bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Lunárny kalendár 2024 + Zdraví podle bio

Vydavateľ: Eugenika SK (Eugenika SK)
Formát:Kniha
Počet strán:272
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 03:07

Lepšia cena: 12,01 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,30 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,30 €
Ušetríte: 2,- € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Lunárny kalendár 2024 + Zdraví podle bio

Veľmi dobrý výhodný balíček dvoch publikácií, ktoré vám pomôžu žiť harmonicky, prirodzene a zdravo! Mesiac má pomerne veľký vplyv na život na Zemi. Preto je rozumné cyklické lunárne vplyvy poznať a brať do úvahy. Lunárne dni sa odvíjajú podľa mesačných fáz. Je ich 30. Každý má svoj názov, symboliku a charakteristiku. Z nej vyplýva, čo je vtedy vhodné robiť a čomu sa je naopak lepšie vyhýbať.

Aktuálne lunárne dni na rok 2024 sú uvedené v Lunárnom kalendári, ktorý tvorí súčasť tohto kompletu. Lunárny kalendár je výborný sprievodca celým rokom deň po dni, hlavne pre záhradkárov. Mať záhradu však rozhodne nie je jediný dôvod ani podmienka, prečo si kúpiť práve tento kalendár. Rovnako veľký priestor ako záhradníčeniu sa tu totiž venuje aj zdraviu, stravovaniu a celkovej pohode. Vysvetľuje sa, aké mesačné vplyvy pôsobia v daný deň na psychiku, dušu aj telo. Špecialitou je odporúčanie na každý deň, aká bylinné čaje piť a aké liečivé rastliny zbierať. Pozornosť sa venuje aj starostlivosti o krásu: nájdete tu každodenné rady ohľadne kozmetiky a podobne, tiež podľa vplyvu Mesiaca. Mimoriadne na lunárnom kalendári z Eugeniky je, že znamenie zverokruhu, v akom sa Mesiac v určitý deň nachádza, nemusí vždy zodpovedať údajom v iných kalendároch či diároch. To ale nie je chyba! Naopak, náš kalendár je presnejší a správnejší. Ide totiž o to, že reálne astronomické súhvezdia na oblohe sú rôzne veľké. Bežný zverokruh však ráta s rovnakými, 30-stupňovými súhvezdiami. Preto sa podľa nášho kalendára môže Mesiac nachádzať v jednom znamení trebárs aj tri dni, no v ďalšom iba jeden deň, atď. (Zatiaľ čo iné kalendáre obvykle postupujú podľa stáleho vzorca: každé znamenie trvá zhruba dva dni.)

Kniha postupuje podľa 12 mesiacov roka: pre každý z nich uvádza návod na očistu niektorého orgánu a vysvetľujú sa princípy liečby určitej choroby na základe bylinných receptov. Tiež sa rozoberá liečivá hladovka – každý mesiac iný postup alebo iná fáza dlhšej hladovky. Nájdete tu aj mnohé rady pre zdravé stravovanie; tiež námety pre duševnú pohodu vrátane meditácie a pozitívneho myslenia.
Ľudský organizmus má svoj vlastný rytmus, tak ako ho má celá príroda. V našom podnebí sú rozdiely počas kolobehu roka oveľa výraznejšie než napríklad v trópoch, kde je stále pomerne rovnaké počasie. Jednotlivé mesiace sú tak u nás výraznejšie prepojené aj s premenou Luny. A k tomu všetkému sa pripájajú ešte aj tzv. orgánové hodiny, čo je rozdielny čas najväčšej aktiviy rôznych orgánov počas dňa. Malachov toto všetko spája do uceleného obrazu a zostavuje praktický rozvrh na celý kalendárny rok, podľa ktorého sa môžete čo najúčinnejšie zamerať na jednotlivé časti vášho tela či oblasti vášho zdravia a celkovej životosprávy. Pri tom vám poslúži množstvo konkrétnych rád a návodov, všetky čisto prírodné a prirodzené!

Detaily o knihe

Názov: Lunárny kalendár 2024 + Zdraví podle bio

Objednávací kód NA674897

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x