bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Iba jeden rok

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Iba jeden rok

Keď sa Willem preberie z bezvedomia, netuší, kde je – v Prahe, v Dubrovníku alebo doma v Amsterdame? Francúzsky lekár mu ošetril ranu na hlave, ale Willem utŕžil aj inú, ktorú navonok nevidieť, napriek tomu bolí. Mladý Holanďan je zase sám a naliehavo potrebuje nájsť dievča, peknú Američanku, ktorú pomenoval Lulu, lebo jej pravé meno nepozná. Strávili spolu čarovný deň v Paríži a niečo na tom dni – alebo dievčati – núti Willema položiť si otázku, či im nie je súdené zostať navždy spolu. Opäť sa vydáva na cesty, blúdi od Mexika až po Indiu a dúfa, že to dievča ako zázrakom znovu stretne. Ale keď mesiace plynú a Lulu mu stále uniká, Willem začína pochybovať, či ruka osudu je naozaj taká silná, ako si myslel... A čo na to geniálny dramatik Shakespeare, ktorý mladú dvojicu najprv spojil, potom rozdelil a napokon v rozhodujúcej chvíli opäť zasiahol do ich života?
Romantické, emotívne pokračovanie románu Iba jeden deň je príbehom voľby a náhody či „nehody“, ale aj šťastia, ktoré môžeme nájsť, keď sa voľba skríži s náhodou.

Z anglického originálu Just One Year (Dutton Books, an imprint of Penguin Group, New York 2013) preložila Jana Seichertová.

Dostupné verzie titulu

Iba jeden rok Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Iba jeden rok

Originálny názov: Just One Year

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (9)

Hodnotenie čitateľov

Len jedna noc (stanka, 14.1.2015) Odpovedať

Plánujete vydať aj poviedku do série, originál Just One Night? Ďakujem za odpoveď

Iba jeden... (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super pokračovanie knihy Iba jeden deň. Dozvedel som sa ten istý príbeh z mužského pohľadu. Parádna myšlienka aj dej.

Iba jeden rok co nejdříve (Jana Kuchařová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jen jeden den jsem četla v češtině a protože jsem se nemohla dočkat pokračování a v angličtině nejsem tak dobrá, poprosila jsem kamarádku, aby mi přivezla Iba jeden rok od vás ze Slovenska. Kdybyste viděli moje nadšení když mi to říkala, že to pro mě má. A když jsem knihu konečně držela v ruce. To se prostě nedá popsat. Knihu jsem přečetla jak nejrychleji to šlo, slovenština mi pravděpodobně vůbec nedělá problémy. Z knihy jsem byla strašně nadšená, hrozně moc se mi líbila, sice mě štval otevřený konec, ale co, tak stejně jsem měla v plánu si to koupit i v češtině znovu. :)

Iba jeden rok uzasna kniha (renculka, 23.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Urcite si ju precitajte, uzasna kniha, a zaver je uplne jasny, nie je pravda ze je "nedokonceny" podla mna je dokonceny maximalne. Netreba si nic domyslat vsetko je tam napisane po lopate. Super kniha, silny pribeh, zaujimavo podane z oboch pohladov, :) super koniec.

Ebook bude? (Lenka, 2.6.2014) Odpovedať

Dobry den, chcem sa spytat ci bude aj ebook? Prvu knihy - Iba jeden den - ste vydali aj ako ebook, tak kedy bude tato kniha? Chcem si to precitat spolu a tak cakam :)

Odpoveď (Bux.sk, 2.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
E-book je plánovaný na september 2014, žiaľ, licenčné podmienky ho nedovoľovali vydať skôr.

Krásne. (Zuzana Ľudviková, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha bola skutočne úžasná. Iste, mala svoje chybičky krásy, ale priznajme si, to by to potom nebola kniha, pretože ku knihe patrí ako dobré, tak aj zlé. Autorka nás, ako aj pri predošlých knihách, tak aj tu, príjemne prekvapila a získala si tisíce verných čitateľov a môžem úprimne vyhlásiť, že medzi ne patrím aj ja. Dokázala si ma získať. Dokázala vytvoriť úžasné postavy, vymyslieť úžasný a originálny námet, spracovanie, skvelé prostredie a scény a situácie. Autorka vedela skvelo do knihy zakomponovať umenie, Shakespeara, mestá a budovy. Jej skvelé znalosti skvelo doplnili voľné miesta knihy a jej zámer bol úspešný. Aj keď sa dala veľa vecí domyslieť, Formanová ma prekvapila a presvedčila, že to môže byť iná a brala veci s nadhľadom. Knihu dokázala ukončiť tak, aby si každý niečo domyslel a mal možnosť ukončiť si dej podľa seba (a vždy to bolo správne). Ak si chcete vychutnať pravý čitateľský zážitok kombinovaný romantikou, cestovaním a málo "zúfalým" hľadaním, ste na správnej adrese. Autorka vás prekvapí tak, ako sa patrí.

