bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Život hore nohami

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Život hore nohami

„... perfektné miesto, perfektné šaty, perfektné kvety, stoosem hostí – a jeden úplne dokonalý Potkan.“

Tridsaťročná Rosalind Shawová, ktorú jej snúbenec bez vysvetlenia zanechal pred oltárom, podľa očakávania upadne do dlhotrvajúcej depresie. Tá ju núti sledovať priveľké množstvo televíznych programov počas dňa, popíjať a zanedbávať prácu. Ani sprchovať sa jej už nechce tak pravidelne, ako by si to želala jej matka, najradšej chodí v teplákoch a obrovských sandáloch kristuskách. Po niekoľkých mesiacoch v znamení alkoholu a slabej hygieny sa Ros presťahuje z Londýna do St. Albansu a začne nový život ako spolumajiteľka kníhkupectva s názvom Chapters. K jej spolupracovníkom patrí intelektuálny a veľmi neprístupný Andrew, láskavá a skvostná Georgina a voľnomyšlienkarská šarmantná penzistka Joan, ktorá obľubuje amatérske divadlo a verejné obnažovanie. Práve keď Ros pociťuje, že život by sa mohol začať pomaly zlepšovať, jej nadmieru zarastený sused Daniel zaklope na dvere s kyticou kvetov, nervóznym úškrnom a dosť smutnými novinkami.

Z anglického originálu Reading Upside Down
(Amazon Kindle 2013) preložila Ivona Mertusová.

Dostupné verzie titulu

Život hore nohami Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Život hore nohami

Originálny názov: Reading Upside Down

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (6)

Hodnotenie čitateľov

pekná (V. Berdáková Pavlík, 17.9.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
príjemné čítanie, po prvých stranách som nemala taký pocit, ale potom sa začal pekný sladký romantický príbeh. Vtipne napísané....samá romantika a humor.

vtipné hlášky ma dostali (Michaela Töröková, 12.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Hľadala som čítanie pre maminu, ale nakoniec som sa do knižky Život hore nohami pustila sama. Nečakala som nič náročné, takže som bola celkom milo prekvapená. Pár hlášok ma pobavilo, trapasy prostorekej tridsiatničky chvíľami pripomínali Denník Bridget Jonesovej. Rosalind dostala košom pred oltárom, utápala sa v depresiách (no kto by nie, po takom prekvapení). Po čase zmení svoje zamestnanie a prostredie a stretáva nových známych, susedov - toto je len úvod, lebo samotný príbeh sa točí okolo Ros a jej rodiny, okolo priateľov a kolegov. Dozvieme sa nielen o ich životoch a vzťahoch a láskach, ale aj o tom, kto čo pije, čo si oblieka, prečo plače a kto koho morča prešiel kosačkou na trávu. Vtipná a nenáročná literatúra (tuším sa tomu hovorí chic lit) s romantickou líniou, ktorá je práve taká dôležitá ako zápletky priateľov hlavnej hrdinky. Ak sa vám páčili knihy od autoriek ako je napr. Cecelia Ahern (P.S. MIlujem ťa), Candance Bushnell (Sex v meste), Marian Keyes (Melón), Lauren Weisberger (Diabol nosí Pradu), či Sophie Kinsella (Vieš udržať tajomstvo? Denník nákupnej maniačky), Janet Evanovich (Za všechny prachy), či Jane Green, Stephanie Perkins a pod., tak vyskúšajte aj túto.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V ten deň podvečer som stála pred veľkým zrkadlom v spálni a robila inventúru. Vlasy som si dala zostrihnúť nakrátko tesne pred ockovou oslavou a stále vyzerali dobre. Čo sa týkalo postavy, ani to nie je najhoršie. Opäť som trochu pribrala, ale nie všetko, čo som stratila na váhe pred sťahovaním do St. Albansu, a teraz mám číslo 10. Výborne. S oblečením to už bolo horšie. Mala som na sebe veľmi starú telovú podprsenku s vypchávkami, ktorá podľa skrkvaného povrchu zažila dosť traumatické stretnutie so sušičkou. Dopĺňali ju veľké vyblednuté čierne nohavičky, ktoré by boli vhodnejšie ako cvičebný odev do telocvične v štyridsiatych rokoch minulého storočia než ako bielizeň v 21. storočí. Na posteli vľavo odo mňa ležali štyri kôpky oblečenia, ktoré som takmer celú predchádzajúcu hodinu zaraďovala do kategórií „príliš veľké“, „príliš staré“, „príliš formálne“ a „príliš spojené s Potkanom“. Piata kôpka, obsahujúca nedávno kúpené džínsy, bielu blúzku, čierne nohavice a zelenú blúzku, čo sa tak páči George a očividne aj Andrewovi, ležala na kresle vpravo.
Vzdychla som si. Možností nebolo veľa.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x