bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Chatrč

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Chatrč

Momentálne svetový bestseller číslo 1 v anglosaskej literatúre. Mladšia dcéra Mackenzie Allen Philipsa je unesená počas rodinnej dovolenky a dôkazy o tom, že bola brutálne zavraždená, sa nájdu v chatrči, ktorá stojí hlboko v divočine štátu Oregon. Po štyroch rokoch veľkého smútku, dostane Mack podozrivú obálku s pozvánkou, v ktorej ho zrejme Boh pozýva na víkend späť na miesto činu. Napriek racionálnemu úsudku sa Mack vracia do chatrče predstavujúcej jeho najtemnejšiu nočnú moru. To čo tam objaví, mu navždy zmení jeho svet. Práve dnes, kedy náboženstvo pôsobí v tomto svet stále viac a viac irelevantne, dielo William P. Younga zápasí s nadčasovou otázkou: ,,Kde je boh v tomto svete, plnom neopísateľnej bolesti?“ Odpovede, ktoré Mack získa, ohromia a zároveň pozmenia čitateľov rovnako, ako jeho samotného.

Detaily o knihe

Názov: Chatrč

Originálny názov: The Shack

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Lienkový vrah (Veronika Maráčková, 5.2.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Emotívne, dejové, pravdovravné... Pocity a myšlienky, ktoré sa mi pri čítaní hnali hlavou, sa striedali neuveriteľným spôsobom. Na jednej stránke sa mi slzy tisli do očí, na druhej som prežívala neopísateľnú radosť z nachádzania i seba samej a mnohých mojich otázok a tajomstiev. Chatrči sa treba naozaj otvoriť a nad mnohým meditovať, rozhodne pre náročnejších čitateľov. Nie je to strohá kniha, ktorá ti hovorí, ako žiť, je to príbeh, ktorý sám prežívaš a v závislosti od toho meníš ;)

:) (Michaela, 30.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Nie je to žiadna oddychovka, túto knihu treba čítať srdcom. Neponúka odpovede na všetky otázky, ale ponúka iný pohľad na Boha a vieru. Každopádne ponúka veľký priestor na uvažovanie.

Raz prečítať nestačí (Lenka Gdovinová, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu mi požičala sesternica. Mám však v pláne kúpiť si ju aj so zvýrazňovačkami. Je prešpikovaná múdrosťami a vetami, ktoré by človek nemal zabudnúť. Pri tejto knihe tak akosi prirodzene hľadáte pokojné miesto na čítanie, aby vás nikto nevyrušoval, lebo sa neubránite rozmýšľaniu a rozjímaniu nad čítaným. Celá kniha je pokoj, svetlo. Ponúka iný pohľad na Boha, ako ten ktorý máme vžitý z hodín náboženstvo a kostola. Je zameraná na Boha ako LÁSKU.

Dokáže zmeniť aj neveriaceho (Petra, 16.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pred chvíľou som ju dočítala a nedá mi nepodeliť sa o svoje dojmy. Najprv sa musím priznať, že knihu som už raz začala čítať, no začiatok ma nezaujal, a tak som ju nechala tak. Som však rada, že som po nej znova siahla - keby som to neurobila, bola by to neodpustiteľná chyba! Kniha vo mne zanechala celú škálu emócií, určite však iba pozitívnych. Nezáleží mi na tom, či je príbeh realita, alebo fikcia, pretože (slovami autora) nemusí to byť pravdivý príbeh, ale určite je to pravda inak. Hltala som každé jedno slovo, zamýšľala sa, nazerala do svojho vnútra a zisťovala, ako to celé vnímam ja. Ak napíšem, že kniha zmenila môj život, môj pohľad na svet, na odpúšťanie, nebudem klamať. Každá jedna myšlienka vo mne zanechala hlbokú stopu, určite to bolo aj autorovým pútavým štýlom, no hlavne zmysluplnými a citlivými dialógmi. Presne takto si predstavujem knihu, ktorá človeka zaujme, prinúti zvážiť problematiku viery, no najmä ľudskosti. Je na každom, ako k nej bude pristupovať, ale myslím si, že jej prečítanie nejakým spôsobom ovplyvní každého. Trebárs len nevedome.

Chatrč- kniha s hlbokou myšlienkou (Veronika Kubalíková, 16.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha nesie užasné posolstvo, objasnuje chapanie božskej trojice . Kniha má hlboku myšlienku priateľstva s Bohom . Kniha nám pripomína ,že Boh je snami aj vtedy ked si myslime, že na nas zabudol, je snami v čase najtažšich skušok . A ked mu verime, ked verime že je snami , tak žiadne trapenie nieje až take tažke. Ak ste neveriaci , bnapriek tomu tuto knihu odporučam.. je užasne napisane ,skutočne umelecke dielo.