krásna kniha (Martina Korbuľáková, 13.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh o náhode a šťastí, o stretnutí dvoch ľudí, ktorých osud rozdelil a oni sa stále hľadajú, počas tohto obdobia sa ale menia. Toto je pokračovanie knihy Iba jeden deň, ale ja som to čítala naopak, najprv Iba jeden rok a potom Iba jeden deň (tak mi to vyšlo...) Kniha sa odohráva na rôznych miestach. Holandsko,Mexiko,India - sú tak vierohodne vykreslené, že mám chuť ich všetky navštíviť. Keď som sa dostala na poslednú stranu, zostala som hľadieť na papier s otázkou: Čo? To je už koniec? Nechápte ma zle, vedela som, kam táto kniha speje a veľmi som sa na to už na začiatku tešila, ale keď som si to prečítala, bolo mi smutno, že sa Willemov a Allysonin príbeh skončil. Autorka vám nechá dostatočný priestor, aby ste si niektoré veci domysleli, čo je skvelé, pretože každý si predstaví niečo iné. Kniha sa odohráva na rôznych miestach. Či je to už Willemovo rodné Holandsko alebo Mexiko či India. Autorka všetky miesta vykreslila tak vierohodne, že mám chuť ich všetky navštíviť.

WOW (Mária Krošňáková, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Právom nesú názov SVETOVÉ BESTSELLERY. Knihy Iba jeden den a Iba jeden rok sú moje naobľúbenejšie knihy a dovolím si povedať, že sú najlepšie romány v súčastnosti. Kniha z Willemovho pohľadu sa mi páčila viac ale aj tak si obe zasúžia *****

Krásne vyvrcholenie krásneho LOVE STORY (Judit, 20.3.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mňa sú knihy Iba jeden deň/Iba jeden rok jednými z najzaujímavejšie spracovaných a najromantickejších príbehov súčasnosti. Bodka. Obidve diela sú tak nádherne a netradične poprepájané, že to mohol skutočne vymyslieť iba talentovaný autor. Inak kto je zaťažený na perfektne vytvorené mužské postavy (literárne aj fyzicky :D), tak si túto sériu BUDE CHCIEŤ PREČÍTAŤ. Verte mi :) Kiež by u nás na Slovensku vedelo o Formanovej a jej knihách viac ľudí!

fajn oddychovka. (Sue, 16.3.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sa mi páčila viac ako prvá časť, hlavne pretože bola z Willemovho pohľadu. Miestami som príbeh hltala plnými dúškami a miestami dej plynul pomalšie, ale aj napriek tomu som si čítanie užila, a záver ma úplne odrovnal, keď som pretočila poslednú stranu a zistila som, že je už tejto sérii definitívny koniec
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Chystal som sa o nich porozprávať Nawalovi. O svojich rodičoch, ktorí boli skvelou ukážkou manželstva z lásky. Ale čo ak v jeho mape bolo celý čas napísané, ako sa to skončí? položil som si v duchu otázku a pokračoval v úvahách: Keby človek vedel, že tých dvadsaťpäť rokov lásky ho nakoniec zlomí, podstúpil by také riziko? Lebo čo ak to bolo nevyhnutné? Keď si vyberiete takú veľkú dávku šťastia, raz budete musieť urobiť rovnako veľký vklad. Všetko smerovalo späť k univerzálnemu zákonu rovnováhy.
„Čakať so svadbou, kým sa nezamiluješ, je podľa mňa chyba,“ pokračoval Nawal. „Len sa pozri na seba.“ Znelo to ako obžaloba.
„A čo má so mnou byť?“
„Máš dvadsaťjeden rokov a si sám ako prst.“
Upieral na mňa súcitný pohľad, čím mi pripomenul, že aj keď sa v mojej spoločnosti cíti príjemne, je tam na to, aby mi niečo predal, a ja som tam na to, aby som niečo kúpil.
„Nemáš ženu. A stavím sa, že si už bol zamilovaný. Dám ruku do ohňa za to, že si sa v živote zamiloval veľa ráz ako hrdinovia v západných filmoch.“
„Vlastne som ešte nikdy nebol zaľúbený.“
Nawal sa zatváril prekvapene. Chcel som mu vysvetliť, že hoci som nikdy nebol zamilovaný, veľa ráz som sa zaľúbil a že to sú dve úplne odlišné veci. Ale potom som sa zarazil. Znovu som sa preniesol z púšte Radžastanu do parížskej kaviarne. Takmer som počul pochybnosti v Lulinom hlase, keď som jej povedal: Zamilovať sa a byť zaľúbený nie je jedno a to isté

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x