bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čierna schránka

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čierna schránka

Marise Francisovej nebolo predurčené, aby zažila pokojný koniec školského roka. Poverčiví rodičia ju bez vysvetlenia vyhodia z domu a odrazu je zatiahnutá do sveta, o ktorom dovtedy ani netušila. Patrí k šťastlivcom, ktorí si môžu život prispôsobovať ako v lucídnom sne. Prináša to mnohé výhody, ale aj skryté riziká, ktoré si mnohí neuvedomujú. Veď kto by už len hľadal problémy v dokonalom svete?
Zatiaľ čo sa Marisa oboznamuje so svojimi novými schopnosťami, rozpúta sa okolo nej zradná hra. Stane sa stredobodom záujmu muža, ktorý ukrýva viac tajomstiev než ktorákoľvek čierna schránka. Ako zistí, či sú jeho city skutočné? A čo je predmetom dohody, ktorá za osem rokov premenila starých priateľov na úhlavných nepriateľov?

Dostupné verzie titulu

Čierna schránka Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Čierna schránka

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (10)

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Nina, 22.3.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je písaná nenáročne a s veľkým záujmom. Čítam ju s nadšením a zvedavosťou. Veľmi si cením fantáziu autorky. Teším sa na ďalšiu knihu a dúfam, že to bude rovnaký fantasy žáner ako táto.

Čierna schránka. (Jarmila Večeríková, 3.2.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kúpila som si túto knihu,ako čítanie do nemocnice a veľmi milo ma prekvapila.Nevedela som sa od nej odtrhnúť a to je u mňa čo povedať :-) Vrelo odporúčam.

Obdivujem slečnu spisovateľku! (Adriana Sárkoziová, 13.10.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som sa dozvedela, že dievčina z nášho mesta (Šaľa) vydala svoju knihu, bola som ohromená. Ešte viac ma prekvapilo, v akom veku to dokázala. Hneď som si knihu zaobstarala a stálo to zato! Od začiatku ma vtiahla do deja, už len tým, že to bolo niečo nové. Hltala som strany jednu za druhou, chcela som vedieť, ako to skončí a dúfala som, že to nebude to klišé "dvaja zamilovaný, so šťastným koncom"...Nestalo sa. Bolo by fajn, keby kniha mala pokračovanie! Spisovateľke odkazujem: Máš môj obdiv!

Odporúčam (Lea Kisová, 27.8.2014) Odpovedať

Túto knihu som si chcela prečítať, odkedy som si prečítala hodnotenia porotcov literárnej ceny MT, najmä Dado Nagy ma skutočne navnadil. Konečne som sa dočkala a stálo to za to. Príbeh je napínavý, postupne sa pred vami odhaľujú tajomstvá a keď už začínate niečo tušiť, všetko sa zmení. Aspoň ja mám rada prekvapivé konce. Číta sa do dobre, nenudili ma zdĺhavé opisy.

Konečne zmena! (Veronika N., 25.8.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po toľkých príbehoch s upírmi, anjelmi a podobnými fantasy postavami sa tu objavilo niečo originálne. Tešila som sa na Čiernu schránku už odkedy som o nej prvý krát počula/čítala a nesklamala. Veľmi zaujímavý a dobre spracovaný nápad, kniha sa ľahko čítala - doslova som ňou preletela. Myslím si, že s touto témou sa ešte isto dá pracovať, uvidíme či autorka vyrobí ešte niečo z tohto sveta (vlastne pokojne aj z iného - veľmi mi sadol autorkin štýl písania). Mám radosť, že Ikar/YOLi pomáha mladým autorom preraziť a umožnil takto mladej nádejnej spisovateľke vydať knihu. A myslím, že o nej isto nepočujeme posledný krát. Rozhodne stojí za prečítanie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Nevyhodili ma. Odišla som sama.“
„A prečo si odišla?“
„Lebo... ja neviem. Musela som. Vraveli, že by som mala odísť z krajiny. Vraj mám akýsi dar či prekliatie. Nerozumela som im ani slovo.“
„O chvíľu pochopíš. Sleduj.“
Poobzeral sa okolo seba. Marisa so zatajeným dychom čakala, čo sa bude diať. Odrazu sa pred Ruebenom objavila šálka kávy. Škatuľa mlieka. Balík peňazí. Fľaša whisky. Pozorovala to s ústami dokorán. Bola si istá, že je svedkom neskutočne vydareného kúzelníckeho triku. Pretože to, čo sa dialo priamo pred jej očami, nebolo možné.
Rueben sa pobavene uškŕňal. „Dobré, však?“
„Ako... ako ste to...?“
Povzdychol si.
„Lucidíni, alebo ak chceš vyvolení, či, čo znie najpoetickejšie, narodení pod šťastnou hviezdou. Tak nás volajú. Boli sme vybratí, aby sme si užívali tento svet. Znie to neuveriteľne, ale je to pravda. Môžem mať všetko, na čo si pomyslím. Môžem byť hocikde na svete pomocou jedinej myšlienky. Môžem manipulovať ľuďmi, aby robili presne to, čo chcem. Nevýhody? Žiadne! No tak, vyskúšaj to.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x