať, "už sme boli na stope" a od knihy bolo ťažké odtrhnúť sa. Koniec bol nabitý napätím, prekvapujúcimi zvratmi aj emóciami, čo spolu vytvorilo skvelé vyvrcholenie deja. Taktiež treba oceniť detailnosť jednotlivých situácii a faktov, ktorá dokázala ešte viac vtiahnuť do prostredia upadajúcej polície a prekvitajúcich drog chladnej severskej metropoly. Výborný začiatok možnej novej série, ako by som si prial.Syn nie je kniha o premýšľaní, či filozofovaní. Syn už po pár stránkach naberá na obrátkach a spúšťa samodeštrukčnú, očisťujúcu krvavú jazdu, ktorá akoby nemala konca. Naopak - stránku za stránkou graduje. Hrdinovia nie sú kladní, každý má svoj tieň v minulosti. Dôležité je len, to, kto zostane posledný stáť. Syn je plný paradoxov - ruka v ruke ide túžba po očiste s krvavými vraždami, snaha o spravodlivosť s korupciou, chuť milovať a žiť s temným tieňom smrti. Syn je výborná kniha, ktorá schytí čitateľa za pačesy, vrazí mu niekoľko surových rán na solar plexus a nepustí ho pokým ju nedočítal. Celkovo hodnotím - SUPER(spomínaný začiatok a romantika, ktorá by mi vôbec nechýbala), čiže päť hviezdičiek. Rozhodne odporúčam pre všetkých milovníkov krimi detektívok :)

syn (V. Berdáková Pavlík, 1.4.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nesbo je naozaj ako droga...ked ho raz vyskusate nemozete prestat. Toto dielo je dalsim prikladom jeho umenia pisat. Necakany zvrat na konci...same napatie... Kniha Vas od seba nepusti kym ju nedocitate...ved uvidite sami. Podozrievate niekoho a nakoniec je to uplne inak... Dynamicka kniha..najviac sa mi samozrejme pacil Sonny..ako inak(-:

Pozitívne prekvapenie!! (Simona Poliaková, 22.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Patrím k pravidelným čitateľom Jo Nesba, ale len čo sa týka série s H. Holeom. Knihu Syn som jednoznačne plánovala prečítať, aby som skúsila od autora aj niečo iné a pravdu povediac, mala som obavy, aby ma kniha nesklamala. Moje očakávania boli veľké a obrovským prekvapením bolo, že boli po prečítaní knihy niekoľkonásobne prevýšené! Zostala som nadšená. Vyšetrovateľ Šimon (tak ako sme u Nesba zvyknutí), je nie práve kladným hrdinom s mnohými zlyhaniami a chybami, ale pri záverečnom odhalení som zostala neskutočne zaskočená - to sa autorovi vydarilo. V Sonnym sa zhmotnil môj cit pre spravodlivosť a bola som ochotná ho ľutovať, priať mu šťastie, odpustiť mu všetky "kriminálne" činy a v duchu ho pobádať na dokončenie toho, čo začal. Vôbec sa nečudujem, že mu Martha nedokázala odolať :) Jednoznačne ide o výbornú krimi, ktorá obsahuje všetko, čo ako čitateľ očakávam - vraždy, korupcie, hrdinovia i záporné postavy, napätie, nečakané zvraty a prekvapujúci záver :)

koment (vladimira janosikova, 13.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
no ja mam vsetky,, nesbovky,,precitane tak som podvedome stale hladala v knihe harryho h. a teda neviem,mozno som tak trosku sklamana.ale knihu som precitala supsup ale asi na nu aj sup sup zabudnem.

Synátor (Jana Kubalíková, 13.1.2015) Odpovedať

Keď som knihu začala čítať, nemala som ani potuchy, že je bez Harryho Hola, ale musím povedať, že som bola príjemne prekvapená. Surovo zobrazená realita narkomanov a ulice, skvelá zápletka a nečakaný koniec. Naozaj dobré podstromčekové čítanie :D

najlepsia (Janka Brišová, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Precitala som super rychlo. Neskutocna zapletka, plne prekvapeni, zaver nepredvidatelny. Pre mna naj Nesbovka...predchadzajuce som citala, ale tato je urcite z dielne tohoto autora top. Odporucam kazdemu a tesim sa na dalsie...

kde ju zohnať (Jana Lovasová, 5.1.2015) Odpovedať

Asi som čakala dlho, chcela som ju ako darček na vianoce a nepodarilo sa mi ju zohnať. Skúsim to teraz, možno sa zasýtil vianočný trh. A možno mi ju pošlete :-)

Jo (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrá kniha. Musím povedať, že jedna z jeho najlepších. Dej super, ako vždy.

prva nesbovka a aj posledna pre mna (ada, 4.1.2015) Odpovedať

som sklamaný(á)
Tak bola to moja prva kniha od nesba, a posledna kazdy si ho chvali tak som chcela nieco vyskusat od neho aj ja lebo ostatne zos erie som necitala tak ale ta nemala nadvazovat tak reku skusim, a nemala som neni to nic pre mna tazke citanie zdlhave ba priam nudne mam rada krimi ale nieco od geritsenovej tomu nieco chybalo nejaky svih mna nesbo nedostal bohuzial

Syn (Veronika Polcová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nevedela som čo od knihy čakať, keďže sa tam nemal vyskytnúť Harry... Nesbo však vôbec nesklamal. Dovolím si tvrdiť, že Syn je jednou z najrýchlejšie prečítaných Nesboviek u mňa...takže vrelo odporúčam...

kráľ žánru (Monika, 30.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jo Nesbo je fenomén a v rámci svojho žánru kráľ. Pre mňa je Syn detektívka roka, hoci tento rok vyšla ešte posledná nesbovka, Polícia. Pri holeovkách mal Nesbo všetky diely postupne na to, aby ste sa do Harryho zamilovali, čím nechcem povedať, že samotné diely o sebe nemajú cenu. Syn je ale kompaktné dielo od začiatku po koniec, a pokojne ho môže čítať aj niekto, kto o nejakom Harry Holeovi doteraz vôbec nepočul.
Všetky komentáre (15)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vollan potľapkal dlaňou po Biblii. „Tu nájdeš opis domu, v ktorom si bol. Pôsobil veľkolepo. Zabudli zapnúť poplašné zariadenie, čo malo chrániť to bohatstvo, ani len nezamkli dvere. Volá sa Morsand. Obchodník s prelepeným okom. Videl si ho v novinách?“
„Áno.“
„Naozaj? Myslel som si, že...“
„Áno, zabil som ju. Áno, prečítam si ako.“
Per Vollan si vydýchol. „Fajn. Mal by si si dať pozor na pár dôležitých detailov.“
„Počúvam.“
„Hlava... Odrezal si jej hornú časť lebky. Potreboval si pílku, chápeš?“
Slová vystriedalo dlhé ticho, ktoré Per Vollan takmer prerušil dávením. Veru, radšej dáviť ako tvoriť slová, čo mu vychádzali z úst. Zadíval sa na mladíka. Čo rozhodlo, že skončí takto? Sled náhodných udalostí, nad ktorými nebol pánom, alebo kozmická gravitačná sila, čo ho nezadržateľne ťahala sem? Opäť sa dotkol nového naškrobeného kňazského goliera pod košeľou. Potlačil mdloby a vystrel sa. Spomenul si, o čo hrá.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x