bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nevinný

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nevinný

John Grisham tentoraz rozpráva skutočný príbeh, na ktorý ho upozornil nekrológ v novinách. Hlavným hrdinom je Ron Williamson, talentovaný bejzbalový hráč, ktorý v roku 1976 podpísal zmluvu s popredným tímom Oneonta Yankees. Zranenie a psychické problémy však spôsobili, že sa Ron čoskoro vrátil do rodného mestečka Ada. O niekoľko rokov neskôr niekto zavraždil mladú čašníčku Debbie Carterovú a rozkrútil sa šialený kolotoč krivých obvinení, pri ktorom sa ukázala neschopnosť polície a prokuratúry. Z vraždy obvinili Rona Williamsona a jeho priateľa Dennisa Fritza. Nespravodlivo a bez presvedčivých dôkazov. Rona Williamsona odsúdili na smrť, Dennis Fritz dostal doživotie. Autor podrobne opisuje ich pobyt vo väzení a boj za oslobodenie, v ktorom im nezištne pomáhali ľudia presvedčení o ich nevine a, samozrejme, najbližší príbuzní. Je to pochmúrny príbeh o nespravodlivosti s dobrým koncom, ktorý však prišiel príliš neskoro.

Detaily o knihe

Názov: Nevinný

Originálny názov: The Innocent Man

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

John Grisham (Eva Tomanová, 8.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
úžasna kniha od JOhna Grishama, ktorá opisuje väzenské prostredie a nespravodlivosť. Musím povedať, že tento príbeh ma na konci čítania dojal. Odporúčam každému si prečítať túto knihu, kto sa zaujíma o právo z väzenského prostredia. "Hoci to bola smutná udalosť, priniesla aj veľkú úľavu. Skončil sa tragický život a ten, kto ho žil, teraz odišiel za lepším. Za to sa Ronnie modlil. Konečne bol voľný." úryvok z knihy Nevinný.

John Grisham (Monika, Nové Zámky, 4.3.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvá kniha od tohto autora sa mi dostala do rúk úplne náhodou a nebolo ňou nič iné ako jedna z jeho najúspešnejších - ,Firma, ktorá ma zaujala od prvej strany. Od tejto doby sa snažím zaobstarať si a prečítať všetky jeho tituly, z ktorých niektoré sú zaujímavé viac, niektoré menej, avšak každá má jedno spoločné - všetky sú napísané neuveriteľne pútavo, až ich čitateľ nevie pustiť z rúk a musí ich prečítať na jeden dych. Dielo ,Nevinní, som si zaobstarala na základe jeho obsahu, ktorý ma hneď zaujal. Kniha sa mi veľmi páčila, predovšetkým jej druhá polovica, kde autor podrobne rozoberá dlhoročný pobyt neprávom odsúdeného Rona vo väzení, kde si odpykáva trest za zločin, ktorý nespáchal. Autor na jednej strane podrobne opisuje a rozoberá jednotlivé dni strávené vo väzení, pocity odsúdeného, jeho vzťah k rodine a k malému mestu, v ktorom vyrastal a na druhej strane úsilie právnikov a ľudí, ktorí v jeho nevinu veria, v nový proces a zbavenia obžaloby. Veľmi odporúčam predovšetkým tým, ktorí sa radi začítajú do právnických tém...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Charlie Carter bol zavalitý murár, ktorý príležitostne pracoval ako vyhadzovač v Coachlighte. Naskočil do svojho pikapu, rútil sa k dcérinmu bytu a cestou mu napadali najhoršie myšlienky, aké otec môže mať. Miesto činu však prekonalo všetky jeho predstavy.
Keď uvidel dcérino telo, dva razy vyslovil jej meno. Kľakol si a jemne jej nadvihol plece, aby jej videl do tváre. V ústach mala napchatú krvavú handru. Hoci si bol istý, že Debbie je mŕtva, čakal a dúfal, že sa objavia známky života. Keď pochopil, že je to márne, pomaly sa zdvihol a rozhliadol sa po izbe. Posteľ bola odtiahnutá od steny, prikrývky chýbali, všade bol neporiadok. Na prvý pohľad bolo jasné, že sa tam odohral zápas. Vošiel do obývačky, kde uvidel nápis na stene, potom do kuchyne. Odteraz to bolo miesto činu. Charlie si strčil ruky do vreciek a odišiel.
Donna Johnsonová a Carol Edwardsová stáli vonku pred dverami, plakali a čakali. Počuli, ako Charlie dáva dcére posledné zbohom, ako hovorí, že je mu ľúto, čo sa jej stalo. Keď sa vytackal von, aj on plakal.
"Nemala by som zavolať sanitku?" spýtala sa Donna.
"Nie," odvetil Charlie. "Sanitka jej už nepomôže. Zavolajte políciu."

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x