Super kniha! (Veronika Dugasová, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha pre tých správnych ľudí. Príbeh, do ktorého sa premieta život bežného človeka, typické ľudské sklamanie z viery v Boha, opätovné vracanie sa ku koreňom svojej viery a ešte lepšie pochopenie podstaty ,,onoho" sveta. Táto kniha je dobrým kľúčom k pochopeniu niektorých nevysvetliteľných veci. Čítanie je ľahučké a zaujímavé každou svojou stranou. Nie je to kniha na jedno prečítanie, ale na opätovné vracanie sa k tomu, čo má v tejto knihe pre náš život význam.

dobrá (Michal Matija, 13.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Toto dielo je pokus o prínos niečoho nového do života spôsobom, ktorý sa mnohým ľuďom nepáči. Neveriacemu človekovi preto odporúčam sledovať obsah (význam) diela a nie jeho formu. Nech sa na chvíľku odpúta od svojej sebalásky a číta nielen hlavou, ale aj srdcom. Veriacemu odporúčam nepozerať sa na dielo dogmatickými očami. Ja osobne v knihe vo všeobecnosti nehľadám umenie autora čo "najvetnatejšie" opísať osoby, zvieratá, či veci. Upriamujem sa na umenie autora zakomponovať do diela skrytý význam textu. A toto v Chatriči nachádzam.

Tragédia sa konfortuje s Večnosťou.... (Adriána Brišová, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pekný deň, dostala som túto knihu na rozlúčku a práve ju dočítam. Dlho som nečítala knihu, ktorá by mi toľko dala a tak moc ukázala. Kniha je nádherná v tom, že nás vedie k zamysleniu nad hodnotami a vzťahy a to tak krásne, že nás to pozdvihuje z malomyseľnosti. Ja som nadšená!!! Nemožno ju neodporučiť, pretože ide o veľké dielo. A to prosím som knihu brala do ruky s rozpakmi, pretože som si nebola istá, ako zvládnem emócie ohľadom ublíženia malému dieťaťu. Ďakujem autorovi, že niečo tak úžasného napísal a potom rozšíril...

Chatrč (Mária Kollárová, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu chatrč som dostala na narodeniny. V poličke ležala dlhú dobu až kým sa v mojom živote neudiali veci, ktoré ma presvedčili siahnuť práve po tejto knihe. Zmenila môj pohľad na Boha. Už to nebol ten prísny starý muž s nenávisťou v očiach a chuťou súdiť každého! Táto kniha mi nielen vyčarila úsmev na perách ale aj slzy v očiach. Vrelo odporúčam!

Pochopíš (Jana, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu treba čítať v kľude a premýšľať...ja sama som ju prečítala tri krát a stále mám chuť vrátiť sa späť ku knihe a čítať odznova....mám aj druhú časť a tá je na čítanie ešte ťažšia....zmenilo mi to pohľad v pozitívnom zmysle na náš ďalší život...

Otras podľa mňa (Martina B., 8.8.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
Aby 3/4 knihy bolo o tom ako sa hlavná postava rozpráva s bohom, ježišom a duchom svätým tak to je ozaj veľa. Toto mohol byť bestseller len v kostoloch. Chabý pokus o vnútenie myšlienok čitateľom ako boh premýšla, čo je a čo stvorením ľudí chcel dosiahnuť. Tomuto môžu veriť akurát tak cirkevné ovečky. Prvá kniha kde som preskakovala stránky v jednom kuse. Aspoň som sa naučila, že netreba knihu vyberať len podľa recenzií....

Chatrč (Katarína Voláková, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nechápem ako niekto môže povedať o tejto knihe, že je slabá..ale každého vec..Podľa mňa tá kniha bola úžasná..zmenila môj postoj k Bohu..a zmenila aj vela mojich názorov alebo predsudkov..je to pútavý príbeh, ktorý vás zasiahne hlboko.

Chatrč (Simona, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som začala čítať na odporúčanie môjho kamaráta, ktorý o tejto knihe tvrdil, že je perfektná a musím si ju prečítať. Po niekoľkých dňoch som sa k nej naozaj dostala a musím priznať, že som ju prečítala za jeden deň. V knihe je veľmi pekným a nenúteným spôsobom vysvetlené ako ľudia chápu Boha, a ako by ho mali chápať. Myslím si, že táto kniha, je dobrým pomocníkom v ťažkých životných situáciách, a najmä pomáha pochopiť, prečo sa vo svete dejú zlé veci, a kto alebo čo je ich príčinou.

Perfektná kniha, výborný autor (Jana Samselyová, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha zmení každého, kto si ju prečíta. Vrelo ju odporúčam každému, ale hlavne tomu, kto má určité nezrovnalosti vo viere, v jej chápaní a v chápaní troch Božských osôb. Autor v nej odpovedá nevšedným príbehom na rôzne otázky týkajúce sa viery. Samozrejme sa neveriacim ľuďom číta ťažko, no skúste jej dať šancu. Túto knihu som dostala ako darček na Vianoce, a zhltla som ju v priebehu pár hodín kvôli jej pútavému deju. Odporúčam aj jej druhý diel - Návrat do chatrče :)

Kniha Chatrč (Barbora, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som si pod vianočným stromčekom našla knihu Chatrč, zrejme som nevyzerala veľmi nadšene, myslela som, že to bude čítanie pre náboženských fanatikov plné teologických výrazov, avšak z tejto knihy som načerpala obrovskú silu a vyrovananosť a snáď mi to pomohlo lepšie pochopiť Boha ako takého. Je to kniha, ktorá vás neraz donúti plakať,pretože autorovi sa podarilo dokonale opísať ľudské pocity ako úzkosť, strach, zatrpknutie, pocit viny a straty... ale dokáže aj vyčariť úsmev, spôsobom poňatia viery. Uvedomila som si, že pri vnímaní Boha sme veľmi straomódni, predsatvujeme si bradatého deda na obláčiku, hoci sa mi oveľa viac páči opis z tejto knihy, kde je Ježiš vykreslený ako fajn "týpek" v džínsoch :)Jednoznačne odporúčam prečítať a nebáť sa tejto témy, pravdupovediac, aj ja som viac na romantické romány, ale toto ma naozaj oslovilo.

