bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Medzi levmi

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Medzi levmi

Ellis, Američan, je tajný agent CIA, Jean-Pierre, francúzsky lekár, je oduševnený komunista. Dvaja muži stojaci na opačnej strane studenej vojny majú niečo spoločné - lásku k mladej sebavedomej Angličanke Jane. Keď sa za dramatických okolností skončí vzťah Ellisa a Jane, Jean-Pierre využije situáciu, ožení sa s ňou a spolu odchádzajú do Afganistanu. Liečiť chorých však nie je jediným poslaním Jeana-Pierra. V prostredí drsnej krajiny a nezmyselnej vojny sa osudový trojuholník stretáva znovu. Všetci traja sa ocitnú v spleti osobných vášní, politických intríg, vzrušujúcich odhalení a trpkých sklamaní. Pod vplyvom nových skutočností sa musia rozhodnúť, akým smerom sa bude ich život uberať. Útek Ellisa a Jane cez drsné pohorie Nuristanu je plný napätia a dobrodružstva, ale aj lásky a nenávisti. Follettov román Medzi levmi je nielen napínavým trilerom, ale aj výborným psychologickým ponorom do duší ľudí v nebezpečnej, extrémnej situácii.

Detaily o knihe

Názov: Medzi levmi

Originálny názov: Lie Down With Lions

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Medzi levmi (Dana Pivková, 20.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznam sa knihu som zacala citat s obavami, ze ma nebude velmi zaujimat. Pribehy o spionoch velmi nemusim... Ale velmi ma prekvapila. Autor spojil velmi putavym sposobom spionov, vojnu medzi Ruskom a Afganistanom a lubostny pribeh. Klobuk dole:-)Bojove sceny medzi Rusmi a Afgancami boli opisane velmi zaujimavo a realisticky, taktiez zivot Afgancov v dedine pocas vojny a to uz nehovorim o uteku Jane, jej dcerky a Ellisa cez pohorie Nuristanu. Pri opise urcitych nebezpecnych situacii mi az mrzla krv v zilach a pocitovala som spolu s Ellisom a Jane strach, zimu a unavu, ale taktiez nadej, ze sa im utek podari a ze ich Rusi na cele so Jean-Pierrom nedostihnu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zdvihol hlavu a počúval.
"Čo je to?" spýtala sa.
Priložil si prst k perám. O chvíľu to počula aj ona. V niekoľkých sekundách hluk zosilnel a bol jasný: helikoptéry! Ellis tušil pohromu.
O chvíľu sa spoza horského hrebeňa vynorili letiace stroje: tri hrbaté bojové helikoptéry, všetky riadne vyzbrojené, a jedna transportná, pravdepodobne plná vojakov.
"Strč hlavu dnu," zakričal Ellis na Jane. Spací vak bol zaprášený a hnedý ako zem okolo: ak zostanú ukrytí v ňom, možno ich zhora nerozoznajú.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x