bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Amberville

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Amberville

Amberville je blahobytná štvrť mesta Mollisan Town, v ktorom si Erik Medveď užíva pohodlný život so svojou krásnou ženou Emmou. Jeho život sa mení v deň, keď ho nečakane navštívi Nikolas Holub, miestny kráľ podsvetia, pre ktorého Erik v minulosti pracoval. Holub zistil, že jestvuje Listina mŕtvych, na ktorej sa ocitlo aj jeho meno. Od Erika chce, aby zoznam našiel a vyčiarkol ho z neho. Ak mu nevyhovie, postará sa o to, aby svoju milovanú Emmu Králikovú už nikdy nevidel. Erik si preto zvolá starú bandu a spolu sa pustia do hľadania zoznamu…
Gangsterka ako podľa učebnice – až na to, že Medveď, Holub a Emma sú plyšáky.
Debut švédskeho autora Tima Davysa je neuveriteľnou kombináciou rozprávky a drsnej školy. Románu o abstraktnom svete plyšových zvierat nechýba gradácia ani napätie a rozuzlenie prekvapí aj toho najnáročnejšieho čitateľa.

Detaily o knihe

Názov: Amberville

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

zvláštne (Berdáková Veronika, 15.6.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Prvýkrát som čítala knihu kde ľudmi sú v podstate plyšové zvierata, obdivujem autora za vynaliezavosť. Celkovo kniha mala dobrú zápletku..ale trocha dlho sa čítala(-:

ahm (Alexandra Krošláková, 2.11.2012) Odpovedať

neoslovila ma
Začala som ju čítať, no nedočítala som ju. Nebavila ma ... nemala som chuť ju čítať.

Amberville (Jozef, 6.2.2012) Odpovedať

Mesto Amberville obývajú plyšové zvieratá od výmyslu sveta. Ide o mesto - svet v mnohom podobné tým našim moderným, globalizovaným mestám. Plyšáky si v ňom žijú svoje životy, niektoré sa venujú svojim rodinám, pracujú, vychovávajú ďalšie plyšáky, teda žijú čestne a slušne. No ale sú aj také, ktoré balancujú na hranici medzi dobrom a zlom, niektoré svoju rovnováhu už stratili a padli do temného podsvetia. Niektoré plyšáky sa prepadli na plyšovej stratifikačnej osi ešte hlbšie a tvoria mikrosvet vydedencov, plyšových trosiek, ktoré plyšová spoločnosť vyvrhla už tesne po ich samotnom zrode, pre ich nedokonalosť a inakosť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Reči o Listine smrti Erik počúval už ako škôlkar. No v dospelosti sa mu akosi nechcelo veriť, že taký zoznam naozaj jestvuje. Šoféri pracovali podľa pravidiel, ktoré poznali len oni, preto, samozrejme, vznikali špekulácie. Nečudo, že Šoférov sa všetci báli, nečudo, že radšej chceli, aby nejaká listina naozaj jestvovala, to by totiž nočné jazdy Šoférov zbavilo prívlastku náhodné. V tejto súvislosti sa spomínalo aj ministerstvo životného prostredia, lebo práve toto ministerstvo zodpovedalo za dopravu v meste, ale aj za takzvanú Listinu detí. To sa ešte dalo chápať, no že by niekto z ministerstva mal na starosti vynášanie rozsudkov smrti, to sa predsa len zdalo nepravdepodobné.
– Naozaj tomu veríte? – opatrne sa spýtal Erik. – Lebo ak Listina smrti v skutočnosti nejestvuje, potom na nej ani nemôžete figurovať.
– Toto sú len hypotézy, čo ma nezaujímajú, – prerušil ho Holub. – Prišiel som sem z jediného dôvodu. Chcem, aby si listinu našiel a moje meno z nej vyškrtol.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x