úžasné čítanie (Katarína Feťková, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola zatiaľ jednou z najlepších aké som kedy čítala, málokedy siahnem po nejakej knihe viackrát,túto knihu som čítala dvakrát, každým čítaním mi doniesla niečo iné, našla som tam nové myšlienky, nové posolstvo, je písaná nenáročným štýlom, veľmi príjemé čítanie ... vrelo odporúčam! :)

Chatrč (Simona Almášiová, 26.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krátko a výstižne: Kniha jedna z mnohých a predsa jedna z mála. Kniha, ktorá Vás zmení. Zmení Váš pohľad na svet, na život, na vieru. Rýchlo, zaručene, bez výčitiek. Hlbka myšlienok je neskutočná, nedá sa prečítať naraz, pretože Vás donuti nad ňou veľa premýšľať, ale stojí to za to. Vrelo odporúčam!

Kniha (Nikolet, 23.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Chatrč, je momentálne jedna z mojich najlepších kníh, aké som kedy čítala. Koniec kniha ma veľmi zaskočil. Rada čítam knihy ráno, no pri tejto knihe som sedela celý deň. (takých kníh bolo málo) :)

chatrc (Zuzana, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
tato knizka mi v tazkom obdobi dala vela sil.nie je to knizka, ktoru precitate na jeden dych ale ak clovek pozorne cita, najde tam krasne myslienky.

Najlepšia z najlepších (Zdenka Povolná, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som sa nevedela k tejto knihe dopracovať,v knižnici bola neustále vypožičaná až som ju konečne dostala ako darček..Nie je to kniha ktorá sa dá prečítať na posedenie,ale určite zanechá hlboké stopy..Je to už pár mesiacov čo som ju čítala,ale často na ňu myslím..Občas dokonca v nej prelistujem,pripomeniem si pekné myšlienky..určite som ju nečítala poslednýkrát... Tak veľa by som chcela k tejto knihe napísať,tlačia sa mi na jazyk mnohé myšlienky,ktoré ale nedokážem napísať tak ako by som chcela...Preto odporúčam knihu prečítať a naozaj mnohé veci sa nám budú zdať jasnejšie...Najlepšie je utvoriť si vlastný názor....

Divné pocity (Tatiana Mozdenová, 15.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Po chválospevoch, ktoré som čítala na túto knihu, som sa na ňu veľmi tešila. No naopak, bola som z nej dosť zmätená. Čítala sa veľmi ťažko a veľakrát som sa musela vracať späť, pretože mi unikali súvislosti.

no .. (Aneta, 13.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Zrejme som sa nepochopila :-) Podľa Anotácia som čakala thriller, kde bude unesené a zavraždené dieťa a masový vrah. Predpokladala som, ze tu bude nejaké vyšetrovanie atď., ale jadro príbehov je úplne o niečom inom. Hlavný hrdina sa musi vyrovnať so stratou dcéry prospekt a v tom mu pomáha Boh, s ktorým sa stretáva v chatrči. Možno to malo pripomínať Coelha a jeho filozofické úvahy a múdrosti, ale toto nemalo jeho hĺbky. Nechcem povedať, že to bolo klíše, ale bolo na veľmi banálne. Boh odrieka Staré Pravdy, ktoré by nie sú ničím originálne. Hrdina sa má napr. rozhodnúť, ktoré dieťa Má najradšej. Vyzerá na zaujímavo, čakám, ze tam bude niečo nevšedného, hlboké filozofického Potom zistím, zo Správna odpoveď je, že mý všetky Deti Rad rovnako. Prevratné filozofické myslienky tu nie sú. Zrejme sa Bude pekná knižka pre niekoho, KTO SA moze stotožniť s hrdinom. Možno po nej radi siahnu veriaci, ale pre mňa je to také nijaké. Zadný prínos. Aj tzv. poklesnutá literatúra je v porovnaní s týmto super: pobaví, odreaguje, človek sa do nej zažere a číta sa záujmom.

Príjemná (Blanka, 8.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
táto kniha rozhodne nebude prečítaná "na posedenie"! Hĺbkou myšlienok vo mne zanechala stopu, niektoré časti som si opakovane čítala a zamýšľala sa nad nimi, ale má aj časti, ktoré sa mi zdali nudné a najradšej by som ich preskočila. Dá sa k nej vrátiť opakovane.

Excelentná! (Mária Dutková, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po otvorení tejto knihy som si najprv prečítala názory od ľudí ako je tento: "Ak je Boh všemocný a plný lásky, prečo neurobí niečo s bolesťou a zlom tohto sveta? Chatrč so znepokojujúcou a zarážajúcou jasnosťou odpovedá na túto odvekú otázku. Je to rozhodne jedna z najlepších kníh, aké som doteraz prečítal." James Ryle, autor knihy Hippo In the Garden Podobné názory na túto knihu vo mne vyvolali zvedavosť, prečo je je práve táto kniha najlepšia a hneď som sa pustila do čítania samotného deja. Po dočítaní celej knihy som aj ja túto knihu zaradila medzi tie najlepšie. Prvýkrát som ju prečítala pred rokom a odvtedy u mňa vedie 1.miesto. Nedávno som ju prečítala druhýkrát a odporúčam to aj vám ostatným, aby vám neušla ani jedna z úžasných myšlienok a nádherného posolstva tejto knihy. Chatrč ponúka čitateľovi zážitok. Obsahuje okamihy, pri ktorých si človek poplače, ale aj také, pri ktorých sa pousmeje.

