bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Temná charizma Adolfa Hitlera - Cesta do pekla

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.04.2024 03:48

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Temná charizma Adolfa Hitlera - Cesta do pekla

Hoci sa spočiatku zdalo nepravdepodobné, že by sa Adolf Hitler stal niekedy vodcom – poháňala ho nenávisť, nedokázal nadväzovať normálne medziľudské vzťahy, nebol ochotný diskutovať o politických otázkach –, dokázal si získať masovú podporu. Ako je teda možné, že Hitlerova osobnosť pôsobila na milióny ľudí ako mocný magnet? Na túto zásadnú otázku hľadá odpoveď Laurence Rees vo svojej novej knihe.
Holokaust, nacistický vpád do Sovietskemu zväzu, rozpútanie druhej svetovej vojny – všetky tieto katastrofálne udalosti možno pripísať Hitlerovi. Bol to vojnový zločinec, aký nemal vo svetových dejinách predchodcu. A napriek tomu dokázal mocne zapôsobiť na ľudí, ktorí sa s ním stretli.
Uznávaný historik a tvorca dokumentárnych filmov Laurence Rees v tejto úchvatnej knihe, ktorá sprevádza jeho nový rovnomenný televízny seriál BBC, skúma povahu Hitlerovej príťažlivosti a odkrýva, akú rolu hrala pri tomto úspechu údajná Hitlerova charizma. V predchádzajúcich prácach analyzoval Rees vnútorný chod nacistického štátu (Nacisti – Varovanie dejín) a zaoberal sa zločinmi, ktoré napáchali nacisti (Osvienčim – Nacisti a konečné riešenie). Temná charizma Adolfa Hitlera je tak prirodzeným zavŕšením dvoch desaťročí autorovho bádateľského záujmu o Tretiu ríšu.

Z anglického originálu The Dark Charisma of Adolf Hitler (Random House, London 2012) preložil Martin Brtko. V roku 2013 za preklad dostal Prémiu Literárneho fondu za vedecký a odborný preklad v kategórii spoločenských vied.

Dostupné verzie titulu

Temná charizma Adolfa Hitlera - Cesta do pekla Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Temná charizma Adolfa Hitlera - Cesta do pekla

Originálny názov: The Charisma of Adolf Hitler

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Hitlerov úspešný mocenský vzostup – ako aj celá jeho vodcovská charizma – sa zakladal na rečníckej obratnosti. „Vyzeral ako nejaký fanatik, keď sa vyhrážal a zaprisahával, spínal prosebne ruky a oceľovomodré oči mu priam horeli,“ napísal Kurt Lüdecke, ktorý videl Hitlera rečniť v roku 1922. „Slovami šľahal ako bičom. Keď hovoril o potupe Nemecka, bol som pripravený vrhnúť sa na nepriateľa. Jeho výzva k nemeckým mužom bola ako povolávanie do zbrane, evanjelium, ktoré hlásal, bolo ako posvätná pravda. Vyzeral ako druhý Luther. Na všetko som už zabudol, len nie na tohto muža. Keď som sa rozhliadol naokolo, videl som, že jeho magnetizmus držal tie tisícky ľudí ako jedného.“ Krátko po prvej svetovej vojne pôsobilo v Mníchove veľa malých extrémistických zoskupení, no ani jedno nemalo rečníka, ktorý by dokázal tak oduševniť poslucháčov.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x