bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zóna 22

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.06.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zóna 22

Prinútili ho vymeniť každodenný život za väzenskú celu...
Keď Tig Hague pobozkal na rozlúčku priateľku Lucy, myslel na svoj návrat. Mladý pár si práve hľadal prvý spoločný domov. Tig mal odísť len na pár dní na rutinnú služobnú cestu - každoročné vyvrcholenie inak všednej práce za ruskou prepážkou londýnskej banky.
Ale o pár hodín neskôr sa na moskovskom letisku niečo prihodí. Niečo veľmi zlé.
Pretože neporozumel žiadosti o úplatok, ktorá by urýchlila jeho vstup do krajiny, poslali ho nabok, aby mu prehľadali batožinu. Taká obyčajná schválnosť, pomyslel si.
Vzápätí sa však Tigov svet zrúti so závratnou a hrôzostrašnou rýchlosťou. V zadnom vrecku starých džínsov mu našli drobučký kúsok hašiša z víkendovej staromládeneckej párty na rozlúčku so slobodou. To množstvo by doma nestálo ani len za pokarhanie. Navyše o tom ani nevedel.
Tig však musel stráviť noc v neslávne známej moskovskej väznici Pietska ústredná. Ale to všetko bol iba prvý krok na jeho ceste do väzenského tábora Zóna 22 v ponurom ďalekom zapadákove v Mordovii.
Domov sa vráti až o pár rokov...
Zóna 22 je šokujúcim príbehom mladého Angličana, ktorý bojuje o prežitie v brutálnych, skorumpovaných a takmer stredovekých podmienkach väzenského tábora v Putinovom Rusku.

Detaily o knihe

Názov: Zóna 22

Originálny názov: Zone 22

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Divoký svet spoza mreží (Marek, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka nesie stopy autobiografie, čo už samo o sebe môže byť atraktívne. Kniha je istým spôsobom románom postaveným na denníkových zápiskoch. Je unikátnou ukážkou kombinácie zlého dňa a neznalosti. Strhujúci príbeh má rýchly spád, ktorý sem tam brzdia opakované opisy rozličného prostredia. Na konci sa niektoré dajú celkom dobre preletieť, pretože napätím budete chcieť každou stranou vedieť, čo bude ďalej. Knižka určená všetkým ktorí majú radi prostredie väzníc a príbehom medzi zločincami.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Obrazy sa mi mihajú v mysli ako video na rýchlom pretáčaní: párty na rozlúčku so slobodou... záhradná reštaurácia... štipka zabalenej trávy... bledomodré džínsy... zadné vrecko... DO ZADKU!!! V tele mi explodoval adrenalín: srdce sa rozbúchalo, hlava plávala, usiloval som sa nabrať do pľúc trochu vzduchu, zatiaľ čo mi krv stiekla z hlavy do nôh... Beh sveta sa spomalil, akoby som z veľkej výšky skočil do hlbokej ľadovej vody. Zmätene som pozoroval, ako colník vyťahuje moje džínsy a šacuje ich vrecká. Cítil som, ako sa mi v žalúdku dvíha kyselina, ktorá mi vzápätí prepálila hruď ako oheň. Colník vsunul ukazovák a prostredník do zadného vrecka. Potom sa napoly odvrátil nejasným smerom ku kolegom, ktorí stáli najbližšie k východu. Z hrude sa mu vydralo hlboké zavrčanie a potom vysokým hlasom niečo vyštekol v ruštine. Nemal som poňatia, čo to bolo, ale potom mi to došlo: "Máme tu ďalšieho, páni!"

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x