Báječná (Monika Kováčová, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha, je z mála s tým ktoré ma chytili za srdce a doniesli ma až k slzám. Som mala problém čítať, keďže som sa pri nej rozplakala aj v MHD :D Poskytuje skutočné mnohé a skvelo podaná informácie na veľa otázok ohľadom náboženstva. Neverím Boha, verím v prírodu a život. Ale pri prečítaný tejto knihy som našla takzvané nie, že pochopenie ale uvedomila som, že veriť život a miestami boha, môže byť to isté a zároveň úplne iné. Nie je fanaticky nábožensky založená. Chce ukázať Boha, takého akým by mal byť, nie takého akého ho chcú vidieť ostatný a miestami nám ho chcú takého aj dať. V náboženské veci inak nečítam, a knihu som sa dlho rozhodovala kúpiť. úprimne som ale neoľutovala. Pútavý príbeh, rozprávanie, dej, všetko ma tak pohltilo, že som nevedela prestať čítať. Až na koniec, keď sa všetko ukázalo ako výmysel ma kniha držala, aj keď potom ma trošku sklamala. Táto kniha NIEJE PRE KAZDEHO ale ak patríte medzi tých, ktorých dostane, tak neoľutujete.

Chatrc (Mária Činčurová, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
ked som ju brala do ruk, netusila som co ma caka. Pred par dnami som ju docitala a nejde mi z mysle. Naozaj stoji za to precitat vercom i nevercom. A hlavne tym "byvalym veriacim" ktorych stretlo v zivote nieco zle a odvtedy zanevreli na Boha. Dozvedia sa ze aj ked je vsemohuci svojim detom dava slobodnu volu.

Chatrč (Natália Dubeňová, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu Chatrč mám doma už niečo vyše roka, a aj keď som veriaca, po zistení, že je o Bohu ma prešla chuť na jej čítanie. Avšak pred pár dňami som ju opäť vzala do rúk a nevedela som sa od nej odtrhnúť, pokým som ju nedočítala. Som rada, že som si ju prečítala až teraz, a vrelo ju odporúčam každému, kto má vo svojom živote nejasno v otázkach o Bohu. Podobné otázky ako Mack som si kládla aj ja sama, a kladie si ich každý, kto o niekoho vo svojom živote príde... O niekoho, koho mal rád, kto mu bol blízky. Kniha Vás zasiahne, je len na Vás či si z nej niečo vezmete alebo nie. Mne kniha zmenila pohľad na Boha a na veci, ktoré sa stali v mojom živote. Určite si ju prečítam ešte raz, no tentoraz si dám na čas aby som sa pri čítaní mohla naplno sústrediť na knihu a jej príbeh o láske a odpustení.

Chatrč (Jaroslava Kršiaková, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je práve v týchto časoch krásnym návratom k Bohu a k myšlienkam, ktoré sme začali vo svojich srdciach potláčať - láska, viera, nádej. Nádherná kniha, chystám sa čítať Návrat do chatrče. Očakávam opäť pozitívny a duchovný zážitok.

krasna (Michaela V., 13.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ktorá veľa prezradí, zaujme, rozplače. Je to kniha ktorá mnohým príde ako ich myšlienky ich otázky PREČO ? a odpovede na ne. Je dosť zložitá na čítanie, treba sa veľa zamýšľať a rozmýšľať. Dovilím si tvrdiť, že táto kniha neije priamo pre ľudí ktorý nepoznajú Boha vôbec a nikdy nepochopili aspon minimálnu podstatu toho čo s nami Boh zamýšľa, prečo máme aj trápenia a súženia. Nehovorím ale, že za pokus dať túto knižku ako dar človeku čo je odvrátený od Boha je zlé naopak, možno práve takou cestou si Boh nájde a privedie svoje ovečky späť do svojho stáda, do zasnúbenej zeme. Lebo len ten kto uverí v Ježiša a bude ho počúvať a nasledovať dostane u jeho Otca večný raj. Je to kniha ktorú ak prečítate mala by putovať ďalej je to kniha pre každého, tak ako je tu pre každého Boh...

zanechá hlboký dojem - zasiahne dušu (Antónia Figlerová, 11.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma fascinovala, je jednoducho úžasná. Prečítala som ju za jeden den, a nie a nie prestat, je to kniha, na ktorú nikdy nezabudnem, ktorá pomáha a lieči ubolenú dušu. Vrelo odporúčam všetkým, ktorí neveria ale aj tým ktorí veria :)

mne sa pacila (Andrea Šišková, 10.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha sa mi velmi pacila, mala som z nej velmi dobry pocit a dolezite mozno aj je v akom zivotnom obdobi som ju citala. Su jednoducho knihy, ktore nas nebavia, nechce sa nam ich citat v urcitej faze nasho zivota a v inej nam perfektne zapasuju a dodaju nam sily a ani nevieme ako ich zhltneme. Toto je mozno prave jedna z takych knih, ktore musia prist v spravny cas.

