bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hudba

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia Zlatým písmom
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hudba

Je to láska? Kladie si otázku baletka Emike v románe zo študentského prostredia konzervatória. Rudolf Sloboda zostal známy predovšetkým ako autor filozofických románov Narcis a Rozum. Jeho román o študentovi konzervatória, chudobnom chlapcovi z Devínskej Novej Vsi, zostal popri jeho veľkých a vážnych témach akoby v úzadí jeho tvorby, no práve v ňom nám Sloboda porozprával o čírej radosti z mladosti a z krásnych vecí, ako je hudba a tanec. Vychádza s novými ilustráciami generačného ilustrátora Ľudovíta Hološku.

Detaily o knihe

Názov: Hudba

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ako každý mladý človek, aj Emike vlastne prežila prvú útechu z filozofického pohľadu na svet nechtiac, nezámerne, tým, že si vypočula medikov. Keby jej bol niekto radil, aby si niečo také prečítala, ani by jej na um nezišlo poslúchnuť. A keď práve teraz náhodou začula taký rozhovor, ktorý sa týkal aj jej problémov, to ju povzbudilo.
Musí o tom porozprávať Mirkovi. Možno aj on má starosti s budúcnosťou – iste, iste ich má aj on, veď stále rozpráva o tom zmenenom nátisku – a tak, keď budú mať spoločnú tému, budú sa mať radšej... radšej... Ach, je to láska? No...
Rýchlymi krokmi, držiac sa rady učiteľky, vťahujúc brucho, pružne obchádzala ľudí a mierila rovno do školy – lebo do internátu by už nestihla a ani ta nemusí hneď ráno chodiť.
Nad vežami sa ukázalo slnko. Hneď bolo všetko veselšie. Emike sa obzrela – akoby na ňu niekto pozeral, ba akoby bol niekto povedal jej meno – a ozaj, bol to Mirko, vlečúci svoju hornu.
Emike si skryla rukavice a chytila chlapca za ruku. „Ahoj,“ povedala, „videla som tvojho otca. Nevedela som, že je maliar. Robí u nás. Vieš o tom ?“
„Viem, ale to je jedno. Poviem ti tajomstvo. Už nebudem chodiť do školy. Idem sa učiť. Vôbec nemôžem hrať a...“ Chlapec pozrel na Emiku, tá zastala uprostred cesty a neverila jeho slovám.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x