bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Katja – Magické relikvie I.

Vydavateľ: Natali Fox (Natali Fox)
Séria:Katja (3.diel zo 4)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 09.05.2024 03:05

Lepšia cena: 15,54 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,91 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,50 €
Ušetríte: 2,59 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Katja – Magické relikvie I.

Ariina moc rastie a zdá sa, že jej cieľom nie je iba uzurpovanie si moci v Aluvérii a Trésii. Kam sa jej oči teraz upierajú a čo všetko ešte chystá v honbe za absolútnou mocou?
Katja a Argos čelia novému problému – ako naložiť so znepokojivými informáciami, ktoré sa o sebe dozvedeli, a kam by mali smerovať ich ďalšie kroky?
Obaja pocítia silu prastarej mágie, ktorá im bude predkladať nejednu ťažkú úlohu za druhou. Sila mágie bude skúšať ich morálku aj húževnatosť a za svoje rozhodnutia si ponesú následky. Na ich pleciach tak nemilosrdne leží osud mnohých ľudí, no uvedomujú si, že všetkých zachrániť nedokážu.
Karty zamiešajú noví hrdinovia, ktorí vstúpia do hry, hoci si nikto nemôže byť istý, na čej strane naozaj stoja.
Katjina aj Argosova cesta plná dobrodružstiev, bojov o život, ťažkých rozhodnutí, ale aj skutočnej lásky a obetavých činov pokračuje v prvom zväzku tretej knihy s rovnomenným názvom MAGICKÉ RELIKVIE I.

Detaily o knihe

Názov: Katja – Magické relikvie I.

Objednávací kód NA680975

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

NF (Val, 6.5.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak je na slovenskej knižnej scéne autorka, ktorá ma každou knihou dokáže prekvapiť, určite ňou bude Natali Fox. Jej tretiu knihu zo série Katja mám prečítanú a ak som bola v domnienke, že som na jej štýl zvyknutá a okrem premyslených zvratov ma ničím neprekvapí, dostala som pomyselný preplesk. Magické relikvie, zväzok prvý, je opäť obohatený o mapu a krásne čiernobiele ilustrácie vo vnútri, no obálka je… nádherná, výstižná každým detailom. Pri druhej časti, Zrodení z mágie, som tápala vyše 50 strán, autorka nás vhodila do deja, ale tentokrát bolo začítavanie sa aj po roku úplná lahoda. Celý dej sa sústredil prevažne na (šokujúco XD) Katju a Argosa. A ja som si to nesmierne užívala. Hej, hej, Natali ich dostala do situácií, kedy som si myslela, že bude zabíjať medzi hlavnými postavami hlava-nehlava. Napínavé súboje, ľahkovážne rozhodnutia, či novonadobudnuté schopnosti, to všetko tu bolo. Ale mňa najviac tešili všetky TIE momenty… TIE, pri ktorých sa (nielen) Katji a Argosovi rozbúchalo srdce, TIE, pri ktorých som si hovorila- ale, ale, aleee. Nebola by som povedala, že práve Fox, ktorá v predošlej časti(prepáč, pani autorka) tak trochu odflákla Svarogovu náruživosť :[. Tentokrát vybičuje zvedavosť čitateliek. V takúto “slow-burn” romantiku, precítenú, uveriteľnú, s lietajúcimi iskrami som veru nedúfala, o to väčšia bola moja spokojnosť :) .Prekvapivo, táto linka bola moja najobľúbenejšia z celej knihy, i keď nebola hlavná. Samozrejme, Katja naďalej čelí Arii, Liana bola obrovským prekvapením- v závere som dostala ďalšiu facku *-* , Horana som mala väčšinu času chuť uškrtiť a Gadanov príchod do príbehu bol zaujímavým spestrením. Malého Dajkina mi bolo ľúto a na jeho brata(a zvyšok rodiny) som nadávala súbežne s ním, som zvedavá, aké dobrodružstvo autorka chystá pre túto utáranú, šťúplu postavu. Dej nie je extra nabitý akciou, aj keď nechýba, a je pretkaná jemnejšími pasážami. Mám pocit, že najväčšie rošambo nás ešte len čaká. V príbehu sa dá nájsť veľa hlbokých myšlienok a hneď v úvode okrem iného i citát našej múdrej pani prezidentky: „Nie je sila bez slabosti.“<3 PS:Neviem sa dočkať či a kedy sa autorka pustí do písania romantických príbehov. Po tejto knihe verím, že ich zvládne bravúrne.

Skvelé pokračovanie (Monika Ružová, 28.4.2024) Odpovedať

príjemné čítanie
Fantasy svet autorky Natali Fox je svet, do ktorého sa rada vraciam. V druhom dieli sa autorka výrazne posunula, vychytala niektoré chybičky z jednotky a celý dej posunula vpred. V treťom pokračovaní s nasadenou latkou pokračuje. Na takmer 400 stránkach si pre nás autorka pripravila dynamický dej aj akciu, pridala na humornej stránke, no najmä na romantike, ktorá určite veľmi poteší každého, kto si obľúbil hlavných hrdinov knihy a nešetrila ani interakciami medzi postavami. Do deja vstúpili aj nové postavy, ktoré bolo zaujímavé sledovať a odhadovať ich skryté motívy. Katjin charakter sa od udalostí z druhého dielu rozvinul pozitívnym smerom, čo mi veľmi sadlo. V dvojke totiž zažívala ťažké chvíle, s viacerými vecami sa musela vyrovnávať a nie vždy som bola stotožnená s jej rozhodnutiami. Konečne sme tu mali viac Argosa, je to moja obľúbená postava (spoločne so Svarogom), čiže na vývoj jeho charakteru som bola zvedavá najviac. Tiež to mal po udalostiach z dvojky ťažké a v tomto dieli sa musel postupne so všetkým čo sa mu stalo vyrovnať, s čím sa autorka popasovala dôstojne. Táto séria ponúka prepracovaný fantasy svet, zaujímavé magické tvory, rôznorodú mágiu, ktorá mňa osobne baví, nečakané zvraty aj širokú škálu rôznych charakterov, na ktorých vykreslení si dáva autorka veľmi záležať, aby pôsobili realisticky a uveriteľne. Niektoré časti príbehu vás chytia za srdce, niektoré vás naštvú, na iných sa zasmejete alebo vás dojmú. Sériu určite odporúčam milovníkom fantasy literatúry a už sa teším na pokračovanie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x