Chatrč (Mária Bartošovičová, 27.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
..kniku Chatrč som mala požičanú , ale dúfam, že už bude čoskoro v mojej knižnici a budem si môcť počiarknuť vety, ktoré má veľmi zaujali...je to taká kuchárska kniha pre duchovný život, dnešného uponáhľaného človeka.... Vrelo odporúčam duchovne založenému človeku.

Oddych plný vedomostí (Lucia Laurincová, 20.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každý pozná školu. Nudné miesto, kde všetci zaspávame a nič sa neučíme. Táto kniha bola pre mňa školou, avšak nie tou známou, ale jedinečnou. Pri čítaní týchto stránok som sa cítila tak, ako nikdy. Oddychovala som pri nej a dokázala cítiť nemožné. No zároveň som sa naučila tie najdôležitejšie veci potrebné pre môj život. Nebudem písať aké, pretože v tejto knihe si nájde každý svoje. Nech je pohľad človeka na túto knihu akokoľvek negatívny, odnesie si z nej niečo, aj keď si to možno neprizná. Dúfam, že vás niektorých neodradí téma stretnutia z Bohom, pretože od Biblie to má, myslím, dosť ďaleko. Týmto by som ukončila svoj monológ a pobrala sa do kostola. Fajn, len žartujem. :)

"novodobá biblia" (Mirka, 15.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som čítala už dávnejšie a jej kúpu určite neľutujem. Pamätám si dej a hlavne pocity, aké som mala pri čítaní. Lebo človek zabudne slová, aj obal ale bude si pamätať emócie,ktoré v ňom kniha vyvolala. Je to zvláštna, zamyslenia hodná kniha so smutným ale aj povzbudivým dejom. Treba prečítať. Autor si zaslúži rešpekt, že dokázal priniesť vieru takýmto moderným spôsobom. Ja to hovorím ako človek veriaci v niečo nad nami:) Odporúčam každému prečítať!!

Po dlhej dobe dobrá kniha (Jana Štrbová, 9.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
V súčasnej dobe je veľa autorov, alebo skôr ľudí, ktorí si o sebe myslia, že sú autormi a vedia písať. VM. Paul Young však autorom v pravom zmysle slova je. Knihu som čítala viackrát a vždy v nej nájdem ďalšiu myšlienku, ktorá ma obohatí. Kniha Chatrč nepatrí medzi knihy, ktoré zhltnete za hodinku. Túto knihu treba čítať pomalšie a uvažovať, rozmýšľať, prehodnocovať svoje vzťahy a reakcie. Je mi jasné, že nie každý bude súhlasiť s mojím názorom, ale mne tá kniha dala veľa. Rada si ju znova prečítam, určite tam zas nájdem niečo, nad čím sa zamyslím. Najviac ma však zaujala myšlienka odpustenia. Kto by dokázal odpustiť človeku, ktorý mu zabije malé dieťa? Neodpúšťame však len kvôli druhému, ale predovšetkým kvôli sebe. Nás ničí ten hnev a bolesť a keď odpustíme, je to, akoby človek zhodil veľké bremeno. Táto kniha má naozaj veľa do seba. Vrelo ju odporúčam.

M.P. (Monika Panáčková, 10.7.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niekedy je ťažké ,,obyčajným" písmom vypovedať, čo si myslíme, cítime, prežívame, či čo nás obohacuje. Som hrdá a povzbudená. Hrdá preto, lebo som sa s touto knihou mohla stretnúť. Povzbudená najmä kvôli tomu, že ide o stránky, ktoré mi priblížili Boha. Nazvala by som ju knihou pre tých, ktorí nechápu Bibliu.

Chatrč (Andrea, 25.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha som si požičala od kamarátky a nemohla som sa dočkať kedy ju konečne budem môcť prečítať! Ako veriacej mi boli ujasnené niektoré veci a začala som brať Boha inak ako deda s briadkou sediaceho na obláčiku ;) Niektoré citácie z knihy som si dokonca prepísala do čitateľského denníka, pretože mali niečo do seba. Netvrdím, že každému sa kniha bude páčiť, ale mne ako nenáročnému čitateľovi rozhodne do života niečo dala...

Rozporuplné (Gabika Hešková, 3.5.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Neviem sa celkom rozhodnúť, či bola kniha výborná alebo nudná. Začiatok sa mi veľmi páčil, priam som ho hltala a ani nevnímala ako ubiehajú stránky. Aj štýl autora je veľmi príjemný, taký nevtieravý, citlivý, nerušivý. Ale tak v strede sa to začalo nejako zadrhávať. Mala som z toho už trochu prepálený dojem a musela som sa k čítaniu nútiť. Nakoniec som to ani nedočítala, skončila som asi v trištvrtine a asi to ani nikdy nedočítam a až tak mi to chýbať nebude. Možno keď sa k nej vrátim o pár rokov, zase to budem vidieť inak, ale nateraz to nie je nič pre mňa. Ak čítať, tak treba byť pripravený na pomalý vláčny dej, nič veľmi akčné a prevratné, zato atmosféra je silná, miestami na mňa až moc. Ak túto knihu čítať, tak len naladený na tú správnu pokojnú vlnu.

