bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vysnívaná krajina - Cesta za šťastím

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vysnívaná krajina - Cesta za šťastím

Nový Zéland mal byť pre nemeckých osadníkov z Meckleburska vysnívanou krajinou. Realita je však na míle vzdialená od naivných predstáv. Namiesto hospodárenia na prisľúbených pozemkoch bojujú o holé životy. Záplavy v osade im vzali aj tú biednu strechu nad hlavou, ktorú horko-ťažko nadobudli.
Ida naďalej trpí v dohodnutom manželstve. Puritánska výchova jej nedovolí opustiť tyrana Ottfrieda. Hoci zákony a zvyky, ktoré platili v Nemecku, sú v tamojších pomeroch cudzie, Ida sa len veľmi ťažko vymaňuje z bigotného staroluteránskeho zmýšľania. Výchova a viera ju natoľko poznačili, že sa neodváži na rozumný krok. Jej manžel Ottfried v opitosti znásilní mladú Cat a tá otehotnie. Tehotenstvo však tají. Ida, ktorá takisto nosí pod srdcom nechcené dieťa, sa preto odhodlá na milosrdný čin.
Jej milovaný Karl žije na Severnom ostrove v presvedčení, že Idu už navždy stratil. Darí sa mu a snaží sa na bývalú lásku zabudnúť. Napokon zasiahne osud a Karl sa s Idou opäť stretne. Medzi nimi však stojí neprekonateľný múr v podobe Ottfrieda a vštepených mravných zásad.
Cesta za šťastím je druhý, záverečný diel napínavého románu Vysnívaná krajina inšpirovaného zachovanými historickými záznamami z osídľovania Nového Zélandu v polovici devätnásteho storočia.

Z nemeckého originálu Die Zeit der Feuerblüten
(Löbbe, 2013 Köln) preložila Zuzana Guldanová

Dostupné verzie titulu

Vysnívaná krajina - Cesta za šťastím Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Vysnívaná krajina - Cesta za šťastím

Originálny názov: Die Zeit der Feuerblüten

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Vyborne citanie (adka, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to uz druhe pokracovanie a aj to ma bavi ako prvy diel su to knihy ktore na zimne citanie ako stvorene pri dobrom cajiku nic vas tam nerozculi a vzijete sa do osudu postav ako by ste boli s nimi kazda postava je tam zaujimava a chcete vediet ako sa to skonci velmi dobre knihy malo sa da natrafit uz na nieco take ludske vrelo odporucam kazdemu co si chce oddychnut a preniest sa do ineho sveta ked vzduch bol este cisty a svet neposkodeny kiez by ssa to dalo napravit svet by vyzeral inak :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Podľa mňa to zľahčuješ, ak vravíš, že s Ottfriedom to nie je ľahké. Veď on pije, Ida. Nepracuje. A všetky peniaze prehrá.“
„Ale na ovce mu ostalo,“ rozhodne namietla Ida.
Pritisla si Lindu tak silno, že maličká sa hlasno vzoprela. Žartovať s Karlom bolo príjemné. Prečo to teraz kazí? Neznášala, keď musela obhajovať Ottfrieda. Na druhej strane – je to jej muž.
„Ktovie, kde na ne vzal,“ nadhodil Karl. „Bije ťa, Ida. Nikto mi to nemusel hovoriť, ani Cat, hoci tá vždy pohľadom metá blesky, keď sa zjavíš v stajni uplakaná. Počujem predsa brechať psa a plakať deti, Ida. Ja... cítim, že si nešťastná, že sa bojíš. Priznám sa, neviem, dokedy to vydržím.“
Doteraz sa díval pred seba, naraz sa obrátil k nej. V očiach sa mu zračila starosť, ale aj nádej, že sa mu konečne zdôverí.
„Ak to vydržím ja,“ poznamenala ticho Ida, „vydržíš to aj ty. Alebo azda ešte vždy uvažuješ o úteku? Že sadneme na najbližšiu loď do Bahie?“
Karl si preložil opraty do jednej ruky, druhou objal Idu aj s deťmi okolo pliec.
„Stačí slovo, Ida. Ak chceš, ak to dokážeš, ak si to vieš vyriešiť so svojím Bohom i so svedomím, alebo čo ťa to drží pri Ottfriedovi, tak nasadneme na najbližšiu loď a odídeme na druhý koniec sveta.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x