rozporuplné (Lucia M., 21.3.2012) Odpovedať

neoslovila ma
Málo kedy sa mi stane, že sa dostanem ku knihe a nedočítam ju. V podstate sa mi to stalo iba pre dvoch knihách, nechutnom horore o Zombie a pri tejto knihe. Ako tu viacero ľudí písalo, začiatok celkom fajn, ale debaty medzi hlavným hrdinom, černoškou-Bohom, opravárom Ježišom a duchom svätým ázijského výzoru som už nezvládla. Som veriaca, aj keď nie bigotná, ale môj postoj k bohu to absolútne nepoznačilo a ako napísal autor sám, ak vás kniha nezaujme, nieje určená vám. Takže pre mňa jednoznačne určená nebola. netvrdím, že pre niekoho to môže byť úžasné, ale pre mňa nebolo.

zaujímavé (Niki, 2.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Podľa mňa je to fajn kniha, ale neveriacemu nepovie nič. Veď je to morálna teológia napísaná odľahčeným štýlom. Je to vyslovene pre veciacich ľudí. Určite neveriaceho nepresvedčí, o tom, že Boh existuje. Pravdu povediac, neviem, prečo sa táto kniha zaradila medzi TOP knihy, no musím uznať, že nápad je originálny.

Chatrč (Boris Mojžiš, 2.3.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Som neveriaci a preto mi kniha, nejak nesadla a v priebehu deja som sa začal strácať v deji, ale nakoniec som ju dočítal. Skôr pre silných katolíkov.

hmmm (S. Adamčíková, 1.3.2012) Odpovedať

neoslovila ma
Knihu Chatrč som začala čítať na odporučenie kamarátky ...Začala som ju čítať ..ale nedočítala....Začiatok bol zaujímavý a napínavý, emotívne som prežívala zmiznutie a únos dievčatka a namiesto dobrej kriminálky, ktorú som podľa úvodu očakávala a mala byť podľa skutočnej udalosti sa zrazu zmenila celá kniha....odrazu bol hlavný hrdina s Bohom v záhrade a trhali si kvietky, ich rozhovory o živote a svete ma absolútne nezaujali.Začala som sa v deji strácať, často som sa musela vracať pár strán dozadu v snahe porozumieť o čom je reč....Ja nie som veriaca a myslím, že ak by som aj bola,nepáčil by sa mi takýto zvrat v deji,ani predstava , že Boh sadí kvety, Ježiš je na prechádzke a potom sa pekne pri večeri porozprávajú. Mne keby masový vrah uniesol a zavraždil dieťa a ja by som následne stretla Boha, mali by sme asi iné rozhovory a nechcem sa nikoho dotknúť ani nejakým spôsobom "rúhať", no nemala by som chuť sedieť s ním za stolom....Knihu som čítala vo veľmi ťažkom životnom období, no útechu ani iný pohľad na svet mi nepriniesla .Vlastne som ju ani nedočítala, pravdupovediac na príbeh tak znechutil, že už som na koniec nebola zvedavá...ale koľko ľudí -toľko chutí..Pre mňa bola kniha veľkým sklamaním, no možno mi chýba ďalší zmysel, ktorý by mi takúto duchovnú oblasť pomáhať chápať a akceptoval ju.

Chatrč (Zarana, 2.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Presne tak ako som čítala v recenziách koľko ľudí, toľko chutí. Ja osobne som túto knihu dostala do rúk po veľmi ťažkom období svojho života, keď som nenachádzala nejaký ďalší jeho zmysel. Váhala som z jej čítaním, ale potom som začala ale nie ako iné knihy. Čítala som ju pomaly a vždy som sa pomaly nad každým odsekom zamyslela a musím povedať, že ďakujem jej autorovi, ktorý podľa mňa/nemusí nikto zdielať tento môj názor/ úplne úžasným ľudským spôsobom opísal nešťastnú a krutú stratu dieťaťa pre rodiča a následne stratu viery. Potom nevtieravým spôsobom vracia človeka do každodenného života aj keď bolesť zostáva.

medzi nebom a zemou (Anet, 12.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dočítané a som nadšená. Fakt skvelá a aj poučná knižka. Som veriaca a neviem presne , čo by táto kniha spravila s neveriacim človekom, ale mňa nadchla. Možno aj preto, že v dnešnom svete je nám akosi vtláčané všetko zlé, v správach, v hudbe, vo filmoch a aj keď sa mnohé končí dobre, akosi tomu neveríme. Ja som uverila a to aj vďaka tejto knihe. Myšlienka, ktorá sa celou knihou nesie je neskutočne silná a to, že je Niekto bezhranične dobrý a milujúci a ten niekto nás stále drží za ruku je skvelá. A navyše pochopíte zmysel utrpenia z iného pohľadu, nie toho ľudského. Neviem, či je to naozaj tak a či je to všetko skutočne takto a na tomto svete sa to zrejme ani nedozviem, ale jedno viem určite, táto kniha má srdce. Som rada že ju mám a že môžem po nej kedykoľvek siahnuť a zase si z nej čo to prečítať. Knižka pohladí dušu najmä v ťažkých životných situáciách, ktoré sa nevyhýbajú nikomu. O knižke som predtým počula a čítala veľa, ale pokiaľ som si ju neprečítala, naozaj som si nevedela urobiť na ňu nijaký názor. A poviem vám pravdu, v jednej časti som ju chcela odložiť a ďalej ju nečítať. Premohla som sa a čítala ďalej a ďalej a keď som ju dočítala už som si na tú časť, kde som ju chcela odložiť nepozerala v zlom. Pochopila som jej zmysel, ale až po prečítaní celej knihy. A som rada, že som ju neodložila. Ale ak vám mám poradiť, prečítajte si ju, nikto za vás si o nej neurobí ten správny obraz. A nezaberie to ani veľa času, ja som ju zdolala za necelé 2 dni.

Čo mi dala Chatrč (Monika Vinkláriková, 24.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní tejto knihy som začala mať úplne iný pohľad na svet, na ľudí, aj na Boha. Som veriaca od malička, za vieru sa nehanbím, chodím do kostola...no táto kniha mi pomohla pochopiť veci, ktoré sa stali pre mňa prospešnými vo viere. Nikdy som o Bohu takto nepremýšľala, až od prečítania Chatrče.

Čo mi dala Chatrč (Monika Vinkláriková, 24.1.2012) Odpovedať

Po prečítaní tejto knihy som začala mať úplne iný pohľad na svet, na ľudí, aj na Boha. Som veriaca od malička, za vieru sa nehanbím, chodím do kostola...no táto kniha mi pomohla pochopiť veci, ktoré sa stali pre mňa prospešnými vo viere. Nikdy som o Bohu takto nepremýšľala, až od prečítania Chatrče.

úžasné (Marianna, 19.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pokiaľ niekoho nezaujala táto kniha, je to jeho vlastný názor. Ja ten môj nikomu nenacujem. Podľa mňa to bola úžasná knižka, odporúčam ju ľuďom, ktorí sú ochotní chápať život a Boha ako čistú lásku, ľuďom, ktorí potrebujú povzbudenie. Mne to pomohlo nazrieť na veci trocha inak a cítila som sa plná lásky, keď som to čítala. Ľudia, ktorí nie sú pripravení prijať lásku do svojho srdca považujú túto knihu za patetickú alebo "nasilu"...Nie je to náboženská ani ezoterická knižka je to krásny a dojímavý príbeh, vrelo odporúčam =)

Môj názor (Denisa Ondreková, 18.1.2012) Odpovedať

Naozaj úžasný príbeh... Úvod knihy som prečítala bleskovo, ihneď ma príbeh zaujal a nemohla som sa dočkať, čo sa stane ďalej.. Odkedy sa však hlavná postava stretla s Bohom, čítala som to veľmi pomaly, každý deň pár strán, nie preto, že by ma to nebavilo, ale snažila som sa zapamätať si každé slovo a myšlienku z knihy.. myslím si, že autor mi odpovedal na veľa otázok, ohľadne viery. Sklamaní však nemusia byť ani neveriaci, pretože autor nám nechal priestor rozhodnúť sa o pravdivosti príbehu. Určite odporúčam :)

Chatrc (Emília Bršťáková, 17.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z mála kníh , ktorá mi prirástla k srdcu svojou dynamikou a precíznosťo. Nielenže sa od nej nedokážem odtrhnut, ale vzdy si najdem dovod preco sa k nej vratit. Je plna entuziazmu, nadeje a tuzby , ktora pohana cloveka k tomu, aby si uvedomil, co vlastne znamena a ze vsetko sa deje preto, lebo to tak musi byt. Tym, ze sa "vzdavame" vlastne neprehrame, ale naopak vyhrame, pretoze prijimame realitu taku aka je. Je to nadherna kniha, vdaka ktorej vidime cely svet i inymi ocami, mozno krajsimi, no urcite sa nam zivot zacne omnoho viac pacit. Nie nadarmo sa hovori, ze medzi laskou a nenavistou je ciara odpustenia, a kto tu ciaru prekroci , da srdcu novu nadej.

Krásna kniha (Veronika, 27.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantastická kniha! Úžasná, krásna a prekvapujúca. Na obálke sa dočítate, že po prečítaní budete chcieť aby si ju prečítali všetci. Áno, hneď som ju darovala kamoške, teraz si ju však musím kúpiť znova, lebo si ju chcem opäť prečítať a nie raz ale viackrát a pomaly. Prvýkrát som ju prečítala na jeden dúšok, ale odporúčam čítať ju pomalšie a hlbšie sa zamýšľať nad všetkým čo nám dáva svojím obsahom. Táto kniha vám dá naozaj veľa. Hlavne tým, ako zasiahne vašu dušu. - je o neuveriteľnom odpustení. Nie je len pre veriacich - naozaj odporúčam.

Krásna kniha (Veronika, 27.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantastická kniha! Úžasná, krásna a prekvapujúca. Na obálke sa dočítate, že po prečítaní budete chcieť aby si ju prečítali všetci. Áno, hneď som ju darovala kamoške, teraz si ju však musím kúpiť znova, lebo si ju chcem opäť prečítať a nie raz ale viackrát a pomaly. Prvýkrát som ju prečítala na jeden dúšok, ale odporúčam čítať ju pomalšie a hlbšie sa zamýšľať nad všetkým čo nám dáva svojím obsahom. Táto kniha vám dá naozaj veľa. Hlavne tým, ako zasiahne vašu dušu. - je o neuveriteľnom odpustení. Nie je len pre veriacich - naozaj odporúčam.

Chatrč (Veronika, 27.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha bola darčekom na ostatné Vianoce a u nás išla z rúk do rúk - všeobecný dojem "musím si ju prečítať ešte raz".Pre mňa osobne "úžasná kniha".Dala mi návod,ako sa snažiť prežiť strach o svoje deti,ktoré sú vo svete a nie pod mojimi krídlami "kvočky" chrániacej svoje kurence,lebo nech robíme čokoľvek,mnohé udalosti nevieme ovplyvniť a tak je nutné zveriť veci do "rúk Božích".Ľuďom chýba pokora a táto kniha sa snaží povedať nám,že je tu niečo,čo sa nedá ovplyvniť ľudskou mocou,peniazmi,aroganciou.Ja som v knihe našla úžasné myšlienky,pre mňa dôležité a preto ju práve preto ju teraz čítam druhý krát.

Chatrč (Zuzana Rendošová, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neuveritelna kniha, ktorá vo mne natrvalo zanechala stopy ... akoby mi niekto snal z pliec tazky naklad ... urcite sa k nej vratim ... jedna z najlepsich knih, ake som kedy citala.

Chatrč (Štefánik M., 21.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Pre mňa bola táto kniha príjemným čítaním a príjemnou zmenou vo všednej jednotvárnosti života. Kniha ma oslovila svojím štýlom písania - jednoduchý príbeh zo života, ktorý Vás môže aj rozplakať, ale aj rozosmiať. Je to kniha o tom, ako musíme prijať všetko, čo nás v živote stretne. Tak ako sa to snaží pochopiť aj hlavná postava príbehu, kde jej na konci príbehu bude odpustené. Nebudem tu písať o náboženskej otázke v tejto knihe, ale nechám priestor, aby ste si utvorili svoj názor.

Ach jaj... (Lucia Chovanová, 26.1.2011) Odpovedať

neoslovila ma
Jednou vetou by som to zhrnula asi takto : Autor tohto pribehu asi pozil, este pred tou nehodou, znacne mnozstvo lisohlavok. Ja neverim v Boha, a dlho som odmietala vziat tuto knihu do ruk, ale nakoniec ma kamaratka prehovorila, ze to mam aspon skusit precitat, a urcite zmeni moj pohlad na veci ,,bozie,,. A viete co? Nezmenilo. Prva cast kde sa opisovalo Missine zmiznutie sa este celkom dala, ale co nastupilo po tom... v podstate cela dalsia polka bola stale o to istom, len sa obmienali vety, a sposob akym povedat, ze Boh je laska, Boh je nas otec, Boh nas stvoril na svoj obraz a vsetkych nas lubi ale nebude zasahovat ani do tych najhorsich veci, co sa deju... lebo sme sa ako ludstvo rozhodli robit vlastne rozhodnutia nezavisle na Bohu. Nic v zlom, ale nech mi nejaky magor zabije malu dceru, urcite by som mu v zivote neodpustila a ani by som sa o to nepokusila. Su veci ktore s odpustit daju, a su veci neodpustitelne... A pochybujem ze by to niekto naozaj dokazal, nech by bol aj neviem ako veriaci. Takze asi taky nazor na tuto knihu, ale ako vravim ja som ateista, pre bozich ludi to bude mozno akasi dasia forma Biblie.

najlepšia kniha, odporúčam každému (Mirka, 19.12.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som ju za pár hodín, a ak by som každý deň mala chvíľku času, čítala by som ju zas a znovu. Prináša slzy i neskutočný pocit šťastia a priateľstva - pre mňa s niekým, koho už dávno poznám. Na opisy prírody sa nesústreďujte, tie sú tu fakt nie podstatné a dajte vo svojom vnútre priestor niečomu dôležitejšiemu. A potom možno zacítite, čo Vám chce táto kniha zdeliť a určite to obohatí Váš život.

Slabé (Barbora, 5.9.2010) Odpovedať

neoslovila ma
táto kniha bola velkym sklamanim... odhliadnuc od toho ze sa cely cas tvarila ze je podla skutocnej udalosti... v podstate nuda, infantilnost, jednoduchost, ktoru by dokazal napisat priemerny clovek. Same lubim milujem laska dobro kazda stranka sa rozplyva a pri tom nic nezdeluje citatelovi. Dielo sa tvari ako originalne a nevsedne a pri tom je to len nasilu ine ako by clovek mohol predpokladat, ale nic vynimocne. Opisy prirody a okolia slabe, nezmyselne prirovnania len aby to malo nejaku umelecku hodnotu musim povedat ze ma to vobec neoslovilo a citala som to nasilu a nakoniec som to ani nedocitala a to som sa naozaj snazila a cakala som ze ked na to su super recenzie ze to musi prist ale nic nepsrilo cim dalej tym horsie. Neodporucam.

Chatrč (nagyova zuzana, 25.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
skutočne poskytuje odpovede na mnohe, mnohe otazky tykajuce sa kazdodenneho zivota a najma medziludskych vztahov - ide do hlbky, poskytuje velmi "svieze", zretelne obrazy Boha, aky je... velmi putavy pribeh a autorovo rozpravanie zasiahne do Vasho poznania a nazerania na mnohe veci
Všetky komentáre (58)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x